arkadaşlar selam.
6000 km yeni kasa R25 macerasından sonra 2019 model, 19 binde rosso 2li bir cb250r aldım.
200 km kadar oldu. motoru çok beğendim. 0-100 km hıza kadar r25'den seri geldi. tren gibi epey torklu. şehiriçi ve sık virajlı yollar için biçilmiş kaftan. 120ye kadar epey istekli, sonrasında 'abi bu kadar kudurma yeter' deyip aheste aheste hızlanıyor.
lastikler rosso olduğu için fren ve amortisör konusunda stok R25 ile karşılaştırma ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum ama fren ısırma hissi daha başarılı geldi. r25de maneti epey ezmek gerekiyordu. bunda daha iyi bir tutma hissi var.
motorun hafifliği ve manevra kabiliyeti çok keyifli. çok hızlı bir şekilde kontra verip yön değiştirebiliyorsunuz. torklu yapısıyla birleşince trafikte apaçiliğe çok müsait bir motor haline geliyor
zincir sesi kaldırım ve araçların yanından geçerken bayağı fark ediliyor. çok kafa ütüleyen bir şey değil bence.
sele altı bagajın büyük olması hoşuma gitti. r25de disk kilidi sığmadı için sele üstü ufak çanta taşıyordum. bunda gerek kalmadı.
boya ve malzeme kalitesi de r25den daha iyi geldi. sattığım motor hemen hemen aynı kmdeydi ama boya ve genel görünüş bunun yanında epey soluktu. boya derinliği, sele derisi, gidon ve elcik kalitesi bir iki gömlek üstte yamahaya göre.
motor bence İstanbul ve genel şehiriçi için biçilmiş kaftan. otobanda çok oynayamazsın ama çok büyük eksiklik olduğunu düşünmüyorum. düşük hızlarda falan keyfi inanılmaz.
bu arada rosso 2 manyak bir nimetmiş. sen yeter ki yatır, iş bende güvenini veriyor. hakikaten çok beğendim.