Putin-Rusya masum değil.
Ama son 5-10 gündür biz de dahil tüm Dünya medyasının gösterdiği gibi, Zelenski-Ukrayna'da masum değil.
En başta, Rusya yıllardır 2014 te imzalanan Minsk Antlaşmasına uyulmadığını, bu antlaşmanın gereğinin yapılmasını talep etti, başta Ukrayna olmak üzere kimse tınlamadı. Sadece 2014 ten bu bu yana Donbas bölgesi ve hatta Rus şehri olan Rostov da bile 14 bine yakın kişi öldü. Bizzar oralarda yaşayan, veya ailesi oralarda yaşayan tanıdıklarımız var. Konuştuğumuzda, gerçeğin hiç te medyada göründüğü gibi olmadığını anlıyoruz. Tamam, bu bir savaş, illaki arada masum insanlar da zarar görüyor, lakin ben Rusya'nın kesinlikle bu konuda elinden geldiğince hassas davranacağını düşünüyorum. Çünkü yarın komple Ukrayna'yı işgal etse bile, orada herkesin kendisine kin beslemesini istemez, orayı burayı komple yıkıp yarın kendisine yeni ekstra masraflar çıkarmaz. Yani Rusya püskürtüldü, hezimete uğradı vs. bunlar pekte inandırıcı değil. Ha şöyle de bir konu var, verilen kayıpların beklenenden fazla olmasının sebebi, Rusya'nın kendi deneyimli ordusunu öne sürmemesi. Şu an en önde savaşan askerlerin çoğu, mecburi askerlik yapan Rus vatandaşı ama Rus olmayan kişiler ve paralı milisler.
Dün akşam eski bir iş arkadaşımız ile konuştuk, kendisi Ukrayna vatandaşı, annesi ile görüşmüş, Harkov'a yakın bir yerde yaşıyorlar, durumlarının iyi olduğunu, enerji ve gıda sıkıntılarının olmadığını, hatta Rus askerlerin bazı zor durumlarda kendilerine yardım bile ettiğini, lakin kim olduğu belli olmayan bazı silahlı kişilerin bazı olaylar çıkarttığını anlatmış.
Hepsi bi yana, bu iş 15 Mart'a kadar çözüldü çözüldü, çözülmezse tabiki öncelikle tüm ülkemizi ama en çok ta Antalya'yı yine çok zor bir yaz bekliyor. Maalesef öyle bir duruma geldik ki, insanlar oralarda can derdinde iken biz her şeye ekonomik açıdan bakar olduk.