Size verilen tepkinin sebebi sizin suclu sayilmaniz degil, yol gosterilmesine diye dusunuyorum. Bu ulkenin temel problemi denetimsizlik ve halkin bu denetimsizligi sevmesi/kabullenmesi/isine gelmesi. Kanun/kural koyucu koysa da keyfimizi/rahatimizi bozmamak, mali olarak cikar saglamak vs. icin bir cok denetimsizlige goz yumuyoruz. Jandarma Trafik veya Emniyet trafik te bu halkin icinden haliyle onlar da goz yumuyor iyi niyetli veya degil.
Ben bu ulkedeki denetimsizlikten bikmis durumdayim. Ne trafik, ne baska kurallar, hic birine uymak istemiyor halk. Bildigin Banglades gibi, Afrika kabilesi gibi yasamak istiyor, ben istemiyorum ve bu sebeple de her turlu denetimsizlige tepki gosteriyorum.
Polis cakari takan GSciler, yonetmelik disi egzoscular, plaka kapatanlar, muayene yaptirmayan CGciler, kaldirimdan giden scooterlar, halka acik yollardaki tek tekerciler.
Ben harika bir vatandas miyim? Hayir. Uyabildigim kadar uyuyorum tum yazili trafik kurallarina. Uymadigimda yazilacak trafik cezalari da boynumun borcu, oderim ki odedim, gidipte gorevli memura da aglamadim "abi yapma etme, yolu yordami yok mu bunun?" diye de.
Kurallar herkes icin gecerli olmali ama uygulama problemli bu ulkede. Dedigim gibi ulkenin hamuru boyle maalesef.