birazda insan psikolojisinin etkisi var, sosyal deneyler de bu görülüyor. mesela yol parası olmayıp otobüse binmek için para dilenen ve üstü kötü giyimli birine kimse para vermiyor fakat bu kişi gidiyor ve tertemiz takım elbise giyip aynı şekilde otobüs için para dilendiğinde neredeyse herkes para veriyor...
yani trafikte senin yaptığının göze batmaması için yada göze daha az batması için orada altındaki motosikletin honda goldwing gibi yada bmw 1200gs gibi yada büyük bir naked yada ss gibi bir şey olması lazım... yani kanka senin orada kaslarını göstermen lazım ki bizim ülkedeki gibi cahil toplumlarda haklılık seviyen daha yüksek olsun... bu tamamen etken değil ama bununda etkisi var. (bu arada dünya halkının geneli cahildir, batılılara göre TR de cahillik şiddeti bir tık yüksek sadece ama oran olarak değişen yok)
yani Türkiye'de yaptığınız şeylerin ve söylediklerimizin yanı sıra haklı olmamız için biraz da karizma gerekli, eğer karşıdakilere karizma bir görünüm yansıtabiliyorsanız sizin hareketleriniz pek sorgulanmayacaktır ve haklılığınız daha kolay kabul edilecektir.
---
bende normalde sağ şeridin solundan giderim yani olası bir sıkıntıda öndeki iki aracın arasına girebilecek şekilde giderim ve genelde çok sorun yaşarım çünkü takip mesafesi bırakmaya çalıştığımda önüme dalanlar oluyor yada arkadaki araç beni ezecekmiş gibi sağımdan silme geçiyor. tvs apache sürerken bunu çok yaşıyorum fakat gsr sürerken daha az denk geliyor, bunun sebebi yine psikoloji biraz.
yani önümde araca mesafe koyuyorum çünkü öndeki ani fren yaparsa ona çarpmadan durabilmem lazım ve bunu sürücülerin azınlık kısmı yapıyor, işte ben mesafe koyar koymaz araya giriyorlar, sonra yine mesafe koyuyorum yine araya giriyorlar der iken gsr ile şöyle bir gaz veriyorum ve önüme kimse girmiyor bu sefer, hatta bu sefer benim tepem atıyor ve 50 metre ilerlemeden aralardan apaçilik yapmaya başlıyorum, kökleyerek milletin beynini zonguldatıyorum falan.
yapacak bir şey yok, etki tepki meselesi, hayat boyunca başımıza bu gerginlikler hep gelecek, aza indirmek için zengin olacaksınız

bakın zenginlerin ömrü fakirlere oranla ortalama 7 yıl daha uzunmuş.