Estağfurullah,soyledikleriniz çok mantıklı. Fakat burada daha fazla zaman geçirmek istemiyorum. Bünyem kaldırmıyor. 15saat ise giderim ama iki tane ak parti yalakası akademisyenin anlattığı neo liberal iktisat'a karnım doydu. Soyledikleriniz çok mantıklı abi.
Ama bilgi olsun diye söyleyeyim. Geçen sene Z250 motosikletimi sattım. Work and Travel kaydoldum. Kur dalgalanmasi,vize ücreti,sevis ücreti danışmanlık derken param bitti gitti.
Kanada programlari min. 5000 CAD
Work And Travel 3000-4000$
Dil okulları aylık 1000-1200$ ( üç aylık assagisi kolay vize vermiyolar.)
Benim bunları yapıp hesapta para gösterecek durumum kalmadi. Bi motorum vardı onuda sattım abi. Gidemeyince de kaldık öyle. Şuan 3-4k € ile kaçmak yoluna girdim.( Mantiksizliklari var,okul olayı var, ama bünyem beynim artık almıyor.) Umarım biri vardır bu yollardan geçen. Burada denk gelebilirim. Değerli tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.
Abi elindekinden olmanın refleksiyle ani karar alma arifesindesin, napıcaksın 3-4 euro ile Avrupa'nın herhangi bir yerinde? Sefalete oynuyorsun şu an..
Neoliberal iktisata karnın doyduysa sana kötü bir haberim var, Dünya en az 20-25 sene daha bu neoliberal politikalar ile yönetilecek, farklı bir gezegene kaçmayı başaramadıkça bunu kaul et, ya da siyasete atıl bununla mücadele etmek istiyorsan. Onun ışında kendini yiyip bitirirsin.
Dil programıyla vize alıp gidip orada kalma şeklinde ben de bir kaç kişiden duydum niyet diyelim, bana göre girilecek top değil. Kanuna nizama uyum konusunda bu kadar takıntılı kültürlere gidip de oraya bu şekilde adapte olmaya çalışmak büyük risk. Anladığım kadarıyla nefret dolmuşsun sen bulunduğun yere, buna dayanmayı öğrenip mesela 3 sene sonra iş teklifinle birlikte Hollanda'ya gidebileceğin bir strateji belirlesen daha güzel bir tecrübe olmaz mı?
-
Forumda böyle tecrübesi olan birinin sana bir bok faydası olmaz.
Şurada yazılan şeylerin hepsi yanlış mesela.

Türk insanındaki yabancı düşmanlığı da az buz değil gerçekten.
Yeni nesil iş yapma teknolojileri konusunda değer yaratabilmeyi başarmış bir yığın gitti Türkiye'den son iki yılda. Yok arap muamelesiymiş yok suriyelilere bakıldığı gibi bakarlarmış bilmem ne..
ikinci sınıf vatandaş konusu böyle bir şey değil.