Bahsettiğiniz video ben de açılmıyor, hangisi bilmiyorum. Ben geçen gün Halit Bolkan'ın konu ile ilgili videosunu izledim. Fabrika gezisi ve test videosuydu. Orada şu an 80 değil,40 adet araç üretiliyormuş, ama ne kadar zamandır günlük 40 araç bilmiyorum. Bu üretim zamanla artacakmış, ki normaldir, hemen tam kapasite çalışamaz. Ama yine de teslim edilen araç sayısı bana da az geldi.
Togg Ceo'sunun söylediğine göre, aracın parçalarının yerlilik oranı %70 gibi birşeyken, maliyetin yerlilik oranı %50 gibi bir şeymiş. Bunun manası şudur ki, en pahalı ürünler yerli değil.
Bunu şunun için belirtiyorum; Halit Bolkan da aynısı söyledi; Eğer işin başında bu ''%100 yerli ve milli araba yapıyoruz'' tantanası yapılmamış olsaydı, veya yerli ve milli araba yapıyoruz yerine ''yerli ve milli bir marka yaratıyoruz'' denmiş olsaydı, veyahutta en azından olay bu kadar siyasileştirilmeseydi, tepkiler bu kadar sert olmazdı.
Ben yine, hala, ilk günkü gibi şunun peşindeyim; ben sıradan, orta gelirli bir vatandaş olarak, kendi vatanımda üretilen, yerli ve milli marka aracıma, makul bir fiyata ulaşabilecek miyim? Ben de elin Hansı,Conisi, Herkeli gibi 30 asgari ücret ile kendi ülkemin markası bir suv satın alabilecek miyim?
Ya da, keklik gibi bir derede ötüp duracak mıyım, aman da aman?