Arkadaşlar selam, Motorum 2020 dominar 400 ug. Benim motorumda ön fren de durmaya yakın hissedilen dalgalanma var. servise götürdüm temizlik vs yaptılar ama çözüm olmadı....
Uygun fiyatlı geçici çözüm: Fren balatalarını yenilersen o dalgalanma sorunun azalacak/hatta neredeyse hissetmeyeceksin, ancak kulandıkça/balatalar azaldıkça yine artmaya başlayacak. Burada "balataların azalması" dediğim kalan balatanın %30lara falan düşmesi değil, %80-70 kalınlığına bile gelse yapmaya başlıyor. Disk yamuk çünkü, yeni disk de alsanız hemen taktırmayın, düz bir cam masa üstünde test edin, tıngırıyor mu bakın, zira yenileri de yamuk oluyor (Tecrübe ile sabittir).
....... Diğer bir sorun tam ön fren yaptığında gidondan tak diye en dipte sıkışma noktasında bir ses geliyor ve bunun için de servise gittim ama hidroliğin birinin içine yarım kağıt bardağa yakın yağ ekledi servis ama hiç bir değişiklik olmadı, bu bir dengesizlik de oluşturur mu bilmiyorum...
...
Hem kafasına göre hem de tek bir tarafa yağ mı eklendi yani?!!? O da iyiymiş. İki taraftaki yağı da boşaltıp uygun ve EŞİT miktar amortisör yağı konulmalı. Sorunbaşka da olaiblir; mesela ön maşayı gidona bağlayan merkezi borudaki tırnaklı halka sonunun gevşemesi gibi , ne olduğunu nasıl anlatsam şimdi...
Şöyle bir şey. Uygun miktarda torkla sıkılması lazım, çok sıkarsanız gidonun dönüşünü zorlaştırırsınız. Gidon alt ve üst furş takımının(bilya setinin) kontrol edilmesini de öneririm, bilyaları tutan plastik kırılabiliyor çünkü.
...
Bir diğer sorunum ise 2 defadır egzozum yerinden çıkıyor, sadece arkada kalan somun tutuyor bu durumda ve tehlike arz ediyor. şu an yine boşta egzoz ve gaz verdikçe arası bariz açılıyor egzoz ile gövdeni., servis takıyor yerine ama sadece sıkılama işlemi sanırım ve bu sebeple geri gevşiyor bence. Bir başka servise gitmemi söyledi kuralkan telefonda, deneyip bakacağım. ön kafada hafif bir cızırdama sorunum var ama kaskın içerisinden şimdilik duyulmuyor. Yakıt, tip, güç vs gibi geriye kalan her şeyinden çok memnunum...
Vida gevşiyorsa loctite 243 ya da muadil daha ucuzu Ems Force TL-43 sürüp sıkın.