Eveeeet motosikleti bakıma verdim. Bayağı iş var, kabarık bir fatura çıkacak.
Ön fren disk + balata değişimi
Yurt dışından Brembo disk ve balata getirttim. Onları takacağız. Çok umutluyum fren performansı konusunda.
Yağ ve yağ filtresi değişimi
2021 Motul 7100 10w30 aldım 4 litre. Filtreleri falan usta takacak.
Far ampulü değişimi
Sisler olduğu ve akşamları çok kullanmadığım için fark etmemişim, kısalar yanmıyormuş benim. Daha doğrusu içindeki led ampul ısınınca kısalar sönüyor. Aslında çok memnundum, sellektörü falan çok iyiydi ama, ustamın elinde varmış yine led ampül, onlardan takacak.
Korna değişimi
Bunun için çok heyecanlıyım. Amerika'dan Denali SoundBomb Mini getirttim. Videolardaki sesi çok iyiydi ama bakalım gerçekte nasıl?
Koltuk amortisörü değişimi
Integra'da kronik sorunlardanmış bu. Anahtarla koltuk altı bagaju açınca ön taraftaki bir hidrolik amortisör koltuğu yukarı kaldırıyor. Bu genelde bozuluyor. O yüzden koltuk altı bagajı elle açmak zorunda oluyorsunuz. İki el gerektiren bir iş haline geliyor. Benzin doldurulurken koltuğu tutmanız gerekiyor. Böyle bir şeyle uğraşırken, elim de dolu olduğu için anahtarı üzerinde bıraktım ve o yüzden anahtar kırıldı. N11'de daha kuvvetli olduğu söylenen ve çok iyi yorumlar almış bir ürün var. Ondan aldım bir tane bakalım, takacaklar.
Ön teker balans
Pirelli Angel GT'leri aldığımda yapılan balansta ufak bir sorun vardı. 70 civarı bir sallama yapıyordu. Disk değişirken ona da bakacaklar.
Şanzıman sensör kovanı temizliği ve şanzıman yağ filtresi değişimi
Bu da DCT'lerin bilinen sorunlarından. Yapılacak işlemin adını yanlış yazmış olabilirim. Arada sırada vites takılma yapıyor ve vites göstergesinde tire işareti yanıp sönmeye başlıyor. Durup motoru stop edip, tekrar kontağı açınca hangi viteste kaldıysa tek tek vitesleri düşüyor ve devam ediyorum. Bazen de düşmüyor vitesleri sürekli tekrarlayan bir aktüatör sesi gibi bir şey oluyor. Çok az tekeri döndürünce vitesleri düşüyor. Nadir yapıyordu ama son bir kaç gündür her gün bir kere yapmaya başladı. Geçen gün 5'den 6'ya geçerken yaptı. Bununla ilgili servisle görüştüm. Ama yoğunluktan dolayı bir türlü randevu alamadım. Hatta getirip bıraksan bile uzun süre kalabilir falan dendi, o yüzden yine ustama döndüm bununla ilgili. Geçen sefer yağ değişiminde bu tarz hassasiyetlerden haberim de yokken Top-1 10w30 tam sentetik yağ koydurmuştum. Ustamın elinde vardı, biraz eski tarihliydi ama çok üzerine düşmemiştim. Ama bu yağ yüzünden bu sorunlarımız arttı bence. Hatta şöyle söyleyeyim sıcak günlerde ve biraz agresif kullandığım zamanlarda motosiklet çok sorunsuz olmaya başlıyor. Şanzıman yağ gibi akıyor. Bakalım, hem o temizlenmesi gereken yer temizlenecek hem de yağ değişecek. Umarım sorunlarım hallolur.
Buji değişimi
NGK Iridium almıştım 2 tane. Onları da takacağız. 55.000 km oldu motor.
Hava filtresi temizlik ve yağlama
Geçen açıp kontrol ettim. Benden önceki sahibi K&N filtre takmış. Onu bir temizleyecek ve yağlayacaklar.
Telefon tutucu montajı
KNMASTER X series şarjlı telefon tutucu almıştım. Onu da takacaklar.
Ben şimdi karaborsa ya gidip bi böbrek satıp geliyorum
Şakası bir yana, işler bitip fatura belli olunca buraya yazarım, değerlendiririz.