Tabi ki motorun tipi, ivmelenmesi, son hızı, karizması, dengesi, fiyatı, işletme giderleri vs sayısız etken tercihlerimizi şekillendiriyor.
Bence dünyanın en büyük rahatlığı yetkili servise gidip atıyorum "x km bakımını yapın" demek. Ben mesela tüm motorlarımda yağı ordan, filtreyi başka yerden, bujileri başla ilden vs aldım. Hep tümünü toparlayıp ustama teslim edip "yap kardeşim" dedim. Bu, ekonomik bir yöntem gibi gözükebilir ama cidden zihin yorgunluğu.
Hadi Honda'yı bu kategoriye pek koymayalım ama 3 motor da Japoncu Abdullah Usta, Kawa.cı Samet Usta , Çin profesörü Erdal Abi'ye emanet edilecek motorlar değil. İstanbul dışı iyi servisler var mıdır çok hakim değilim. Yedek parça desen yurtdışından getirtme kapısı da artık kapandı kapanacak. İstanbul dışında yaşasam 3 motoru da sanırım seçmezdim.
Cbr 500 R ve Cf Moto 450 Sr'in tipleri çok hoş ama Ninja 400 bunların arasında sanki geçmişte aşık olup da hiç kavuşamadığımız ve ne zaman adı aklımıza gelse kalbimizi acıtan bir kadın fettanlığı ve güzelliğine sahip. Teknik özellikleri arasındaki farka çok hakim değilim, zaten teknik özelliklerini karşılaştırıp tercih yapacak bilgi ve donanımdaki adam muhtemelen 3 motoru da seçmeyip daha farklı alternatiflere yönelecektir.