Ben bu elektrikli araç teknolojisinin ömrünü çok uzun görmüyorum. Sadece bir geçiş aşaması olarak düşünüyorum. Çünkü hali hazırda, sadece Çin'deki tüm araçlar bile elektrikli olsa, tüm dünyada bunu karşılayabilecek bir elektrik üretimi var mı mesela? Yanlış kaynaklara bakmıyorsam eğer, halen dünyada elektrik üretiminde yenilenebilir kaynak kullanımı %15 lerde falan. Hidro üretim artık zorlaşıyor, güneş enerjisi şu an revaçta lakin, güneş enerjisinden elektrik üretiminin verimliliği baya bi düşük. (%9-10). Ya yenilenebilir enerjilerde verimlilik arttırılacak, ya da yeni bir kaynak bulunacak (hidrojen gibi misal). Örnek vermek gerekirse, bir aracın kendi tavanına yerleştirilen güneş paneli o aracı bir kaç saatte veya dakikada tamamen şarj edebilecek verimliliğe ulaşırsa işe yarar. Mevcut örneklerde, akşama kadar güneşin altında kalsa bile en fazla 3-5 km götürecek kadar enerji sağlıyor.
Bir de hep elektrikli araçlarda maliyet hesabı yapılıyor, ama nedense hep yakıt tüketimine odaklanılıyor sadece. Yalnız unutulmamalıdır ki, bir batarya neredeyse bir araba parası.
Bana kalırsa fosil yakıttan tamamen vazgeçmek için halen erken, daha verimli ve çevreci motorlar üretip bir süre daha bu işi devam ettirmek daha gerçekçi duruyor. Hatta Mazda'nın da benzer bir açıklaması vardı. Hatta bununla alakalı, yeni bir projeleri vardı, wankel motorlu bir hibrit araç. Şu an Nissan da bulunan şekilde, aracı elektrikli motor yürütecek, düşük yakıt tüketimli wankel motor da jeneratör görevi görecek.