Zincir temizlerken benzin mi mazot mu? Gazyağı demeyin

Beyler, motorunuzun kullanım kıtapcıgına baktınız mı ? Bende r25 var ve zıncır bakımı ıle ılgılı kısımda net olarak soyle yazıyor " varsa gazyagı eger bulamazsanız temızleyıcı spreyler sıvılar".Bunu yamaha nın kıtapcıgı yazıyor otesı var mı ?

Bu konu defalarca tartışıldı
Parası olan Ipone kullanır, uğraşmak istemeyen 20 lira verir temizletir, olmayan çözüm üretir, neticede herkes bi şekilde işini görüyor boşverin.

ben genelde gaz yağı ile temizliyorum ama zincir temizleme spreyleri en iyi yağı sökenler. ayrıca benzin yerine mazot kullan bence. ayrıca gaz yağımı n11.com dan alıyorum orda var ertesi gün elinde oluyor saygılar

Benim ilk vitesli motorum , ben aldığımda pek anlamadım zincirin durumundan biraz araştırdım arkadaşlarımınkine baktım pırıl pırıldı dedim temizleme vakti geldi . Motul c4 zincir yağı aldım ilk , sonra baktım tek anlamsızmış motul c2 zincir temizleme yağıda aldım 70 lira felan oldu ikisi . Sonra araştırdım yine yetersizmiş 0.50 ml su şişesine 2 liralık mazot aldım , mazotla güzelce zinciri temizleyip kirini akıttım bir süre bekleyip motul zincir temizleme spreyi ile mazotu akıttım , yine 2 3 dk sonra c4 zincir yağı ile yağlamayı yaptım . 5 10 dk bekledim dolaştım ne jant ne başka yer gram yağ sıçramamıştı . İlk aldığımda leş gibiydi jant felan yağdan

Beyler, motorunuzun kullanım kıtapcıgına baktınız mı ? Bende r25 var ve zıncır bakımı ıle ılgılı kısımda net olarak soyle yazıyor " varsa gazyagı eger bulamazsanız temızleyıcı spreyler sıvılar".Bunu yamaha nın kıtapcıgı yazıyor otesı var mı ?

adamlar bile zor bulunduğunu öğrenip kitapçığa yazmışlar :D bu arada bi internet sitesinde satılıyo gaz yağı ama şikayet ettirip kaldırtıcam sonuçta satılması yasak diye biliyorum.
tabii önce sipariş vericem zincir kirlendi baya :D

Arkadaslar nasil zor bulunuyor gaz yagi ciddi misiniz aranizda bulamayan filan var
Tuzla Opet Benzin İstasyonun da bile buldum Markette satiliyor litre olarak sisede 7.5 ₺.
Onun disinda tuzla ve kartal sanayide de var.Cogu sanayide vardir yagcilarda yag degisim merkezlerinde.
N11 de bile var fakat pahali.750cc 14,5 ₺ kargo haric.

Sahibinden ilan no 1.5 lt 15 ₺ : 285441645
Bir tane daha : 374062133

Hala gaz yagi bulamiyorum diyen cikmasin ya :)

Gazyağı forever. Evet gittim baba gazyağı alamadım dedim ağladım. Gazyağı alamadıhhh.

gazyağı bulamamıştım ben de uzun süre. sonra niye internetten almıyorum diye düşündüm. baktım hakikaten de satılıyormuş. elinizde bidonla sanayi sitesi gezmeyin yani arkadaşlar. malum turuncu sitede bile var.

Motosikleti
NC 750 xdct Norden 901
Zincir temizlik istemez .Yağ ister
Yapmayın garip zincire düşmanlığınız ne. bırakın kendi halinde biraz uzun yaşasın. Yağ ile temizleyin daha uzun yaşasın.Zİncirin kalbi oringlerin içindeki fabrikasyon gres.. O gres orda kaldığı sürece maksimum ömrünü yaşar.
Gazyağı...vs çok ince malzemedir.Oringlerden içeri girerek o gresi çözer. Zincirin ömrünü her temizlikte biraz daha yersiniz.

Zincir temizlik istemez .Yağ ister
Yapmayın garip zincire düşmanlığınız ne. bırakın kendi halinde biraz uzun yaşasın. Yağ ile temizleyin daha uzun yaşasın.Zİncirin kalbi oringlerin içindeki fabrikasyon gres.. O gres orda kaldığı sürece maksimum ömrünü yaşar.
Gazyağı...vs çok ince malzemedir.Oringlerden içeri girerek o gresi çözer. Zincirin ömrünü her temizlikte biraz daha yersiniz.

Öyle deme başkan, kadınlar için ev temizliği neyse er kişiler için de otomobil ve zincir temizliği odur. Gerekirse oringleri yeriz ama temizlikten ödün vermeyiz.

Motosikleti
NC 750 xdct Norden 901
Öyle deme başkan, kadınlar için ev temizliği neyse er kişiler için de otomobil ve zincir temizliği odur. Gerekirse oringleri yeriz ama temizlikten ödün vermeyiz.

Dünyanın en zor işi insanın bir şeye alışması daha zoru ondan vazgeçmesi. Bizimki gevezelik oluyor çoğu zaman

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben bir çok yöntemi denedim. Şahsi düşüncem; zinciri mahveden şey umarsızca gaz açmak, laps diye gaz kapatıp kompresyona bindirmek yani sert kullanmak. Siz sert kullanmadığınız sürece ister temizlemeyin, ister yağla üzerinden geçin, ister en baba yağ çözücüyü kullanın çok problem değil. 1000 cc motorla eblek gibi 90-100 gitsek tabi ki zincirimiz uzun ömürlü olur. Yine de otomatik yağlama sistemi sayesinde zincirim hep yağlı, uğraşmıyorum temizlik ve yağlamayla.

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza250-cygnusL
Ben bir çok yöntemi denedim. Şahsi düşüncem; zinciri mahveden şey umarsızca gaz açmak, laps diye gaz kapatıp kompresyona bindirmek yani sert kullanmak. Siz sert kullanmadığınız sürece ister temizlemeyin, ister yağla üzerinden geçin, ister en baba yağ çözücüyü kullanın çok problem değil. 1000 cc motorla eblek gibi 90-100 gitsek tabi ki zincirimiz uzun ömürlü olur. Yine de otomatik yağlama sistemi sayesinde zincirim hep yağlı, uğraşmıyorum temizlik ve yağlamayla.

100 le gitmeyip naapak ? Adım başı radar..
Hem ceza yemiyoz hem zinciri kemirmiyoz..Lastiklerimizin kaarı cabası..
La her türlü kardayız.. :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar