istanbul'da 34 harici plakali arac kullanmak

Herkese selamlar,

Bu cuma insallah 2. el bi motosiklet alacagim. Arac 16 plakali. noterde plaka degisikligi yapmasak ve ayni plaka ile istanbulda kullanmaya devam etsek, bir sıkıntı oluyor mu acaba?

Tesekkurler.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Daha fazla trafik uygulamasına, çevirmeye denk gelmeniz mümkün. Farklılıklar daha fazla dikkat çeker. Sizde bir eksik olmasa bile sürekli huzursuzluk ve stres. Değiştirin bence plakayı.

Son 2 yıldır Ankara'da 01 plakalı camları 2 numara filmli çelik jantlı, difüzörlü otomobil, 09 plakalı motosiklet kullanıyorum. Daha önce yıllarca 06 plaka da kullandım ekstra birşeye denk gelmedim.

6-7 yıl 35 plakalı araç kullandım Ankara'da hiçbir çevirmeye girmedim. Büyük şehirlerde çok problem olmaz bu, yani benim için olmadı. Bir de motosikletin plakasını polis görene kadar çoktan geçip gitmiş olursun, plakan için çevirmez diye düşünüyorum. :)

Ben 2019 ocak'ta aldım 07 plaka İstanbul'da değiştirmeden kullanıyorum hâlâ bir kaç kez rutin çevirme dışında çevirmeye girmedim zaten plaka arkada daha az sigorta ödersin.

Motosikleti
versys 650 #herşeydenbiraz
eskisi 16 idi sorun olmadı.
şimdiki 35 yine sorun yok.
Bazen ışıklarda muhabbetine Bursa'dan mı geliyorsunuz, İzmirden mi geliyorsunuz oluyor, onun açıklamasıda kısaca yok olunca muhabbete dönüşmüyor.
kısacası 2015 den bugüne yabancı plaka sorunu yaşamadım.

Saolun dostlar verdiginiz bilgiler icin. cuma gunku stres seviyesine gore karar vericem artik. firsat bulursam degistireyim madem.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Saolun dostlar verdiginiz bilgiler icin. cuma gunku stres seviyesine gore karar vericem artik. firsat bulursam degistireyim madem.

değiştir tabi ya 16 plaka nedir allasen.34 plakanın inanılmaz bir karizması var,dalga gecenler cıkacaktır ama gerçek bu yaniiii :)

hayırlı olsun bu arada,ne aldın hiç soylemiyon.

değiştir tabi ya 16 plaka nedir allasen.34 plakanın inanılmaz bir karizması var,dalga gecenler cıkacaktır ama gerçek bu yaniiii :)

34 plakanın karizmasından ziyade insan zihnindeki yakası açılmamış sinkaflı kelime dağarcığını ortaya çıkaran bir cazibesi var.

Konusu açılmışken anlatayım, birkaç saat önce bisiklet sürüyordum. Yerli plakalar yanımdan geçerken yavaşlıyorlar. Biraz mesafe bırakıp öyle geçiyorlar ki normal olan budur. Fakat bir tane annesinin bahçesine beton döktüğümün oğlu son sürat silme şekilde yanımdan geçti, hemen plakaya baktım hiç şaşırtmadı: 34

Son düzenleme:

morukcum ufak motor aldim bajaj v15. Fıtı fıtı trafikten siyirsin. Aldim dediysem de daha kapora verdim, cuma satisi alcam insallah.

Daha fazla trafik uygulamasına, çevirmeye denk gelmeniz mümkün. Farklılıklar daha fazla dikkat çeker. Sizde bir eksik olmasa bile sürekli huzursuzluk ve stres. Değiştirin bence plakayı.

Yillar önce arabada,22 plakayla izmir de 5 yil kullandim abartisiz defalarca uygulamaya denk geldim.hatta bir kaç defa park ettigim sokak arasinda silecekler kaldirilmis gordum,ayni siradaki diger araclar da(yerel plaka)boyle bir durum yoktu.

Ayrica,park yaparken ev/dukkan önü farketmez mutlaka etraftaki kisilere sorarim,2-3 saat duracak sorun olur mu diye.bu konuda ekstra hassasimdir.

Farkli plaka motosiklet de trafikte hic boyle bir durumla karşilaşmadim.

30 tane araba bi o kadar da motosiklet değiştirdim. Yarisi olmasada yarisina yakini başka illerin plakası idi. Hiç ama hiiicbir dezavantajini görmedim.
Avantaj?
Gördüm.

Avantaji olur, dezavantaji olmaz, hatali girersin adam yabanci der, daha sabirli olur, butun kiralik araba motosiklet 34 oldugundan bence daha kotu bile.

Bende geçen hafta 35 plaka bir sukuter satın aldım , Cuma akşamı yeni plaka çıkaracak vakit kalmayınca 35 le İstanbul a döndüm , diğer şehirlerin nasıldır bilemicem ama İzmir in İstanbul da güzel bir karizması varmış , İzmir in neresinden diye soran oldu , İzmir i çok sevdiğini özlediğini belirtenler oldu , 35 i gören geliyor ;)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni

Konu altında yazılı mesajları okudum da demek ki benim varsayımım yanlışmış. 16 plakayı değiştirmeseniz de birşey olmayacağının örnekleri epey yazılmış.

Motosikleti
D400
Şehiriçi kullanımlarda hiçbir fark göremedim.

Ancak sürekli manisa-izmir ararsı gel-git yaptıgımda eski motorumdaki ısparta plaka yüzünden her defasında durduruyorlardı

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Şehiriçi kullanımlarda hiçbir fark göremedim.

Ancak sürekli manisa-izmir ararsı gel-git yaptıgımda eski motorumdaki ısparta plaka yüzünden her defasında durduruyorlardı

Nerden biliyorsun; belki adamlar seni seviyordu veya polis Ispartalı idi...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar