O ilaç ulaştı zaten sen önce konuyu oku. Ayrıca cekimser falan değilim. Eşekten düşmeyen bilmez derler. Ben de o eşekten düştüğümü yazdım.
Adalar konusunu görmedim ne dememi bekliyorsun. Lozanı mı tartışalım. Atı alan Üsküdar'a çoktan vardı. Kardak hadisesini hatırlarsın. Devlet toprak vermez buna ne AKP nın ne de başka Parti'nin gücü yetmez.
Zamanında verenleri konuşmak da abesle iştigal
Bu yurtdışı alışverişlerinde gördüğüm en büyük problem deneme imkanının olmamasından kaynaklı bedenin uyup uymaması. Eğer Türkiye'de satılan bir mont yurtdışından getirtilecekse burada deneme yapıp kesin nokta atış beden bilgisiyle sipariş vermek daha sağlıklı olur. Bir diğer önerim de yabancı dil bilmeseniz bile o montla ilgili kullanıcı yorumlarını okuyun, hatta Google Translate kulanın. Orada insanlar boy ve kilosunu yazarak beden bilgisi verebiliyorlar. En azından sipariş verecekler için referans noktası olur.
Bu yurtdışı alışverişlerinde gördüğüm en büyük problem deneme imkanının olmamasından kaynaklı bedenin uyup uymaması. Eğer Türkiye'de satılan bir mont yurtdışından getirtilecekse burada deneme yapıp kesin nokta atış beden bilgisiyle sipariş vermek daha sağlıklı olur. Bir diğer önerim de yabancı dil bilmeseniz bile o montla ilgili kullanıcı yorumlarını okuyun, hatta Google Translate kulanın. Orada insanlar boy ve kilosunu yazarak beden bilgisi verebiliyorlar. En azından sipariş verecekler için referans noktası olur.
Kastettiğiniz site Fcmoto ise daha bu ay bir mont aldım. Montun bizim paramız karşılığı fiyatı 2861 TL, shipping için 301 TL ödedim, burada da Ptt sağolsun 551 TL gümrük vergisi aldı benden. Ptt'nin görevlilerinde pos cihazı yoktu sanırım, nakit diye ısrar ettiler. Almanya'da 2861 TL olan ürünün bana maliyeti Türk olduğum için 3713 TL Buarada bir sonraki siparişimde %10 indirim alacağım, shippingden yırtamam ama Ptt görevlisini darp ederek gümrük vergisi, gümrüğe sunma ücreti, damga vergisi gibi ilave kırto paralardan kurtulabilirim. 5.Ocak'ta verdiğim sipariş 17.Ocak'ta bana teslim edildi.
Kastettiğiniz site Fcmoto ise daha bu ay bir mont aldım. Montun bizim paramız karşılığı fiyatı 2861 TL, shipping için 301 TL ödedim, burada da Ptt sağolsun 551 TL gümrük vergisi aldı benden. Ptt'nin görevlilerinde pos cihazı yoktu sanırım, nakit diye ısrar ettiler. Almanya'da 2861 TL olan ürünün bana maliyeti Türk olduğum için 3713 TL Buarada bir sonraki siparişimde %10 indirim alacağım, shippingden yırtamam ama Ptt görevlisini darp ederek gümrük vergisi, gümrüğe sunma ücreti, damga vergisi gibi ilave kırto paralardan kurtulabilirim. 5.Ocak'ta verdiğim sipariş 17.Ocak'ta bana teslim edildi.
BEn çok uzun zamandır FC-Moto'yu kullanıyorum. Arkadaşların yazdıklarına ek olarak bir bilgi vereyim.
-Ben DHL Express Zone 6 ile sipariş veriyorum, ertesi günü DHL getiriyor ürünü.
-Gümrük Vergisi bvb. ödemeleri DHL'in kendi sitesinden kredi kartı ile ödüyorum. Tüm Gümrük işlerini DHL benim yerime hallediyor.
-Herhangi bir PTT, Gümrük vb. görevli ile de muhatap olmuyorum böylece.
Alışveriş konusuna gelince, gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilir, beğenmediğin ürünü gönder ücretini ödemek kaydıyla iade edebilirsin 14 gün içerisinde veya değiştirebilirsin.
DHL Express 6 sanırım 100TL civarında pahalı ama ertesi gün teslim ve tüm işlemleri online olarak halletmen emin ol buna değer.
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:51 ----------
Bu konuda en önemli kısım çeşitlilik yerine tek bir markaya odaklanmanız olur tavsiyem. Ben uzun yıllardır aynı markaların ürünlerini kullanıyorum. Hangi ürünü olursa olsun benim bedenime uygun ürün, model farklı olsa da marka aynı olduğu için her zaman Tailor Fit oluyor.
Rev'it!, Dainese, Alpinestars gibi premium markalar bu konuda her zaman tam uyumluluk sağlar. Bilinmedik veya bu premium markalara göre daha az tercih edilen markalar beden konusunda her zaman farklılık gösterir.
Eğer çeşitlilik varsa da şunu tavsiye ederim;
Geçtiğimiz günlerde ilk defa farklı bir iş için farklı bir ürün aldım mesela (iXS LT-RS pantolon) Burada da FC-Moto'da yer alan ölçü tablolarından ve yorumlardan yararlandım.
Revit'te normalde 48 giymeme rağmen, okuduğum yorumlar ve tabloya göre yaptığım ölçümler sonucunda 50 beden almam gerektiğine karar verdim. Aynı zamanda Revit ve iXS tablolarını da karşılaştırdığımda iXS'in Revit'in benim ölçülerime uygun modellerine göre aynı olmasına rağmen 1 beden daha büyük etiketli olduğunu gördüm.
Bu şekilde bir araştırma ile doğru sonuca ulaşabilirsiniz. Tavsiye ederim.
Peki aynı ürünün yada muadilinin fiyatı türkiye de ne kadar ? Birde dışarıdan satın alabilmek için fiyat gümrükte sınırlaması var mı
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:23 ----------
Peki 150euro sınırını geçmemeye çalışıyormusunuz yoksa geçsede dhl ile halloluyor mu bu iş ?
Peki aynı ürünün yada muadilinin fiyatı türkiye de ne kadar ? Birde dışarıdan satın alabilmek için fiyat gümrükte sınırlaması var mı
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:23 ----------
Peki 150euro sınırını geçmemeye çalışıyormusunuz yoksa geçsede dhl ile halloluyor mu bu iş ?