06.02.2023 Maraş Depremi

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
kardeş sen askeri elinde silah nöbet tutan birimi sanıyorsun ? yahu biz neler anlatıyoruz ,o beynini azcık azcık çalıştırıp, kim ne yapıyor, ne söylüyor onu bile anlayamayan yurdum insanı, ha biz öyle uzun askerlik yapmayız, biz vatanımızı 6 aylık seviyoruz, yada bedelli kadar seviyoruz diyorsanız o sizin bileceğiniz iş
...

Niye insanlara embesil muamelesi yapıyorsunuz? Bir siz misiniz akıllı? Fikrinizi doğru düzgün paylaşın, savunun, ne güzel. Ama niye sizin gibi düşünmeyenleri aşağılıyorsunuz? Bir de "güçlü ordu istemeyenin amacı nedir ?" yazıp Bahçeli serpiştirmişsiniz üzerine... Beyinsiz yetmedi bir de vatan haini olmamız lazım değil mi?

Doğrunun anahtarı kimsenin elinde değil. Kimse kimseye üstün de değil. Bu durumda yapabileceğinizin en iyisi ne düşündüğünüzü, ve neden öyle düşündüğünüzü paylaşmaktır. Yazdıklarınız makul şeylerse insanlar katılırlar zaten. Kimseyi zorlayamazsınız ki? Böyle yapınca yazdıklarınız daha ikna edici olmuyor. Bilakis "doğru düzgün fikir alış verişinde bulunamayan birinin fikirleri" olarak daha da kredi kaybediyor. Çünkü başkalarından öğrenmeyi beceremeyenlerin isabetli fikirlere sahip olması biraz zordur.

Son düzenleme:
Arkadaşım Hatay'da şu an ve yardım TIRlarını suriyeli onun bunun çocuklarının yağmaladığını söylüyor. Böyle bir şey için yalan söyleyecek hali de yok. Bu güne kadar göndermeyenlerin, çanak tutanların, uygun görenlerin ve hatta ses çıkarmayanların hepsinin Allah bin türlü belasını versin.

Mesela TSK sahra hastanesi kuramıyor. Neden? DOKTOR YOK! Allahın belaları askeri hastaneleri, askeri doktor kavramını yok ettiği için yok arkadaş. Her şeyi askerden bekleyip üzerine elinden tüm imkanları almak nasıl bir aymazlıktır? 6 aylık askerliğe gelen er eğitilemeden evine dönüyor. Bu hale getirenlerin yine söylüyorum ALLAH BİN TÜRLÜ BELASINI VERSİN. HEPSİ BU İŞE ORTAKTIR GÖZÜMDE.

Motosikleti
D400
Bunun cozumu halki enkaz altinda biraktiktan sonra "aninda" kurtarmaya calismak degil, deprem altinda yikilmayacak dogruduzgun bina yapmaktir.

Bir yakinim Izmit depreminde Golcukteydi. Zamaninda Amerikalilarin kendi personelleri icin yaptirdigi bir apartman dairesinde yasiyordu. Hatta o daireyi alirken, daha yeni ve guzel daireler varken acaba bunu alsam mi diye ikilemde kaldigini hatirliyorum. O yeni guzel ve cafcafli apartmanlarin hemen hemen hepsi yikildi. Zamaninda Amerikalilarin kendi personelleri icin yaptirdigi eski binalarin hepsi hala ayakta, catlak bile yok. Degerlendi hepsi.

Dunyanin hic bir yerinde "deprem oluca enkaz altinda kalan 10000 kisiyi 3 saat icinde cikartmak icin hazir bakimli is makinesi ve egitimli personel bekletelim" gibi bir sacmalik olmaz. Buna surekli harcanacak devasa masrafi saglik (ya da trafik, ya da egitim, vs.) sistemine yonlendirseniz coook daha fazla hayat kurtulur. Cozum olarak ordunun buyutulmesi ise daha buyuk sacmalik.

yanıt tarzlarında genel olarak abartma ya da denmemiş şeyleri demek var. bunu hırbo ve atp de cok güzel şekilde yapıyor Haşmetli hocam.

