Kauçuklu gres. Zincir kullanımına uygun değildir, ikaz etmiş olayım. Yağ viskozitesi(sonsuz) olarak geçer, yani aslında gördüğünüz şey doğru, yağ akmıyor, haliyle de sıçramıyor. Ama aklamayan yağla çalışan zincir yağlıymış gibi görünse de yağsız çalışıyor ve yağsız çalışan zincire ne oluyorsa aynısı oluyor.
En ucuz greslerden biridir, ama özellikle tekrar ikaz ediyorum, kesinlikle zincirde, plastik/lastik aksam bulunan alanlarda ve rulmanlı çalışan kısımlarda kullanmayın. Yağ rulmanın dönüşünü engelleyecek kadar kaygan bir ortam yaratıp, dönme direncini yani bilyelerin kendi etrafında dönüşünü engelleyip(rulmanın basıncı dağıtan, sürtünmeyi azaltan ama teması tamamen engellemeyen bir yağlamaya ihtiyacı vardır) doğrudan yüzey üzerinde sürtünmesine, bu da çok hızlıca bozulmasına neden oluyor. Yani biraz ters mantık gelebilir ama çok kaygan olduğu için rulmanı bozuyor da diyebiliriz(çok basit anlatımla). Bunu bilmeyen ustacıklar furş bilyelerini, teker rulmanlarını kauçuklu gresle yağlar :farao: Sonra mal kötü derler.
Yok reis ben sabunlu gres kullandim.