Merhaba, bi bisan roadstar aldim, motor problemliydi( yag yakma, hararet sorunlari, yagi karburatore basma, debriyajin taş gibi olmasi vsvsvs) ve en buyuk sorunuda taş gibi debriyajiydi... Gitmesinde basmasinda sorun olmasada, trafikte durmak kabustu cunku manet 10sn sonra kramplara sebep oluyordu. Motor boşa zaten gecemiyor, bosa gecmesi icin ayarlarsam busefer viteslerde siyirma yapiyordu... Bikac post okudum debriyaj siyirma, bosa alamama gibi problemler ortak, ama benimki normal degildi.
6 yil 80bin km falcon freedom gecmisim ve en az 15 motor sanzumana kadar toplama deneyimim var, ama vtwin salak etti.
Gittim izmir egemotordan sifir balata takim aldim xv250 Monero balata, actim, bi baktim baski balataya 2ser pul atmislar yaylara, ayrica fazladan 1 sac ust uste takmislar ... Demekki siyirma sorunu var motorda boyle kurtulmaya calismislar diyerek fazla sac ve pullari soktum, yeni balatalari taktim denedim ve manet yumusadi ama gaza basinca deli gibi siyiriyor.... Yaylara pullari geri taktim(bastirsin diye) daha iyi oldu ama 3. Vites gaz verince gene siyiriyor... Asla denge tutmuyor vs... Ya ayarliyorum cok guzel gexiyor vitesler ve bosa atma sorunu kalkiyor ama gazlayinca siyiriyor, siyirmamasi icin ayarlarsam bosa alma sorunu vs basliyor, vitesler daha kemikli oluyor, isiklarda motor hafif gitmek istiyor balatalar tam ayrilmiyor vsvsvs... Derken motor 40km sonra yatak sardi, zaten sorunluydu krank silindir piston subaplar vs rezildi, onceki sahibi alabildigine sivi contayla toplamis makinayi vs yagsiz kaldi makina derken letgo da kelle motor arayisi basladi...
Sansliyim ki 2 gun icinde yakinimda kelle motor buldum, taktik, debriyaj balatasi yanikti, bendekiler sifir diye onlari taktik, tas dersek benimkinden cok daha yeniydi... Usta bi karburator ve subap ayari yapti, resmen at gibi digidik digidik saydirio motor nefis

bi test surusu yapayim dedim, ayni debriyaj kacirma sorunu bundada var... diger motorla tipatip ayni sorunlar.. yaylar yeni motor ustunde gelen yaylar...
Demekki Monero Xv250 balata seti kalitesiz diye bi sonuca vardim..ama yinede sormak isterim, burda monero balata setiyle mutlu olan varmi? Varsa sorunu motorda aramam gerekecek...
Benim sette 4 ince 1 genis balata var... Usta genis olani ilk olarak takti bazi kisile en son o takilacak diyor... Herturlu denedim farketmiyor... Suan eski motordaki gibi yaya fazladan pul takarak kullaniyorum..nispeten daha iyi suan ama %100 mutlu degilim, kirmizi isiklarda siyirtiyoruz balatayi.. 4-5 viteslerde de siyirma oluyor ani gaz verilirse...
Ozetle cok kisi bu sorunu yasamis az bucuk gordum 30-40 sayfa okudum, sizler fiyat performans olarak ne balata kullaniyorsunuz? Ne onerirsiniz?
Dedigim gibi aciyorum alt vidayi, vitesler kaymak gibi oluyor, boşa nefis geciyor vs ama busefer gazlarken kaciriyor...alt vidayi salarsam kavrama super oluyor ama kirmizi isikta durmak kabus oluyor(ayirmiyor balata) motor gitmek istiyor balata siyiriyor vs..bosa alamiyorum ...
Sorun sizcede sadece kalitesiz balatami?