öncelikşe "anında kurtarmaya calısmak" ilk önceliktir. ilk yapılacak şey depremde yıkılmayacak bina yapmak değildir. o ilk değil genel olması gereken birşeydir. olay olduktan sonra "saglam bına yapmalıydılar" kısmı önemli olmuyor. o sırada insanları kurtarmak önemlı.

Şehirlerde girilmemiş yerler var, afad'ın kendı adamları bıle göcük altında kalmış. bak ne diyprım 2 gün geçmiş girilmemş mahalleler yerler var. sen "3 saat" demişim gibi yorum yapıyorsun. yapma lütfen.

Deprem bölgesinde olan bir ülke (ki belli aralıklarla bunu bu ülke zaten yaşıyor), 1999 dan beri deprem vergisi niyetine eşşşşekkk gibi bütçeyi cebe atıyorlar.

Evet abicim deprem mi oldu? oraya 3 saat olmasa da 6 saat içerisinde binlerce full techizatlı personel atayacak. evet 24 saat içerisinde girilmemiş fare deliği bile bırakmayacak.

yapabilecek gücümüz var bunu, ama bu gücü kızılay gibi kurumlar ensar vakfı gibi fofenkci yerlere bağışlıyor.

bir vatandaş olarak sen, ben, o değil devlet koşmalı oraya.

Eski Turkiye de iyi kötü hizli yavaş Devletin kurumlari işliyordu. iyi islemiyordu ama isliyordu.

Adalet geç te olsa tecelli ediyordu.

insanlar dusundukleri herseyi ozgurce soyluyordu.

imkansizliklardan kaynaklanan sefaletten hiç uzaklasmadi, calmadi cirpmadi, milyonlarin hakkini gasp edip kral olmadi Ecevit.

Batiya diz cokmeyip, Kibrisi kurtardi koca yurekli adam. O yuzden benzini karneyle aliyorduk seker yoktu muhabbeti yapmasin Nankorler.

Eski Turkiye olsa, kizilayin eski de olsa battaniyesi olurdu. Medyada her karsimiza cikan karede calisan bi afad, kizilay calisani ve asker gorurduk.

Siyasetin s si ile ilgili her politikaci Deprem bolgesinde olurdu. Milletvekilleri secildikleri sehire gider ve ellerinden geleni yapardi.

Asker gerekirse yuruyerek gider, yinede başiboş bicbir bolge kalmazdi.

Simdi ne var elimizde? Sahipsiz olume terkedilmis insanlar. Suriyeliler tarafindam yagmalanan hatay. Hala televizyonda tehdit kusan bir devlet baskani, Dunyadaki butun orospulari toplasan bunlarin seviyesine ulasamayacak seviyede yalakalik.

Yalakaliktan, got korkusundan isini yapmayan medya, masum insanlardan mikrofon kaciran omurgasiz muhabirler.

Emegi gecen herkesten tiksiniyorum. Aktif rol alanindan, oy vereninden, sempatizanindan, yalaksindan, it gibi tirsanindan, tapanindan, ucundan kosesinden bu hirsiz olusumun parcasi olan herkesin Allah belasini versin.

F54

arkadaşlar depremde hayatını kaybeden vatandaşlara allahtan rahmet diliyorum yarılı kurtulanlara da şifalar diliyor
fakat asker olmayınca bakın neler oluyor görüyoruz 99 yılında deprem oldu evlere hırsızlar dadandı vatandaş olarak evimizde olan topla tüfekle tabanca ile devriye atmaya başladık 2 ay elektrik verilemedi evlere
geceleri incin top oynuyor başka illerden gelen hırsızlar bile yakalandı baktık önüne geçilemiyor ASKERDEN POLİSTEN YARDIM İSTEDİK ve askerle birlikte nöbet tutmaya başladık yağmaya gelenlere silah patlattık
evet depremde canımızın derdine düştük ama aslında sıkıntı daha büyük sonrası asayiş can güvenliği olmaya başladı
deprem bölgesinden de haberler gelmeye başladı yağma talan başlamış ve bunu yapanlar suriyeli köpekler 99 yılında bizim yerli hırsızlarımız bu kadar yoktu gece dışarı çıkmaya kimse cesaret edemiyordu fakat şuan durum çok farklı önüne geçilemiyor

