Karıştırmadan kullanılıyor diyorsun ama koyduğun ingilizce olan açıklamada 1 e 1 su ile karıştırın diyor. İngilizcesi iyi olan arkadaslar aydınlatirsa seviniriz.
Katalogda yazan doğru. 1/1 oranda suyla karıştırılarak kullanılması gerekiyor.
Ancak arkadaş yukarıda belirtmiş, demiş ki "Benim aldığım üürün kullanıma hazır". Bu tip ürünler bildiğin
Kazık ürünler, ikaz etmiş olayım. Nedenine gelirsek çok basit. Aldığınız daha da sulandırılmış bir antifriz.
Antifriz; uçucu yağlar sınıfına dahil bir kimyasal bileşik ve fabrikadan saf üretilmiş hali ile kullanmaya çalışırsanız sistemdeki tüm o ringler, contalar, lastik hortumlar erir. Şaka yapmıyorum, gerçekten erir. Bu nedenle üretim sonrası bu saf ürün belirli standartlara erişene kadar sulandırılır ve bu şekilde son kullanıcıya satılmak üzere paketlenir.
Perakende satışta temelde iki ürün bulursunuz. 1. Antifriz(veya konsantre antifriz), 2. Kullanıma hazır antifriz. Burada biraz uyanık olmalısınız. Çünkü "kullanıma hazır" olandaki tek espri, orjinal değerlerde son satışa hazır ürünün yarısının suyla karıştırılmış olarak size satılması. Burada üretici sizi düşünerek(!) antifrizi araca koyulmadan önceki seğreltilme oranıyla suyla seğreltip bidona doldurmuş, çünkü siz bir pet şişede bunu yapamazdınız(!).
Şimdi bu güzel bir hizmet olabilir/olmayabilir, tartışılır. Ama bunun bilincinde olmayan insanlar her zaman son limitine kadar sulandırılmış bu ürünü alıyorlar. Problem ise ürünlerin fiyatında. Kullanıma hazır sulu sulu ürün size konsantre ürünle aynı fiyata hatta bazen abartılarak daha yüksek fiyata satılıyor. Zaten lojistik ve depolamayla imalattaki ekstraları sayarsak orjinalinin yarı fiyatına olması beklenemezdi ama insanların bilgi eksikliğinden yararlanılarak yapılan bu satış politikasının amacı belli.
not: Antifrizlerin de kendi içinde sınıfları olduğunu, kendi aracınıza uygun tipin koyulduğundan emin olunması gerektiğini, yukarıda belirttiğim durumun tüm antifriz sınıfları için ayrıca geçerli olduğunu ve antifriz sınıflandırmaları ile karıştırılmaması gerektiğini hatırlatırım.