- Motosikleti
- Trk 702 x, dominar 400, honda dio, cbr650f
- Konu Yazar
Değerli forum üyeleri ve ustalarım, motosikleti yeni aldım henüz 1000km yapamadım debriyaj sıyırdığı için ustaya bıraktım debriyaj balataları değişti(sözde) ustanın bana attığı parça kodundan r25 in balataları olduğunu öğrendim konuyla alakalımıdır bilmiyorum ama motosiklet debriyaj balatası değiştikden sonra resmen ybr125 e döndü. Velhasıl soruna geleyim, ilk zamanlar 7k devirden sonra gaz yemeyi reddeden motosikletimde şuanda teklemeler ve silkelemeler başladı özellikle 7k 8k devirlerde bunu yapıyor ve motosiklet resmen performanssız çalışıyor bu sebeple kaç defa ustaya tekrar gittim fakat ne yazıkki sorunum çözülmüyor sizler için aşağıda yapılanların listesi mevcut,
-1.Yağ debriyajdan sonra bikere daha değişti ve bu yağ değişimden sonra motosiklet canavar kesildi ilk zamanlar çok iyi özüne dönmüştü fakat tekrar aynı sorun
-2.Yağ yağ filtresi tekrar değişti 3.yağ değişimi ve km ler 200-250 aralıklarla
-3.buji buji kablosu ve pipo değişti
-4.bu gün motosiklet yağ seviyesini kontrol ettim ve yaklaşık 300-400ml yağ fazlası olduğuna kanaat getirerek geri çektim.
Son işlemden önce motor iyice daralmıştı ve 3k-4k 5k devir farketmeksizin aşırı silkeleme tekleme yapıyordu hatta kaza yaptıracak kadar.
Şuan yap seviyesi normal ve yine 7k-8k gibi tekleme silkeleme devam ediyor performansında aşırı düşüş var 100-110 u geçmiyor kolay kolay geçsede motor patlayacak gibi bağırıp titriyor.
Yamaha yetkili servis motora bakmayacağını söylüyor eski ve başka ustalar baktığı için aşırı saçma ama izmoto bunu söylüyor
İzmir çiğli de yaşıyorum son olarak fizşksel müdahale için yakın çevrede heryere gidebilirim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
-1.Yağ debriyajdan sonra bikere daha değişti ve bu yağ değişimden sonra motosiklet canavar kesildi ilk zamanlar çok iyi özüne dönmüştü fakat tekrar aynı sorun
-2.Yağ yağ filtresi tekrar değişti 3.yağ değişimi ve km ler 200-250 aralıklarla
-3.buji buji kablosu ve pipo değişti
-4.bu gün motosiklet yağ seviyesini kontrol ettim ve yaklaşık 300-400ml yağ fazlası olduğuna kanaat getirerek geri çektim.
Son işlemden önce motor iyice daralmıştı ve 3k-4k 5k devir farketmeksizin aşırı silkeleme tekleme yapıyordu hatta kaza yaptıracak kadar.
Şuan yap seviyesi normal ve yine 7k-8k gibi tekleme silkeleme devam ediyor performansında aşırı düşüş var 100-110 u geçmiyor kolay kolay geçsede motor patlayacak gibi bağırıp titriyor.
Yamaha yetkili servis motora bakmayacağını söylüyor eski ve başka ustalar baktığı için aşırı saçma ama izmoto bunu söylüyor
İzmir çiğli de yaşıyorum son olarak fizşksel müdahale için yakın çevrede heryere gidebilirim yardımlarınız için şimdiden teşekkürler