Mantıksız. Bilakis sırtını yaslayarak gelişebilir. Geçersiz sebeplerle insanların hayatıyla oynayamazsınız. NIHTS Tesla'ya soruşturma açar böyle. Daha önce Toyota'ya ve GM'e olduğu gibi kongrenin karşısında öttürürler adamı.
Mesele yolcu uçakları değil. Tartışmayı dağıtmak istemiyorum. Lakin özellikle yolcu uçaklarında hemen hemen her sistem redundant, bazıları quadruple redundant. Değil hidrolik, mekanik redundant sistemler dahi mevcut. Yepyeni uçaklarda bile koskoca flapler sadece manivelayla, yani kol gücüyle kontrol edilebiliyor kokpitten.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:20 ----------
Niye gelişmesin? Mesele hidrolik sistemden fly by wire'a geçiş değil. Trafigi daha iyi görmek için A sensörü yerine B sensörünü kullanma.
Mesele o değil bu dersen istediğin argümanı sunabilirsin reddedebilirsin ama nereye varacağız ki böyle.
Yolcu uçaklarındaki redundant sistemler birbirlerinin aynısı sistemler, burada örnekte konu bu değil ki. TK1971 Amsterdam'a çakılan THY uçağındaki radyo altimetre bunun en güzel örneği. Bir tanesi master veri alıyor autopilot'a, o cortladığı için de diğerleri sağlam olsa da çakılıyor uçak. Teknolojileri de farklı, halbu ki radarın yanına radyo diye redundant koyuyorlar ama AP'yi beslemiyor?

Uçakta hidrolik hattının yedeği var, ama fly-by-wire geliştirilirken bu fail olursa diye lövye koymadılar airbus'a, bunu söylüyorum.
Gelişebilir diyorsun, gelişmiyor ama işte. Senin benim mantığımla, NIHTS'nin dostlar alışverişte görsün sorgulamasıyla hiçbir şey değişmez ki. Ben de gelişmez diyorum, burada dead-end'de kalırız böyle.
Mesele trafiği daha iyi görmek değil ama. Mesele geleceğin alanlarından birinde teknoloji geliştirici olmak. Elinde image processing alanının sahibi olma imkanı varken bu kadar çok ürünü piyasaya bu kadar hızlı şekilde sokabilmişken kimse 2gr ötesi olmayan Lidar'a yatırım yapmaz. Anca bak bizde de radarlı cruise var falan diye takip ederler. Tesla'nın tercihine ahlaki bir çıkış sunmaya çalışmıyorum, böyle algılanmasın, gerçekler bunlar diyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:05 ----------
Bi dakka bi dakka. KTM de ne var ya, seneye rc 390 planim vardi. Napcaklar TC icin subscription mi isteyecekler

zaten mercedese remote kilit, klima ve calinma takip icin para veriyorum birde KTM girmesin. Allahtan BMW daha motosikletlere el atmadi.
Ayrica SaaS isinin saglayici kisminda bir sure calismistim Netas in bir urununde. Hani orada surekli bir servis sunuyorsun da para talep ediyorsun ama ara ara gelen guncelleme (auto pilot) veya koltuk isitma gibi sadece bi ozellik icin subscription mantigini bir turlu sevemedim.
Merc bunu sağlıyor mu hala Türkiye'de? Reisin "verileri bağa virin" çıkışından sonra BMW Türkiye'de kapatmıştı misal. Sanırım sadece SOS çalışıyor şu an. Geçenlerde bir arkadaşım bişey bişey 1290 aldı da, onda mevcut olan donanımların aktifleşmesi için bir paket alma falan gibi bişey vardı, ondan dedim

Atıyorum elcik ısıtma falan var ama bunun gibi 4-5 şeyin çalışması için abuziddin paket almak gerekiyor gibi bişey vardı.
Abi autopilot da SaaS işte. Dijital şöför hizmeti =) İşin aslı, benim de içinde bulunduğum teknoloji dünyasının ekmek yeme şekli otomotiv endüstrisinin hoşuna gitti. Kurumsal yazılım / teknoloji dünyasından uzak kişilere yıllık bakım destek anlaşmasını anlatmaya çalışsana

inşaatla falan uğraşan akrabaları delirtirsin.. "he ben şimdi yazılım sattım ya, sonra her sene %25'ini de istiyorum sorularına yanıt vermek ve yeni sürümü indirmene izin vermek için".. deliriyorlar. =) biraz da buna yürüyor işte otomotiv şirketleri. şimdi maalesef yakın bir gelecek bu rezil elektrikli arabalarla yürüyecek. bakım yok bir şey yok doğru düzgün, zart zurt değişim isteyen sarf malzemeler çok azalıyor. nereden gelecek para arabayı sattıktan sonra =)