Arkadaşlar merhaba
Dün motorum 250nk yı takasa verip karşılığında Triumph tiger 800 xc almaya karar vermiştim. Motorumun üstüne bir miktar para verecektim. Neyse fiyatta anlaştık vs ben alım-satımdan önce Tiger motoru bir test sürüşü yapmak istedim. Sağolsun motorun sahibi şöyle 15-20 dk gez gel dedi. Öncelikle 250nk dan Tiger 800 e binince eşekten inip deveye binmiş hissiyatına kapıldım. Gösterge kısmı çok uzağımdaydı. Parmak uçlarımla zar zor dengemi sağladıktan sonra vitesi 1 e takıp hafif gaz vermemle motor altımdan uçup gidecekti

Neyse durumu pek çaktırmadım ama 94 beygir güç daha ilk kalkıştan itibaren altınızdaki gücü iliklerinize kadar hissettiriyordu. Yalnız daha ilk kırmızı ışıklarda NK250 deki gibi aralardan öne geçmeyi düşündüm ama başaramadım. Tiger enlemesine hem daha genişti, hem motorun ağırlığından (235 kg) dolayı kıvrak manevralar yapamadım. Ayak uçlarım zaten anca yere değiyordu. Sol ayağımın üstüne tüm yük binince motoru doğrultmakta çok zorlandım.
Biraz otoyolda gazladım, gidiş ve ses müthişti ama motoru sürekli zaptetme ile uğraşıyordum. Belkide ilk sürüşümden kaynaklıydı. Dün akşamüstü hava kapalı olmasına rağmen hem otoyolda hem şehiriçinde motor bloğundan bacakları yakacak kadar yüksek ısı geliyordu. İnanın sürüşümün 15. dk sında artık bacaklarımın üstüne sanki sıcak ütü ile press yapıyormuşçasına ciddi rahatsızlık hissetmeye başladım. Dayanılacak gibi değildi. Evet motor belki uzun yol turları için yapılmıştı ama kapalı havada bile otoyolda seyir hızım 90-100 le giderken bu sıcaklığı tamamen dizlerimin altından itibaren hissediyordum.
Neyse bu kadar sürüş yeter deyip beni bekleyen Tiger ın sahibinin yanına döndüm. Sürüş deneyimimi sordu. Yukarıdaki yazdıklarımı aynen aktardım. Bacaklara vuran sıcaklıktan kendisi de yakındı. Ben bir düşüneyim dedim ve tekrar haberleşmek üzere ayrıldık. Tekrar NK250'me binince motor altımda BMX bisiklet gibi kaldı

Ama şehiriçindeki kıvraklığı, motor bloğunda sıcaklık hissetmemem beni tekrar motorumu sevdirdi.
Aslında 27 beygirden 94 beygire geçiş yapacak olmak hem keyifli hem heyecan veren bir durum fakat ben bu yaz motoru şehiriçindeki bir çok işim için, trafikte arkalarda sıcakta beklememek için, daha da önemlisi park sorunu yaşamamak için kullanmayı planlıyordum. Yılda belki en fazla 2 kere uzun tura çıkarım ama benzin fiyatları malum belki bu yıl motor ile hiç uzun tur gerçekleşemeyecek. Velhasıl kelam 250NK ile yola devam etmeye karar verdim. Dediğim gibi Triumph ta bacaklarıma vuran o cehennem sıcağını, NK250 de neredeyse hiç hissetmemem, tıkalı trafikte aralardan fıtı fıtı geçmem beni mest etti. Tabi aynı sınıf motor değiller ama benim gibi %90 şehiriçinde motor kullanacaklar için NK gerçekten biçilmiş kaftanmış onu anladım.
Tecrübelerim bu kadar. Herkese iyi sürüşler.