Merhaba,
Geçtiğimiz günlerde benim de başıma benzer bir sorun geldi. Motosiklet soğuk çalıştırmada geç marş almaya başlamıştı, akünün zayıfladığını ve akü ömrünün bitmeye yaklaştığını düşünerek pek dikkate almadım. Yeni akü alır, takar geçerim dedim. Daha sonra bir yerde motosikleti stop ettim. 1 gün sonra tekrar marş bastım biraz geç de olsa marş aldı. Yolda su almak için durdum tekrar marş bastım zorlandı ve zor marş aldı. Motoru stop etmeden eve geldim park ettim. Dedim tekrar marş basayım ama hiç marş almadı. Bütün ekran çalışıyor, kornaya basınca güçlü ses veriyordu.
2-3 kere marş düğmesine bastım ve sonra ekranda "12" diye bir hata kodu belirdi. Yeni akü aldım, şarj ettikten sonra taktım ancak bir türlü marş basmadı. Arkadaşların dediği gibi, ben de Code 12 için araştırınca "Krank Sensör Pozisyon Hatası" şeklinde bir şey ile karşılaştım. Motosiklet marş basmayınca çekici ile servise çektirdim. Kontrolden sonra sorunun marş motoru arızası olduğu anlaşıldı.
Vakit kaybetmeden, tekrar teklemesini beklemeden marş motorunu kontrol ettir derim ben. Olmadık bir yerde yolda bırakırsa sorun yaşayabilirsin.
Not: Fotoğrafın boyutunu düzenleyemedim, moderatör bir arkadaş ayarlayabilirse sevinirim.
https://r.resimlink.com/VhnfcSOBD.jpeg
İki gündür bir sıkıntı yok. Krank sensörüne giden soketleri temizledim bantlı yerler soyulmuş tekrardan elektrik bandı ile bantladım. Bu motordan önce cbr 250r motosikletim vardı bir gün bile arıza vermedi. Çanta ihtiyacından mecburi olarak xmax aldım almaz olaydım başıma gelmeyen kalmadı. Piston silindir segman alt üst contalar subap lastikleri ........ yapmadığım masraf kalmadı ancak bu zilli hep bir naz hep bir naz. Bir ara satayım dedim vicdan azabından vazgeçtim. Artık oluruna bıraktım yolda kaldığım gün çekiciyle servise götürücem yordu beni xmax. Ah cıbır ah