Peki siz 100hp lik RS660 ve 94hp lik CBR 650R için ne dersiniz?
Uzun süre CBR 650F 'de kullandım, hem de daha hızlı makinelerden inip kullandım. Şöyle bir tabir vardır ya, "attan inip eşeğe binmek" düşük hacime geçince eşektir o işte.
CBR 650F, gazı çekerken tereddüt duymadan kullanabileceğiniz, ama çektiğinizde de sizi alıp götüren, oturuş pozisyonu oldukça konforlu, belinizi kopartmayan, optimum dengeli, güzel frenleri olan, Kat iptali ve ara boru ile takacağınız bir slip ile, inanılmaz güzel tok ve düşük sayılabilecek desibelde ses veren, tadından yenmeyecek, gerek şehir içi, gerekse şehir dışı her yola gidecek, bakım işletim olarak üzmeyen, parçasını her yerde bulabileceğiniz, evladiyelik bir motosiklet.. Hatta o kadar iddialiyim ki, zevk için litrelik racing aldığınız da bile, 650f şurada dursun, bunu asla satmam dedirtecek bir motosiklet.
Bir resim bulursam eklerim eskiye dair motosikletimden.. Bu motosikletin hiç mi eksisi yok diyeceksiniz? Tabiki var, tabi bu görece kişisel düşünceler.
1- Tek farlı olması genel kanı olarak sevilmiyor, aslında benim için fark etmez tek far, çift far, fakat aydınlatması beni mutlu etmemişti.. 1-2 dokunuşla düzeltilebilir mi ? Neden olmasın?
2- Herkes deli gibi titrediğini söylüyor, aslında deli gibi titremiyor, ama titreşimli bir motosiklet, çünkü alışılagelmiş 4 silindirden beklenmeyecek bir titreşimi var, fakat öyle ellerinizi ayaklarınızı uyuşturur cinsten değil, zaten zamanla titreşim aralıklarını tespit ediyorsunuz ve o devirlerde çok takılmıyorsunuz, motor bir zamandan sonra titreşimsiz miş gibi oluveriyor.. En azından benim tespitim bu yönde.. 1 ay içinde titreşim felan aklınıza gelmez..
3- Gidon açısı nispeten dar, yani belki bir tık daha gidon açısı olabilirdi kanısı hakim bende.
Bunun dışında da söyleyebileceğim böyle aman aman bir dert yok.. Ayrıca piyasa olarak o kadar iyi durumda ki, size uymazsa 3-5 güne satılan ve zarar ettirmeyecek bir motor, cünkü talibi ve seveni öyle çok ki..
Dipnot: Siz 650R demişsiniz, ben 650F'i yorumladım. R versiyonu hk. deneyimim yok. Ama tasarımı vs. gayet şık. Blokta ufak oynamalar var, yani aynı motor..
RS 660 konusunda yazabileceğim hiç bir bilgi yok. Kullanmadığım, hatta neredeyse görüp dokunmadığım bir motosiklet. Söyleyebileceğim tek şey, Aprilia dünyanın en iyi motosiklet markalarından birisidir. (Şahsi fikrim) Hiç bir zaman tereddüt etmeden tercih edilir mi sorusuna kesinlikle evet diyebilirim. Aprilia yapmışsa, o motora binilir bile diyebilirim
Fakat Türkiye şartlarında işletim problemleri ve piyasada maalesef ki yer edememiş olması, sürekli motosiklet değiştiren bir toplum için, kabul edilebilir düzeyde değil.. Amerika'da ya da Avrupa da insanlar bir araba ya da motosiklet aldıklarında, çürütene kadar kullanırlarken, bizdeki alım gücü düşüklüğü yüzünden insanlar km sayıyor, ve yükselmeden satıp, değer kaybını minimumda tutup, model güncelleme çabası içerisinde oluyor. (coğu kişi için istemsizce, çünkü motosikleti gebertirse tekrar alacak gücü maalesef yok.)
Durum bu iken, siz kendi profilinizden değerlendirip yol haritanizi belirleyebilirsiniz. Ama şu detayı unutmayın; RS alırsanız, ve mutlu olmazsanız, bu mutsuzluk uzun bir süre devam edebilir, cünkü satacak birilerini bulamayabilirsiniz, fakat diğer alternatifi beğenmediğiniz durumda, bu mutsuzluğunuz maksimum 1-2 haftada son bulup, diğer alternatifi deneme şansını yakalayabilirsiniz, kaybınız da göze gelecek rakamlar olmayacaktır.
Selamlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:25 ----------
yok ya 4k tv var

herşeyin başı eğitim derim sadece
Ben Teletext ile idare ediyorsundur diye düşünmüştüm