üstad kusura bakma ama benim yazdıklarıma siyasi bir üslupla cevap vermeni anlayamadım, 2023 den banane , sence bu yatırımlar birkaç senelik göz boyamamıdır bunumu kasteddin , hadi Togg dedigin gibi siyasi şov olsun yahu koskaca Ford tayyibe kıyak olsun diyemi milyar dolar sermaye dökecek...
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:36 ----------
konuya ilgim olduğundan biraz internette gezindim , doğru mu yalan haber mi bilgim yok ama Eskisehir taraflarında bu yeni nesil pillerin üretiminde kullanılan bir çeşit hammadde bulunmuş, ne olduğu da açıklanmıyor asparagasda olabilir..
Siyasetten bağımsız olarak yazayım ; Firmaların birden bire ülkemizde pil fabrikası açma çalışmalarının iki sebebi var.
1-Artık batık bir ekonomiz olduğundan dolayı ucuz iş gücü konusunda Çin ile yarışıyoruz.Yani bizi ucuza çalıştaracak köle olarak görüyorlar.
2-Pil üretimi içerdiği maddelerden dolayı,çalışanların sağlığını tehlikeye atan bir proses.Çoğu modern ülke bu tarz üretimleri kendi vatandaşlarının sağlığını tehlikleye atmamak için daha ilkel bilinçsiz ülkelere verir.Dolayısı ile bu da aynı kapıya çıkıyor ; Adamlar bizi köle olarak görüyor.
Yanlış bilmiyorsam Eskişehir civarında lityum madeni var.Lityum gerekli doğru şekilde çıkarılıp,doğru şekilde işlenmezse hem çevreye hem insan sağlığına son derece zararlı bir madde.Bu pil fabrikalarında çalışan insanlarda büyük ihtimal türlü türlü meslek hastalıkları olacak.
Bu pil fabrikaları tabii ki ülkemize katma değer sağlayacak.Tabii ki bu konuda teknoloji öğrenmeli ve geliştirmeliyiz.Ama bu olayda sanki bir şeyler ters gibi yada ben çok paranoyaklaştım.Eğer elimzide pil üretecek bilgi,teknoloji ve hammadde varsa neden yabancı şirketlerle ortaklık yapıyoruz.