Değerli arkadaşlar, hepinize geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim. Allah razı olsun, iyi ki varsınız. Konuyu hortlattığım ilk mesajım birkaç sayfa geride kalmış, genelde son mesajları takip ettiğimiz için önceki sayfalarda kalmış faydalı tablo gözümüze çarpmayabilir. Bundan dolayı o mesajı tekrardan buraya yazıp tablomu paylaşıyorum. Amacım eski bir motor almak isteyip de çok fazla gezen biri için bakım masrafları konusunda üç aşağı beş yukarı bir fikir vermek.
Geçen sene 29.Temmuz'da 86.000'deyken açtığım başlıktaki motorum için 1 senede ilave yaptığım masrafları ve bu masrafların hangi tarih ve kilometrelerde yapıldığını, ne kadar ödediğimi içeren tablo aşağıdadır. Bu, ilk sayfadaki tablonun devamıdır. Eski model motosiklet almak isteyenler için bir fikir vermesi adına paylaşıyorum.
[url]https://i.hizliresim.com/91lr1es.jpg[/url]
Motoruma ihtiyacım olmamasına rağmen Aliexpress üzerinden double bubble tur camı ve de peglerde oluşan titreşimi azaltmak için lastikli peg siparişi verdim. Kargo ve vergiler dahil 2000 TL harcamam oldu, Ağustos'un ilk haftası elime ulaşır diye umuyorum. Bunun dışında ustamda radyatörü temizletmem ve sıvıları yenilemem gerek. Tahmini bir 500 TL de ona gider. Bütün bunları tamamladıktan sonra motorumu yıllar önce toparlayan ustada subap ve senkron ayarı yaptıracağım, egzantrik zinciri, otomatiği ve paletlerini yenileyeceğim. 10-15000 TL de bu işlem tutar. Gezmeye başlarsam yeniden 3-4 ay içinde motora yeni bir set lastik gerekecek, Road 4 takımı şu an 8000 TL. Bakalım o zaman ne kadar olur? Masraflar bitmiyor velhasıl.