Servislerin pahalılığı artı böyle "usta"lar yüzünden ne yaptığımı geçen sene
ŞU başlık altında yazmıştım, buraya da kopyala-yapıştır yapayım.
-----------
Bakımları kendim yapıyorum artık ve yaptığım herşeyi fotoğraflıyor, belgeliyorum. Motorun üye olduğum face grubuna da atıyorum ki online olarak da bulunsun, kanıt olarak gösterebileyim hemen.
2014 senesinde aldığım ilk motorum pulsar200ns'i 2 yıl garantiye götürmüştüm, ama zaten ilk 1-2 bakımda bu işin böyle giderse para bakımından masrafının çok olabileceğini anlayıp bakım yapılırken izlemeye, öncesinde de youtube'dan face gruplarından, forumlardan araştırmaya başlamıştım. Ara bakımları kendim yapmaya ve alet edevat toplamaya başladım. Garanti bittikten motoru satana(2019) kadar bakımlarını ben yaptım ve yaptığım/aldığım şeyleri fotoğrafları/faturaları ile birlikte alana gösterdim, teslim ettim.
2017'de Dominar aldım(2017-2019 arası 2 motorum vardı yani), Dominar'ı sadece 1 yıl (2 bakım/10000 km) garantide tuttum, 2. yılın başında benim 120tl'ye mâl edebildiğim yağ+yağ filtresi+hava filtresi değişimi bakımına servisler 400-450 tl fiyat çekince "Buraya kadar!!" demiştim. Dominarın bakımlarını da kendim yapıyorum 2-2buçuk senedir.
Bu 5-6 senede servise verMEdiğim paralarla n11'deki kampanyalardan, aliexpressten, ebay'den vs lokma takımından kumpas'a, açık/kapalı ağız anahtar takımından piston kompresör ölçere, zincir sökme-takma aparatından dijital akü şark aletine, fren hidroliği vakımlama aletine kadar bir çok alet edevat aldım. İhtiyacım olan, ya da olacağını düşündüğün şeyleri devam ediyorum halen almaya; mesela dün helicoil seti(M5 M6 M8 M10 M12) sipariş verdim 400 tl'ye. Türkiye'de en ucuz takım 780-800tl'den başlıyor şu anda .
Özetle; ustalara vereceğim parayı yine alet edevata vererek harcamışımdır ama o alet edevat bende kalıyor hiç olmazsa, ve tek bir konuda değil bir çok şeyde işimi görüyorlar. Motoruma da ne yapıldığını bilip güvenle ve keyifle kullanıyorum. Hata yaparsam da "ben" hata yapmış olup başkasının değil kendi hatamın sonucuna katlanmış oluyorum. Düzeltmesini de yine ben yapıyorum. Kafayı boşaltıp dinlenmek için de birebir bu uğraşlar.
-----------
Sonuç: Sizin de dediğiniz gibi kullandığınız motordan, o motorun tamiratından, motordaki önemli bazı şeylerin kontrolünden birazcık anlamaya bakın, yoksa güzel soyulursunuz. Ha, her zaman dediğim gibi "Para var huzur var" ise sorun yok zaten.:cat: