Üst kapak vidası kırıldı içerde kaldı ne yapmalıyım?

Hayırlı günler öncelikle motorun subap ayarını yapmak için üst kapağı sökmüstuk tam her şey halloldu tamam derken stronk bir tik fazla ayarlanmış olacakki tak etti kırıldı vida içinde kaldı ne yapmalıyım daha 600 km de motor TNT 125 pro

Motosikleti
Ns200 15"
Hayırlı günler öncelikle motorun subap ayarını yapmak için üst kapağı sökmüstuk tam her şey halloldu tamam derken stronk bir tik fazla ayarlanmış olacakki tak etti kırıldı vida içinde kaldı ne yapmalıyım daha 600 km de motor TNT 125 pro

Civatanın kafası koptuysa diğer civataları sökün ve külbütör kapağını çıkartın, civatanın dışarda kalan kısmına somun kaynatıp sökebilirsiniz sökmeden önce dişlere Wd-40 gibi sıvı yağlar sıkarsanız daha rahat sökülür. Civata üst kapağın içinde kaldıysa civatayı ortasından fazla derin olmadan delip ters kılavuzu sıkıp sökebilirsiniz.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Daha 600 km.deki motora neden subap ayarı yapmak istediniz? Hangi dingil bunu size tavsiye etti? Ustanızın ya da yetkili servisinin bilgilerini paylaşır mısınız?

Motosikleti
Ns200 15"
Daha 600 km.deki motora neden subap ayarı yapmak istediniz? Hangi dingil bunu size tavsiye etti? Ustanızın ya da yetkili servisinin bilgilerini paylaşır mısınız?

Abi kimi motosikletlerde işçilik kalitesini bir tutturamadıkları için ara sıra böyle düzgün ayarı olmayan subaplarla motosikletlerin satışı sunuluyor.

90 TL civarında ters kılavuz satılıyor onunla söküyorlar. Youtube da ters kılavuzla vida çıkarma başlıklarını aratın vardır. Kaynakla da olur ama kırılan kısım çok içeride kaldıysa kaynak yapamazsınız ve sıçrar bloğa en iyisi ters kılavuz

90 TL civarında ters kılavuz satılıyor onunla söküyorlar. Youtube da ters kılavuzla vida çıkarma başlıklarını aratın vardır. Kaynakla da olur ama kırılan kısım çok içeride kaldıysa kaynak yapamazsınız ve sıçrar bloğa en iyisi ters kılavuz

Ya bu ters kılavuz işini yapacak üşenmeyecek bir tornacı bileniniz var mı motosiklette kafası kopmuş canımı sıkan bir civata var kesin çözüm bulmak istiyorum :)

Motosikleti
Ns200 15"
Ya bu ters kılavuz işini yapacak üşenmeyecek bir tornacı bileniniz var mı motosiklette kafası kopmuş canımı sıkan bir civata var kesin çözüm bulmak istiyorum :)

Onla en güzel oto tornacılar ilgilenir, müsait bir oto tornacı bulursanız çok kısa zaman içinde hallederler.

Motosikleti
Ns200 15"
Civatanın dışarıda kalan kısmı varsa ayarlı pense ile sıkıp gevşetmeyi deneyebilirsin , dışarıda kalan kısımda diş varsa iki tane somunla kontra yapıp çok rahat sökebilirsin , civata içerideyse torna atölyesinde kaynakla 2-3 dakikada çıkarırlar , atelyeye motoru götüremem dersen ters kılavuz harici başka metot yok..

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Şimdi ben bunu sipariş versem gümrükle falan uğraşırmıyım yoksa gönderim bedeli dahil 150-160 tl ödeyip kapıma gelirmi? Yurt dışı alışverişi uzun zamandır yapmıyorum ve çekinmiyor değilim.

Ben n11 ya da hepsiburada gibi türkiyeden gönderen bbir yerden almıştım böyle bir set.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Türkiye'den baksam daha iyi olur benim için ama bu set cidden bir ihtiyaç, özellikle benim gibi her bakımı kendi yapan birinin envanterinde bulunması gerek.

internet satış sitelerinde "Ters Kılavuz Seti" diye aratıp bulmuştum ben aldığımda 59 liraydı ama bir yıldan fazla oldu alalı.

Sanayi sitelerinde hırdavatçılarda satılır altı üstü ters diş açan bir aparat yav bulunmaz hint kumaşı değil , hırdavatçılardan ihtiyacın olan ölçüde tek de alabilirsin , İstanbul Karaköy perşembe pazarı denilen yerde tanesi 20-30 tl ye tek kullanımlık basit klavuzlar bile var..

Motosikleti
Ns200 15"
Sanayi sitelerinde hırdavatçılarda satılır altı üstü ters diş açan bir aparat yav bulunmaz hint kumaşı değil , hırdavatçılardan ihtiyacın olan ölçüde tek de alabilirsin , İstanbul Karaköy perşembe pazarı denilen yerde tanesi 20-30 tl ye tek kullanımlık basit klavuzlar bile var..

Abi bana şifreli bijon sökme aparatı lazım onu nerden bulabilirim :), araç 2008 Seat İbiza.

Bijon aparatları takım satılıyor diye biliyorum , bijonla beraber uygun aparatıda yanında veriyorlar , eski bijonuna uygun aparatı ise deneyerek bulabilirsin yada şekline bakarak yedek parça koduna ulaşabilirsen bulunur herhalde , Seat yedek parçası satan bir yerde şase no girip aracının tüm yedek parça kodlarına da ulaşabilirsin..

Civatanın dışarıda kalan kısmı varsa ayarlı pense ile sıkıp gevşetmeyi deneyebilirsin , dışarıda kalan kısımda diş varsa iki tane somunla kontra yapıp çok rahat sökebilirsin , civata içerideyse torna atölyesinde kaynakla 2-3 dakikada çıkarırlar , atelyeye motoru götüremem dersen ters kılavuz harici başka metot yok..

Neler denedim.Ben beceremedim ustaya götüreyim dedim sefaköyde uğraşacak adam bulamadım.İşini seven beni bu dertten kurtaracak bir usta arıyorum :D

hj3t0kz.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar