Merhaba arkadaşlar bugün 1.5 sene ardından Full face kaska geçtim ve gözlük, kulaklık kullanan biriyim çene açılır kaskta hiçbir sorun yokken kask çıkarıp takıyordum ama şimdi beklediğim gibi olmadı full face kaskı takarken önce gözlüğü çıkarmak zorundayım ayrıca kaskı çıkarırken hem bandana kafamdan çıkıyor hem kulaklık ayrı yere fırlıyor gözlüğü zaten çıkarmak zorunda kalıyorum her türlü buna nasıl alışabilirim bir taktiği falan yok mudur acaba?

r:
Ben gözlük kullanmıyorum ama bu rahatlıkları yüzündne fullface kask kulandıktan sonra bir sonraki kaskımı çene açılır kask olarak aldım. Düzgün bir çene açılır kaskın çene kısmı düzgünce kapatıp da sürünce full face kasktan koruma anlamında çok da aşağı kalmayacağını düşünüyorum ama karşılında sağladığı rahatlığı da düşünüp tartınca en azından sertifikalı, testlerden bol yıldız almış bi model seçmiştim.
Full face kask kullanıyorsanız kafaya buff ile kask giymek bir çözüm. Kafamda buff yokken kaskı giymeye kalktığımda kulakları katlanıyor çok rahatsız ediyordu. Kaskı çıkarırken kafamdaki buff kaskın içinde kalıyor, kulaklık kullanmadım ama kulak tıkacı kullanıyorum, o da kaskı çıkarırken bazen kulağımdan çıkabiliyor, dikkatli çıkarmak lazım. Kulaklık daha sert bir malzeme, daha dikkatli giyip çıkarmak lazım olabilir.
Gözlük mevzusu da, bazen yazın çok parlak güneşli günlerde kaskın güneş vizörü de yetmediğinde güneş gözlüğü takıyorum, onu da kaskı giydikten sonra kaskın vizörünü açıp öyle takıp çıkarıyorum. Gözümde gözlük varken çene açılır kaskı bile giyip çıkarabileceğim aklıma gelmedi, gözlük mutlaka takılır bir yerlere.