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
bölgede asker olmamasının sebebini aşağıdaki videoda dakika 3:48 den sonra anlatıyor adam, neden aradan 2 gün geçtikten sonra tek tük asker meydana salınıyor duymak isteyen aşağıdaki videoya bakabilir... not: videonun kapak resmine takılmayın, haber içeriği önemli.

tayyip TSK'nın EMASYA adında bir oluşumunu kaldırmış. EMASYA(Emniyet, Asayiş, Yardımlaşma), yapılanmasının amacı afet durumlarında TSK'nın emir beklemeden afet bölgesine ulaşıp göreve koyulması amacıyla kurulmuş bir yapılanma.

mesela bu yapılanma 99 depreminde depremden 1 saat sonra afet bölgesinde göreve koyulmuş.
tayyip bu yapılanmayı kaldırmış, sebebi ise gerçek bir darbe korkusu ve gerçek bir darbe paniği olması.

daha neler neler öğreneceğiz, toplanma alanlarının sadece boş arazi olmadığı ve zor günlerde geçici ve kısa sürelide olsa barınma ve gıda gibi ihtiyaçların olması gerektiği söyleniyor... bizde toplanma alanı için boş arazi bile yok.

https://youtu.be/v9ds0dzKUIY?t=224

Son düzenleme:
Motosikleti
Crf250 L - Wave 110i - Crypton S - CB125F
Ben Pazartesi 14:00 gibi görüştüm Sıtkı Abiyle.

Ailecek iyi olduklarını söyledi ama evleri ciddi hasar görmüş.

Konu asker sayısı değil, Fatih güzelce yazmış. EMASYA protokolü artık olmadığı için asker en fazla kendi disiplini ile fark yaratabilirdi. Tabii ki o da olsaydı keşke, ama 99'daki (olabildiği kadarıyla) organize ve hızlı desteği vermesi mümkün olmazdı.

Konu sadece yetersizlik yetkinsizlik de değil,ki problemin büyüğü bence bu ama, sadece o değil.
CHP'li belediyelerin HDP'li belediyelerin yardımlarını durdurup kamyonlara Valilik pankartı asmaya organize olabiliyorlar değil mi..
Ama şu an Antakya'daki eczaneler bu sefer gerçekten yağmalanıyor. Kılları kıpırdamaz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:34 ----------

Önceden biri yazmıştı diye hatırladım da buldum.
Olay bundan ibaret.

O planlarda Sögütdibi köyünde Hıyaroğlu Hayri'nin tarlasına giren Davaroğlu Davut'un keçileri yüzünden çıkacak kavgaya kaç kişi ile nereden ve nasıl müdahale edeceğini bile senaryosu yazılırdı. (köy ve köylü isimleri palavradır ben uydurdum) Şimdi Söğütdibi köyünün yolunu bilen polis var mıdır bilmiyorum.

Bu pankart değiştirme olayı bu deprem için mi? Gerçekse yuh, açık açık Allah belalarını versin derim artık. Bu gerçekse kimse de çıkıp "Şu an siyaset yapma zamanı değil" demesin. Gerçek ise şerefsizliğin daniskası.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bu pankart değiştirme olayı bu deprem için mi? Gerçekse yuh, açık açık Allah belalarını versin derim artık. Bu gerçekse kimse de çıkıp "Şu an siyaset yapma zamanı değil" demesin. Gerçek ise şerefsizliğin daniskası.
Olmuşsa da olmamışsa da bu, "deprem memprem anlamam, ordu tek başına kalkıp birşeyler yapmaya kalkmasın, n'olur n'olmaz" düşüncesiyle EMASYA protokulunun iptalinden kötü bir şey mi ki? Pankart değiştirmeyi yalakalar sırf yaranmak için yukarıdan habersiz kendi kendilerine bile yapmış olabilirler.

Yardım için bir kaymakamlığa gittik, yardımları kaydettiriyorduk. Bizim getirdiklerimizi gören bir ilçe müdürü çekinerek geldi. Bizden de yardım istiyorlar acaba bize kayıt etsek olur mu?, dedi. Koca ilçe müdürü öyle baktı ki, ne kadar baskı olduğunu anladım.
Her işi her olayı reklama çevirmeye çalışan bir yapıdan söz ediyoruz. Ve hala Google gibi bir reklam devi çıkaramadık, asıl en vahim olanı o...

"Kaaveden toplanan adamların" kim olduğunu kim bilecek? Deyiverin bakalım asker/polis sevmeyen ağbiler!

depremi-firsat-bilip-afad-kiyafetiyle-hirsizlik-yapti_34c96635.jpg

Depremi fırsat bilip AFAD kıyafetiyle hırsızlık yaptı

50 yolculu otobüs yola çıkacakmış. Güzel gözüksün diye de benzin göstergesini sökmüşmüş, hikaye bu ya. Hareket etmeden önce de lastikleri, benzini, vs kontrol etmemiş. Dağ yolunda giderken ipe sapa gelmez yerde benzin bitmiş. Yardım 10 saat sonra gelmiş, yolculardan bazıları daha sonra zatürre falan da olmuş. Bu arada şoför, yolcular üşümesin diye onlara kahve de ikram etmiş. Neyse, yolcular daha sonra firmayla iletişime geçerek şoförden ne kadar memnun olduklarını söylemiş.

Anladınız siz, Soma'da gördük, burada da görürsek şaşırmam.

Son düzenleme:
yazdıklarımın sonuna kadar arkasındayım, Tsk nın neden bu hale geldiğini de geçmişte yazdım ,yazdık ,en son Osmanlı da Yeniçeriler dağıtıldı ,düzenli bir orduya geçemeden, Osmanlı diye bir şey kalmadı
bu gidiş oralara gidiyor ,yok darbeymiş yok bilmem neymiş, 1.2 tane yalama generalin yaptığı olayı, bütün askerlere mi mal edeceğiz ? o konuları açmayın kimin ne yaptığını herkes biliyor
o malum ülkücü lideri de örnek verme, bedelli askerlik çıkınca ,1 aylık bedelli askerlik bile olmasın diyen birisi ,örnek verdiğin kişiyi iyi takip et
ordumuz güçlü olsun dediğimizde, nasılda içi dışına çıkıyor bazılarının
hasmet doğru herkesin doğrusu değildir ,doğru vardır ,yanlış vardır ve doğru tektir, herkese göre doğru olmaz o zaman bana göre 4 çarpı 4 eşittir 6 dır

Güçlü ordu güçlü Türkiye başka izahı yok

bana göre güçlü ordu istemeyen evet vatan hainidir, darbe apayrı bir konudur, anayasa kanunlar bellidir ,gereği ona göre yapılır ama gene yazayım 3.5 yalama generalin yaptıkları, bütün orduya mal edilemez

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:13 ----------

Darbeyi de kendi palazlandırdıkları yapılar yaptı zaten.

biliyorsun bu konuları baya tartışmıştık ,o zaman bazıları ağzını açmazken ,bizim burada asker tutuklanamaz diye yorumlarımız halen duruyor, kimin ne olduğunu çoğu kişi biliyor da susuyor , nereye kadar susulacak onu merak ediyorum ülke afet alanına döndü yangınlar seller asayiş olayları ve depremler

Forumdan Uzaklaştırıldı
Elde olan ordu depremde etkili kullanilabilmis ki daha buyugu fark olustursun? Gordugum kadariyla sorun ordunun kucuk olmasi degil, organizasyon yetersizligi ve etkili kullanilamamasi. Sorun sayi degil, beyin.

Konudan bagimsiz olarak, guclu ordu her halukarda istenen bir sey tabii ki. Ama zorunlu askerlik suresini uzatarak bunu elde edebilecegimiz iddiasi baska bir tartisma konusu.

Son düzenleme:
36 yıllık hayatımda ben bu zattan nefret ettiğim kadar kimseden nefret etmedim. Yazıp yazıp siliyorum nasıl sövmeden duygularımı ifade ederim diye olmuyor olmuyor olmuyor

Elde olan ordu depremde etkili kullanilabilmis ki daha buyugu fark olustursun? Gordugum kadariyla sorun ordunun kucuk olmasi degil, organizasyon yetersizligi ve etkili kullanilamamasi. Sorun sayi degil, beyin.

Konudan bagimsiz olarak, guclu ordu her halukarda istenen bir sey tabii ki. Ama zorunlu askerlik suresini uzatarak bunu elde edebilecegimiz iddiasi baska bir tartisma konusu.

hasmet eski ordumuza göre şu anki ordu aynımı ? değil ? Düzce depreminde anında müdahale eden ordu ve kendi komutanlığı bile yıkılmışken vatandaşa hemen desteğe giden ordu nerede ? şimdiki nerede ?tamam engelleniyor diyorsunuz, o ayrı konu diyorum ,orada yeterli asker olsa, emir komuta v.s dinlemeden müdahale ederdi, 10 ilde neredeyse asker polis yoktu ,sürekli taşıma ile o bölgelere gittiler, sayı yetersiz ,şu an personel lazım ama yok işte mesele bu sayı meselesi ,yetersiz
yahu İstanbulda bile faal kışla kalmadı neredeyse, 20 milyonluk bir deprem bölgesine nasıl yardım edilecek ? gene aynı şeyler ve fazlası yaşanacak işte bu sebeple askerliğin uzatılması lazım acilen hem de hala neyi anlamıyorsunuz
neyse fazla uzadı meseleyi anlayan anladı art niyeti olmayana zaten lafım yok

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İskenderun'da iş amaçlı tanıdıklarım var, günlerdir onlarla kah konuşuyorum kah ulaşmaya çalışıyorum. Adamlar aynen şunu söyledi "İlk 2 gün devlet namına burada hiçbir kurum, kuruluş yoktu. Kendi kendimize bir şeyler yaptık. Bugün yavaş yavaş resmi araçları görmeye başladık"

Suriyelilerin yağmalama olaylarını sordum, İskenderun'da duymadıklarını, görmediklerini ama farklı mecralardan Hatay'da bu tip olayların olduğunu duyduklarını ama şahitlik etmediklerini söylediler.

Benzin istasyonları kapalıymış, açık olup da benzin satanlar da araç başına 100-150 TL.lik yakıttan fazla yakıt vermiyormuş.

Son düzenleme:
Niye insanlara embesil muamelesi yapıyorsunuz? Bir siz misiniz akıllı? Fikrinizi doğru düzgün paylaşın, savunun, ne güzel. Ama niye sizin gibi düşünmeyenleri aşağılıyorsunuz? Bir de "güçlü ordu istemeyenin amacı nedir ?" yazıp Bahçeli serpiştirmişsiniz üzerine... Beyinsiz yetmedi bir de vatan haini olmamız lazım değil mi?

Doğrunun anahtarı kimsenin elinde değil. Kimse kimseye üstün de değil. Bu durumda yapabileceğinizin en iyisi ne düşündüğünüzü, ve neden öyle düşündüğünüzü paylaşmaktır. Yazdıklarınız makul şeylerse insanlar katılırlar zaten. Kimseyi zorlayamazsınız ki? Böyle yapınca yazdıklarınız daha ikna edici olmuyor. Bilakis "doğru düzgün fikir alış verişinde bulunamayan birinin fikirleri" olarak daha da kredi kaybediyor. Çünkü başkalarından öğrenmeyi beceremeyenlerin isabetli fikirlere sahip olması biraz zordur.

Önemli değil ne yazarsa yazsın, konuyu depremden vatan sevgisine getirecek kadar rasyonellikten uzak bi kardeşimiz, tartışmaya lüzum yok.

Muz seviyesinde depremle mücadele;

1-Depremle mücadele de en başarılı ülkeler hangisi tespit edin.

2-Tespit ettiğiniz ülkeleri inceleyin.

3-Başarılı olmuş yöntemleri listeleyin.

4-Adım adım aynılarını yada benzerlerini uygulayın.

5-Oluşabilecek ek sorunlar için, ek tedbirler alın.

Tebrikler sorunu büyük oranda çözdünüz.

Su ve testi muhabbeti yani. Her deprem de aynı şey.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar