Yamaha Yamaha X-Max 250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
2018 den beri üzerinde olan aküm malum havalar soğuyunca isyan etmeye başladı ve her an çalışmayı bırakabilirim diyor:)
Tavsiye edeceğiniz bir akü marka modeli var mıdır?

Kardeşim Tracer 900'ün biten aküsü yerine Yamaha yetkili servisinde çok yüksek fiyat verilince Fulbat marka jel akü almıştı. Sorun çıkarmadı. xmax'a uyumlu modeli de vardır kesin.

Nereden aldığını da sorarım ama elektrikle ilgili işleri için Cemo Garaj'la çalışıyor ondan almış ya da onun tavsiye ettiği bir yerden almıştır kesin.

seni görmüşken dün yaptığım bakımı anlatayım o kadar zevk aldım ki resim çekmek aklıma gelmedi

şimdi dedim şu varyatörü sökeyim bi temizleyim balata tozlarını saat 11 gibi başladım kapalı garajda

varyatörü söktüm dr pulley bagaları güzelce temizledim

ardından arka debriyajı ince zımparayla zımparalayıp balata spreyiyle temizledim güzelce 2-3 kutu harcadım komple temizlik yapmak için

daha sonra yağ km si 1200 filandı dedim olmuşken bide yağ değişeyim

abartmıyorum 11 de indim garaja saat 3 olmuş zaman nasıl geçti anlamadım resmen tedavi oldum

ustasına parasını versen böyle temizlik yapmaz herhalde

umarım ilerde sende takım alıp kendin bakımını yaparsın

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
seni görmüşken dün yaptığım bakımı anlatayım o kadar zevk aldım ki resim çekmek aklıma gelmedi

şimdi dedim şu varyatörü sökeyim bi temizleyim balata tozlarını saat 11 gibi başladım kapalı garajda

varyatörü söktüm dr pulley bagaları güzelce temizledim

ardından arka debriyajı ince zımparayla zımparalayıp balata spreyiyle temizledim güzelce 2-3 kutu harcadım komple temizlik yapmak için

daha sonra yağ km si 1200 filandı dedim olmuşken bide yağ değişeyim

abartmıyorum 11 de indim garaja saat 3 olmuş zaman nasıl geçti anlamadım resmen tedavi oldum

ustasına parasını versen böyle temizlik yapmaz herhalde

umarım ilerde sende takım alıp kendin bakımını yaparsın

Kapalı garajım yok ki yapabileyim. Olsa takım almak da sorun değil alırdım ne lazımsa. Sırf aa ne güzelmiş, evde bulunsun diye taşlama makinası almış insanım, en son 2005 yılında mermer kesmiştim onunla, şimdi yıllardır bir kutuda duruyor. Yani çok lazım olmasa bile mantık aramam yeter ki alet edevat olsun alırdım.

Ama apartmanın önünde kaldırımda motoru söküp birşeyler yapacak yerim de yok vaktim de yok. Mecburen ustalara götürüyorum.

Kapalı garajım yok ki yapabileyim. Olsa takım almak da sorun değil alırdım ne lazımsa. Sırf aa ne güzelmiş, evde bulunsun diye taşlama makinası almış insanım, en son 2005 yılında mermer kesmiştim onunla, şimdi yıllardır bir kutuda duruyor. Yani çok lazım olmasa bile mantık aramam yeter ki alet edevat olsun alırdım.

Ama apartmanın önünde kaldırımda motoru söküp birşeyler yapacak yerim de yok vaktim de yok. Mecburen ustalara götürüyorum.

aslında para varsa bosch marka akülü somun sökme alınıp istediğin yerde yapabilirsin

bendeki elektrikli olduğu için prize ihtiyacım oluyor bu yüzden kapalı yerde yapmak zorunda kalıyorum

Arkadaşlar merhaba, güneşten dolayı solmuş ve grileşmiş ön göğüslük, ön ve arka çamurluk için kalıcı çözüm olarak ne önerirsiniz? araştırmalarıma göre formula x adında bir kimyasal var çok etkili olduğu söylenşyor kullanan var mıdır? ayrıca ısıtma yöntemini yapmayı düşünmüyorum fakat deneyen var mıdır?

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba, güneşten dolayı solmuş ve grileşmiş ön göğüslük, ön ve arka çamurluk için kalıcı çözüm olarak ne önerirsiniz? araştırmalarıma göre formula x adında bir kimyasal var çok etkili olduğu söylenşyor kullanan var mıdır? ayrıca ısıtma yöntemini yapmayı düşünmüyorum fakat deneyen var mıdır?

selam

ben öncelikle sarp vinil parlatıcı kullandım etkili parlatıyor ama yıkadıkca çıkıyor

daha sonra geçen hafta formulax aldım fakat deneyemedim çünkü motorun üstünde hala sarp vinil var o çıktıktan sonra denicem

facebook xmax grubunda herkes memnun ve kalıcı olduğunu söylüyorlar zaten 60 lira galiba alabilirsiniz

hocam teşekkür ederim formula x gelsin deneyeceğim uzun dönemde kalıcı olup olmadığını aktaracağım.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni

Formula X kaliteli bir markadır. Yine de öncesinde şansınızı badem yağı gibi nispeten ekonomik bir çözümle denemenizi tavsiye ederim.

Arkadaşlar bir konu daha eklemek istiyorum. xmax 250 2016 model motorumun 20 bin bakımı gelmiş bulunmakta. serviste yaptırmayacağım bu nedenle orjinal kayışın markası nedir veya link atabilecek var mı? teşekkürler

Arkadaşlar bir konu daha eklemek istiyorum. xmax 250 2016 model motorumun 20 bin bakımı gelmiş bulunmakta. serviste yaptırmayacağım bu nedenle orjinal kayışın markası nedir veya link atabilecek var mı? teşekkürler

orjinal kayışı mitsoboshi uretiyor yamaha için üzerine yamaha yazıyor sadece

servisteki fiyatını bilmiyorum ama eğer https://www.setupmotorcycle.com/urunDetay/108/yamaha-x-max-250-v-belt-varyator-kayisi

burdakinden pahalıysa bunu alın aynısı

not: yazmayı unuttum 20 bin oldu diye hemen kayış değişmeyin önce açıp bakın çatlak filan yoksa boşa masrafa girmeyin 30-40 bin gidebiliyor

eskiden kayış 300-400 liraydı daha çatlamadan 20 bin oldumu değişirdik artık o devir bitti

Son düzenleme:
Ben xmax da 30K km boyunca dayco kullanmiştim,motoru artçili ve zorlayarak sürmeme rağmen bir sorun çikartmadi.

Alternatif olarak önerebilirim.

https://urun.n11.com/oem-yedek-parc...764102-xcity-kayis-x-max-250-kayis-P330202988

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:18 ----------

orjinal kayışı mitsoboshi uretiyor yamaha için üzerine yamaha yazıyor sadece

servisteki fiyatını bilmiyorum ama eğer https://www.setupmotorcycle.com/urunDetay/108/yamaha-x-max-250-v-belt-varyator-kayisi

burdakinden pahalıysa bunu alın aynısı

not: yazmayı unuttum 20 bin oldu diye hemen kayış değişmeyin önce açıp bakın çatlak filan yoksa boşa masrafa girmeyin 30-40 bin gidebiliyor

eskiden kayış 300-400 liraydı daha çatlamadan 20 bin oldumu değişirdik artık o devir bitti

Hacim sana da oneririm dayco memnun kalirsin

Son düzenleme:
gidon yukseltici ya da ayna yukseltici kullanan var mı? bir tek bana mı kısa geliyor bunun aynaları? kafamı asagıya dogru hareket ettirmem lazım aynayı gorebilmem icin..

Motosikleti
X-Max 300
gidon yukseltici ya da ayna yukseltici kullanan var mı? bir tek bana mı kısa geliyor bunun aynaları? kafamı asagıya dogru hareket ettirmem lazım aynayı gorebilmem icin..

Yükseltme de olabilir sanırım ama benim için huzur aynaları ileri taşımak oldu :)
IMAG2954.jpg

bir cozum bulmam lazım valla.. yogun trafıkte giderken aynaya bakmak eziyet oluyor..

Merhaba arkadaşlar, bir süredir MT25 Abs kullanıyorum yeni kasa. Motorumdan çok da memnunum. Fakat eşimle birlikte gezerken artçılığı çok rahat olmadığı için sırt dayaması olan bir Xmax 250 Techmax almaya karar verdim. Kısmetse bu cuma alacağım. Sormak istediğim boy konusu, 1,74 boyum var, MT de herhangi bir sorun yaşamıyorum, sele boyları aynı gibi görünsede yapıları farklı olduğu için Xmax ile sorun yaşar mıyım boy sebebi ile ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar