- Konu Yazar
Bugün Fethiye yolunda bahçeden evime dönüyorum, yolu keyfi uzattım bilerek. Işıkta dururken sağıma yaklaşan bir cbf150 sürücüsü çok da sevmediğim tarzda "merhaba başkan hayırlı olsun motorun" diyerek muhabbete girdi. "Çok sağol teşekkürler" diyerek cevap verdim. Çocuğun hiç bir yeri görünmüyor; kask, mont, bot, balaklava, güneş gözlüğü vs full. Bravo yani 48 plaka ama yakın dememiş doldurmuş diye düşündüm ama tuhaftı da yalan yok. Derken " yalnız yanlış yerden gidiyorsun, şeridi ortalama (emir kipli) arabalar geçemiyor" dedi "yolun sağından gitmelisin". Bi an kararsız kaldım şaşırdım zira, bir kırmızı ışık periodunda çattığım olaya bak.Gayri ihtiyari yaşım 54 , 45 yıla yakın sürüyorum dedim. Anlamadı ve yineledi; "iyide yanlış yapıyorsun, trafikte tehlike oluşturuyorsun". Bu abuk muhabbeti kapatmak adına, "yok dostum, bildiğim çizgiden gideceğim ben, şöyle yapalım herkes istediği yerden gitsin, tekrar ediyorum, 45 yıldır kullanıyorum." Daha başka konuşmadı ve ışık da yandı o arada. Ben önden kalktım arkamdan bir telaş sağımdan tapagaz hava! sını da atarak geçti önüme. Bir süre seyrettim doğal olarak, acaba nereden gidilmeliymiş diye. Arkadaş sağ şeridin en sağından neredeyse emniyet şeridine sıfır gidiyor. Sanırım bu halde onu geçen araçlara kolaylık sağlamış filan oluyor, bilemedim o kadarını.
Ben şahsen orta çizginin 1 metre sağından başka deyişle sağ şeridin sol yarısına yerleşerek seyrederim. Sebep arkamdan gelenlerin şerit ihlali yapmadan, sağ şeride girmeden geçmeleri. Sonuçta ben de plakalı ruhsatlı sürücü belgeli bir taşıtım ve yolun bana yasaklanmış bir bölgesi yok motosikletim diye. Araba kullanıken ne hakkım varsa, motosiklet kullanırkende var aynı haklar. Hız limitleri vs farklı sadece, ama ne sollamada, ne şeritlerde, ne frende, hatta ani hızlanmalarda yasal hiç bir engelim yok. Üstelik bu her cc den motosiklet için geçerli, ha motosikletin giremediği yollar var mıdır, onu bilmiyorum. Şu olabilir motorunuz hız alt limitlerini yakalıyamıyorsa o zaman hatalısınız. Otobanda 40 lada gitmemeliyiz sonuçta.
Yani cidden çok şaşırdım uzun süredir
motosiklet kullanıyorum, eşim araba kullanır bizde ve ilk kez böyle bir durumla karşılaşıyorum. Bunu aslında biraz da yeni imajıma bağlıyorum zira Tenere olsaydı mesela bu çocuk "hata! bildirme" cesaretini bulmazdı kendisinde. İmaj için asla motor almadım ama kaliteyi düşürünce etrafınızdaki tayfanında kalitesi bir anda değişiyor, buda bir gerçek maalesef.
Ben şahsen orta çizginin 1 metre sağından başka deyişle sağ şeridin sol yarısına yerleşerek seyrederim. Sebep arkamdan gelenlerin şerit ihlali yapmadan, sağ şeride girmeden geçmeleri. Sonuçta ben de plakalı ruhsatlı sürücü belgeli bir taşıtım ve yolun bana yasaklanmış bir bölgesi yok motosikletim diye. Araba kullanıken ne hakkım varsa, motosiklet kullanırkende var aynı haklar. Hız limitleri vs farklı sadece, ama ne sollamada, ne şeritlerde, ne frende, hatta ani hızlanmalarda yasal hiç bir engelim yok. Üstelik bu her cc den motosiklet için geçerli, ha motosikletin giremediği yollar var mıdır, onu bilmiyorum. Şu olabilir motorunuz hız alt limitlerini yakalıyamıyorsa o zaman hatalısınız. Otobanda 40 lada gitmemeliyiz sonuçta.
Yani cidden çok şaşırdım uzun süredir
motosiklet kullanıyorum, eşim araba kullanır bizde ve ilk kez böyle bir durumla karşılaşıyorum. Bunu aslında biraz da yeni imajıma bağlıyorum zira Tenere olsaydı mesela bu çocuk "hata! bildirme" cesaretini bulmazdı kendisinde. İmaj için asla motor almadım ama kaliteyi düşürünce etrafınızdaki tayfanında kalitesi bir anda değişiyor, buda bir gerçek maalesef.
Son düzenleme: