otomobil ehliyetiyle 125 cc ye kadar motosikletler tüm AB ülkelerinde kullanılabiliyor , tabi bu ehliyet AB ehliyeti olmalı, hiç ehliyetsiz ise moped yani 50 cc sürebilirsin ama otoyollara çıkmak yasak zaten plakaları da farklı oluyor..
125 cc altı derken 125 cc dahilmi yani çok basit ama anlayamadım?
olumlu bir gelişme kazalar elbette yaşanıyor yaşanacak ,böyle bir toplumda saçma sapan kazaların yaşanması da gayet normal
geçen 10 km lik bir yere gitmek için minibüse bindim, yetmedi 2 minibüse bindim ,yetmedi 1.30 saat yürüdüm ve gittiğim yere ancak vardım neresi mi ? Etimesgut tan Sincan sanayi ve tek cadde üzerinden bağlantısı olan bir yer ama maalesef otobüs minibüs koskoca sanayinin içine girmiyor ,böyle bir ülkede ulaşım gerçekten sorun, durumu kötü olan veya böyle saçma sapan kolay ama vasıtaların gitmediği yerler için motosiklet alacaklara ideal bir uygulama, hatta kolay taksi uygulamalarının hayata hemen geçmesi gerekir ,km başı 10 tl yazan taksi sadece zenginleri taşır
not, bazı arkadaşlarında belirttiği gibi araba alamayana motor kampanyasıbence olumlu
125 cc altı derken 125 cc dahilmi yani çok basit ama anlayamadım?
bazı arkadaşlarında belirttiği gibi araba alamayana motor kampanyasıbence olumlu
Tamam da nesi olumlu?
Motosiklet alacak olan da bi zahmet o motosikleti düzgünce kullanmayı öğrenecek eğitimi almış olsun ve kullanmayı bildiğini ispat etsin ehliyet alarak.
Tam olarak ifade edilirse "Araba alamayacaksın. Küçük bir motor al. Motor sürmeyi öğrenmesen de olur".
Bayram değil. Seyran değil.![]()
kardeşim kurslarda motor bile yok, öğren gel diyor çoğu kurs ,dediğin elbette doğru, burada benim dediğim, zaten ulaşımı sıkıntılı olan bir ülkede ,ulaşım kolaylığı sağlanması, ha haberlerde ek ders alacak denildi ,bunu da belirtelim ,bence olumlu, doğru bir karar
birde motosikletlerde ötv ve kdv kalksa yada indirim olsa, en azından uygun fiyata millet işini görür
peki a1 ehliyeti olanlara ne olacak? bu kadar para boşuna mı gidecek? umarım a1'ler a2'ye dönüşür.
Düzgün çalışan bir çok kurs ve çalışanlarına haksızlık yapmamak lazım. İnternette araştırma yaparsanız düzgün çalışan sürücü kurs müşterilerinin yaptığı iyi yorumları ve teşekkürlerini bulursunuz. En kötü örneği genelleştirerek varacağımız sonuç doğru bir sonuç olmaz. ÖTV ve KDV konusunda uzun yıllardan beri haksızlık yapılıyor. Astronomik fiyatlarla satılan yatların müşterileri ve mücevherat müşterileri fakir sayılıyor.
Bu ülkede ehliyet aşırı ucuz. Ülke fakir olduğu için pahalıymış gibi geliyor ama eğitim dandik, bu fiyata da anca bu kadar eğitim olur. Düzgün bir eğitim masraflı iş, motosikletydi, yakıtıydı ayrı masraf ama eğitmenin de düzgün olabilmesi için eğitmenin de iyi kazanması lazım hepsini üst üste ekleyince aslında sürücü kursları zararına çalışmak ya da eksik eğitm vermek zorunda kalır ki öyle oluyor.
Araba ya da motosiklet, yani genel olarak motorlu araç kullanmak için düzgün kurs şart olmalı, üstüne de düzgün bir sınav sistemi olsa şimdi ehliyet alanların yarısı alamaz, almasınlar da, ama Almanya standardında bir ehliyet süreci orada 2000 eurodan başlıyormuş, bizde de o fiyatlar olursa başka hiç bir şey için isyan etmeyen halk isyan eder, haliyle yönetenlerin de işine gelmiyor. Sonra biz gelip trafikten yakınıyoruz, böyle trafiği bu halk istiyor ne yapalım, anca kendimizi nasıl koruruz derdindeyiz.
zaten çoğu diye belirttim ,elbette düzgün iş yapanlar var, düzgün eğitim veren hocalar var
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:46 ----------
bu paralara bile direksiyon eğitimini kurs parasını pahalı bulanlar var ,dediğin gibi olursa ki olması gerekir ,evet halk ehliyetsiz gezer, isyan ederhemen hemen her şeyde olduğu gibi gene ekonomik sorunlar ana sebep
Bu ülkede ehliyet aşırı ucuz. Ülke fakir olduğu için pahalıymış gibi geliyor ama eğitim dandik, bu fiyata da anca bu kadar eğitim olur. Düzgün bir eğitim masraflı iş, motosikletydi, yakıtıydı ayrı masraf ama eğitmenin de düzgün olabilmesi için eğitmenin de iyi kazanması lazım hepsini üst üste ekleyince aslında sürücü kursları zararına çalışmak ya da eksik eğitm vermek zorunda kalır ki öyle oluyor.
Araba ya da motosiklet, yani genel olarak motorlu araç kullanmak için düzgün kurs şart olmalı, üstüne de düzgün bir sınav sistemi olsa şimdi ehliyet alanların yarısı alamaz, almasınlar da, ama Almanya standardında bir ehliyet süreci orada 2000 eurodan başlıyormuş, bizde de o fiyatlar olursa başka hiç bir şey için isyan etmeyen halk isyan eder, haliyle yönetenlerin de işine gelmiyor. Sonra biz gelip trafikten yakınıyoruz, böyle trafiği bu halk istiyor ne yapalım, anca kendimizi nasıl koruruz derdindeyiz.