Hırsız alarm sesinden niye korkup kaçsın ki? Alarm sesini duyan komşular polise haber verecek, polis de yakınlardaysa olay yerine gelecek, hırsız henüz çalmayı başaramamışsa polisler hırsızı yakalayıp emniyete götürüp ifadesini alacaklar ve hırsız da tutuksuz yargılanıp serbest bırakılacak, ileride suçlu bulunsa bile motosiklet hırsızlığından kaç kişinin hapiste yattığını ve bu işlere tövbe ettiğini gördünüz?
Alarm bizim gibi temiz insanlar için caydırıcıdır, hırsız-uğursuz takımı Allah'tan korkmuyor, alarmdan mı korksun?
Alarm sadece motosiklet durduğu yerde insanların kurcalamasını belki engeller. Hırsızlar alarm çalsa bile zaten götüreceklerse yarım dakika içinde götürüyorlar.
Ben param olursa sırf motoru kurcalamasinlar diye taktırmayi düşünüyorum yoksa üstüne oturup vitesler ile oynaniyor
Aliexpress'te satılmakta olan takip cihazları var, buradaki eski bir telefonunuzun imei kodunu o takip cihazına klonlayabiliyorlar. Bimcell gibi ya da bulabileceğiniz daha uygun faturalı/kontörlü bir hat alsanız sese kapalı olup sadece sms ve data kısmı açık olsa iş görür. Bence Allah korusun ama motor çalındığında polisi haberdar etmeden adamların mekanı basacak çevre, cesaret, kuvvet varsa takip cihazı çok işe yarar. Bulamadım ama geçmişte bir arkadaş konu açmıştı, ismini hatırlayamadım kusuruma bakmasın, çalınan motorunu takip cihazı sayesinde bulup kankalarıyla orman gibi bir yerde mekanı basıp hırsızları dövmüşlerdi.
Aliexpress'te satılmakta olan takip cihazları var, buradaki eski bir telefonunuzun imei kodunu o takip cihazına klonlayabiliyorlar. Bimcell gibi ya da bulabileceğiniz daha uygun faturalı/kontörlü bir hat alsanız sese kapalı olup sadece sms ve data kısmı açık olsa iş görür. Bence Allah korusun ama motor çalındığında polisi haberdar etmeden adamların mekanı basacak çevre, cesaret, kuvvet varsa takip cihazı çok işe yarar. Bulamadım ama geçmişte bir arkadaş konu açmıştı, ismini hatırlayamadım kusuruma bakmasın, çalınan motorunu takip cihazı sayesinde bulup kankalarıyla orman gibi bir yerde mekanı basıp hırsızları dövmüşlerdi.
Bu arada bu cihazlarda uzaktan durdurma sistemi de mevcut bir şekilde götürdükleri zaman erken farkedilirse motoru kapatıp yetişebiliriz aslında
Motor sağlam bir zincirle bağlanmışsa alarm sesine rağmen hırsız hiç istifini bozmadan zinciri kesmeye devam mı edecek acaba?
Motoru çalanların çoğu zaten çalıştırıp sürerek götürmüyorlar, kapalı bir minibüse atıp götürüyorlar. Motoru kapatmak da işe yaramaz yani.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:08 ----------
Gündüz vakti, etrafta pencerelerden bakan komşular varken bile kesip motoru alıp götürüyorlar.
O zaman nasılsa motorumuz her türlü çalınacak deyip herhangi bir önlem almayalım boşuna masraf edip. Hırsızlar nasılsa Süpermen hiçbirşey işlemez bunlara.
adamların lastiğini jantını kesiyorlar hala zincir diyorsunuz aea motoru nasıl çalındı videosu var oturun izleyin kendi diyor zincir ile bağlıydı motorun jantı kesmişler diyor ..
Ayrıca takip cihazının sadece emniyet ile ne alakası var tamam onlara motorun yerini bildirin ama sizde gidip motorunuzu yanınıza üç beş arkadaşınızı alıp almaya gidebilirsiniz.. bu forumda vardı öyle bir arkadaş kendi arkadaşlarıyla gidip almıştı ..
Motosiklet hırsızlarının yanına arkadaşları ile gidecek olan varsa takip cihazı olmadan da sorup soruşturup bulabilir yine motorunu. Beni kessen gitmem öyle bir yere arkadaşlarımla falan, hayatım o kadar ucuz değil.
Barkın dışında kaç kişi var abi jantı kesilen? Barkın o dönem o zinciri tanıtıp artık içimiz biraz rahat eder diye video çektiği için dadandılar onun motoruna, bir nevi hodri meydan çektiler. Bu şimdi sıradan düz insanla çok alakalı bir konu değil.
Temel güvenlik prensibidir, hırsızlığın gerçekleşmesine önlem almak, engel olmak. O yüzden zincir vb önlemleri takip edebilmeden değerli görüyorum.