yamulan maneti düzeltme

arkadaşlar bu gün motosikleti yanlışlıkla sağa yatırdım ve koruma takozu sağ olsun motosikletime hiçbir şey olmadı. bir tek sağ ön fren manetim yamuldu. orijinal manetim olduğu için düzeltebilirsem düzeltip kullanmak isterim. Pürmüz ile ısıtsam üzerindeki siyah boyayı atar mı? yada nasıl düzeltebilirim tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim. forumda konuyu bulamadığım için açıyorum. daha önce açılmışsa özür dilerim. iyi forumlar.

alüminyum manetse düzeltme yerine yenisini alın.benimde başıma geldi ısıtıp hafif düzelttim bikaç gün sonra park halinde iken sert sıkınca kırıldı seyir halinde olduğunu düşünsene.

F54

düzeltsen bile yamulduğu yerden kırılacak bir tasarıma sahip olur manetlet
daha önce deneyenler oldu sonuç bu
düzeltmek yerine yenisini ile değiştirin

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
argon kaynakçıları onu yamulan yerinden kırıp tekrar kaynatırlar ve zımpara ile pürüzlerini giderebilirler... tabi yeniden boyattırmak gerekir ve sonuç itibari ile yenisini almak daha ucuza mı gelir hiç bilmiyorum. argon kaynak fiyatlarını bende merak ediyorum, bilen varsa fiyatlardan bahsetmesini rica edeceğim. argon kaynak makineleri pahalı, 12 bin lira mıydı 18 bin lira falan mıydı bakmaya üşendim şimdi.

Yamulan manet ile elcik arasına bir takoz koyup manetin ucuna yıldız anahtar veya bir boru yardımıyla fazla güç denemesi yapmadan düzeltmeyi deneyebilirsiniz.

Manet çok fazla yamulmadıysa, yani kırılma derecesinde bir yamukluk yoksa. Fazla değil biraz pürümüzle ısıtıp araya bir tahta parça koyup, ince bir boruyla düzleyin. Fakat şunu unutmayın her ısıtış sadece tek bir çekiş olacak şekilde. En fazla 3 defa çekin. Fazlası sonradan kırılmalara sebep oluyor. Isıtarak güzelce çekerseniz sorunsuz uzun süre kullanırsınız. Ben cbr ve sv650 de aynısını yapmıştım ve güzel sonuçlar almıştım.

argon kaynakçıları onu yamulan yerinden kırıp tekrar kaynatırlar ve zımpara ile pürüzlerini giderebilirler... tabi yeniden boyattırmak gerekir ve sonuç itibari ile yenisini almak daha ucuza mı gelir hiç bilmiyorum. argon kaynak fiyatlarını bende merak ediyorum, bilen varsa fiyatlardan bahsetmesini rica edeceğim. argon kaynak makineleri pahalı, 12 bin lira mıydı 18 bin lira falan mıydı bakmaya üşendim şimdi.

kaynak makinası fiyatıyla yapılan işlemin ne alakası olsun bir saç büküm işimi olduğunda yandık o zaman abkant fiyatları biyerimize girer

argon fiyatı diye bir şey yok gidersin adamı ne kadar uğraştırdıgına göre yada o gün evde hanımından azar işittimi işitmedimi gibi böyle etkenlere göre kafasından bir fiyat verir iyi günündeysen birşeye gerek yok der gönderir

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
kaynak makinası fiyatıyla yapılan işlemin ne alakası olsun bir saç büküm işimi olduğunda yandık o zaman abkant fiyatları biyerimize girer

argon fiyatı diye bir şey yok gidersin adamı ne kadar uğraştırdıgına göre yada o gün evde hanımından azar işittimi işitmedimi gibi böyle etkenlere göre kafasından bir fiyat verir iyi günündeysen birşeye gerek yok der gönderir

kanka alakası yok ama ben böyleyim, ara sıra gereksiz bilgiler veririm, argon kaynak makinesi al kenarda dursun, sadece forumdakilere iş yapsan iyi para... kimisi zevk için yapıyor bu işi..

2 bin benden çalışır bak, benim suzukinin şasi kaynak ihtiyacı var, şu an pek sorun çıkarmıyor ama güven vermiyor şu anki hali.

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
kanka alakası yok ama ben böyleyim, ara sıra gereksiz bilgiler veririm, argon kaynak makinesi al kenarda dursun, sadece forumdakilere iş yapsan iyi para... kimisi zevk için yapıyor bu işi..

2 bin benden çalışır bak, benim suzukinin şasi kaynak ihtiyacı var, şu an pek sorun çıkarmıyor ama güven vermiyor şu anki hali.

Emekli olduğumda makina alıp gazaltı kaynak işini öğrenip amatörce bir şeyer yapmak da emeklilik hayallerim arasında. Argon kaynağı da gazaltı kaynak türülerindne biri diye kalmış aklımda. Ekipmanları pahalı ama elbet öğrenicem. bi 15 sene bekleyen olursa kaynağı ben yaparım belki. :)

Emekli olduğumda makina alıp gazaltı kaynak işini öğrenip amatörce bir şeyer yapmak da emeklilik hayallerim arasında. Argon kaynağı da gazaltı kaynak türülerindne biri diye kalmış aklımda. Ekipmanları pahalı ama elbet öğrenicem. bi 15 sene bekleyen olursa kaynağı ben yaparım belki. :)

Sen makinaları al,tüm kaynak eğitimlerin benden. Ortak tükkan açarız..
Ark,oksijen,argon,gazaltı ne istersen öğretirim sana,beraber çalışırız..:bounce:

al kenara sadece bunlara yaparsınlık bir makina değil ustam o makina yı alıyosun argon gazı alıyosun belli aralıklarla koskoca tüp
üsütne argon kaynak yapması kolay birşey değil normal kaynaktan daha zor bir şey
normal bir iş yerine alırken bile normal kaynakla argon kaynak yapan arasında 2x fark var zaten yapılan kaynak ta bileğinin hakkını verdiği apaçık ortada oluyor eğer düzgün bir usta argon kaynak atarsa flap la temizlemeye bile gerek kalmaz ama gaz altı kaynağı mesela temizlemezsen çapak çapak kalır

Tabikide parasını verip ben öğrenicem diyebilirsiniz size kalmış bir şey , benim babam biliyo kaynak yapmasını ben bile daha adam akıllı argonla kaynak yapamıyorum birde malzemenin et kalınlığına görede değişkenlik gösteriyor 1.5 mm saçta kaynak rahat yapabilsemde 0.8-0.7 mm saçta delik açılıyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar