Honda' nın Tüm Modellerinin Lastik Basınç Seviyesini Gösteren Tablo Bayiden Çektim

Motosikleti
Honda Forza 250
Merhaba arkadaşlar motorumun lastik havasının kaç basılması gerektiğini bilmiyordum yolumun üstünde Honda bayisi vardı hem hava bastırdım hemde fabrika değerlerinin yazılı olduğu tablonun resmini çektim eminim bir çok arkadaşımızın işine yarar,

https://www.hizliresim.com/t907uh5

Motosikleti
D400
Lastiğin marka modeline göre değişmiyor muymuş honda olduğunda

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bir iki küçük ekleme yapalım.

*Lastikler soğukken ölçüm yapılıp gerekli basınç değerine ulaşmasının sağlanması daha sağlıklı olur. Genelde ilk marşa bastığınızda ilk 5 km içinde ölçümün yapılması gerektiğini duymuştum, ben de bu şekilde uyguluyorum.
*Benzincilerdeki lastik hava makinelerinin büyük bir kısmının kalibrasyonlarının yaptırılmamaktaymış. Yani benzincide basılan hava ile gerçekteki lastik basıncı farklı değerler olabilir.
*Lastik basınçlarının artçı olup olmamasına göre ve sürücünün ağırlığına göre yeniden ayarlamak faydalıdır.

Motosikleti
D400
Fabrika önerisi dogrultusunda lastik kullanılacagı varsayılarak olusturulmus bir listedir.

ironi yapmıştım.

tecrübesiz arkadaşlar lastik kısmını düşünmeden bence cbr var ybr var vs diyip kac basayım lastiğe diyor sonra.

Artçılı artçısız kullanım, mevsim, lastik tipi ve markası vs. hepsi etkiler.

ha hiç bilmemektense bu rakamları baz almak yine bi derece.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Lastik basınçları arabaların kapı içinde yazdığı gibi motosikletlerin de bir yerlerinde yazar genelde.

Lastik basıncı soğukken ölçülür. Eğer benzinlik çok çok yakın değilse pompayla evde yapmak en iyisi.

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
Ben de bir bilgi vereyim:
Hava sıcaklığı 10 derece düştükçe lastik basıncı da 4-5 PSI düşer.

İstanbul'da Eylül ayında şişirdiğiniz lastikleriniz, Ekim ayında inik duruyorsa lastiğiniz patlak olmayabilir. Boşuna telaşla lastikçi aramayın :queen:

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Bagajda lastiğin kaç hava basılması gerektiği yazıyor. Face kendi marka model grubunda herkes ayrı telden çalıyor. Eskiden bende az basıyormuşum yeni öğrendiğim değerleri görünce farkı anladım.

Fabrika verileri hiç hareket etmemiş lastik içindir bu nedenle otomobil veya motosikletlerin %99 u eksik hava basıncı ile trafikte geziyor , lastiğin havasını yol üzerinde biryerlerde kontrol ediyorsanız mutlaka biraz fazla şişirin , fabrika değerine ne kadar eklenmeli bunu siz belirleyeceksiniz , ortalama bir hesap şöyle olabilir , mevsim kış ve henüz 10 km civarı yol yaptıysanız +1 psi , 50 km den fazla yol yaptıysanız +2 psi , mevsim yaz ise bu değerlere +1 psi daha ekleyin , yaz mevsiminde otoyolda yüksek süratle gittikten hemen sonra kontrol ediyorsanız öne +1 arkaya +2 psi daha ekleyin , yolcunuz varsa arkaya +5 psi daha ekleyin , ayrıca benzin istasyonlarındaki saatlerin neredeyse tamamı kalibrasyonsuz , çoğunlukla da fazla gösteriyorlar , sıcak lastiği fabrika değerine şişirip birde fazla gösteren saate denk geldiyseniz ne yol tutuş bekleyin nede artan yakıt tüketiminden şikayet edin..

Motosikleti
CBR 125 R 2014
Bende aynısını yazacaktım soğuk lastik için yazılmış değerlerdir diye :D Kullanma kılavuzunda da soğuk lastik basıncı diye ayrıca yazar

Motosikleti
BWS 100
Bir iki küçük ekleme yapalım.

*Lastikler soğukken ölçüm yapılıp gerekli basınç değerine ulaşmasının sağlanması daha sağlıklı olur. Genelde ilk marşa bastığınızda ilk 5 km içinde ölçümün yapılması gerektiğini duymuştum, ben de bu şekilde uyguluyorum.
*Benzincilerdeki lastik hava makinelerinin büyük bir kısmının kalibrasyonlarının yaptırılmamaktaymış. Yani benzincide basılan hava ile gerçekteki lastik basıncı farklı değerler olabilir.
*Lastik basınçlarının artçı olup olmamasına göre ve sürücünün ağırlığına göre yeniden ayarlamak faydalıdır.

İlk madde'den eminmisiniz üstad.
Ben lastikler sıcakken diye biliyorum. Tekrar bir araştıracağım.
Şu kablosuz ölçerlerden var bende. Artçı ve eşya ile uzun yola çıktığımda (hava 36 derece) Africa'nın arka lastiği 40-41 olarak ayarlamıştım. Yolda arka lastik 45'leri geçip 50'ye yaklaşmıştı. Sıcaklık zaten aldı başını gitti.

edit: soğukken ölçülmeli yazan arkadaşlar var. Galiba ben yanılıyorum.

Motosikleti
Yok
Şu kablosuz ölçerlerden var bende. Artçı ve eşya ile uzun yola çıktığımda (hava 36 derece) Africa'nın arka lastiği 40-41 olarak ayarlamıştım. Yolda arka lastik 45'leri geçip 50'ye yaklaşmıştı. Sıcaklık zaten aldı başını gitti.

Forza 250 kitapcigindan;

2tqi098.png

https://cdn2.honda.com.tr/assets/files/NkEAZev6O51599070707719.pdf

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni

Üstadım Xiaomi'nin lastik basıncı ölçme ve şişirme konusunda çok başarılı bir ürünü var. Siz de muhtemelen biliyorsunuzdur. Düzenli kontrol sağlıyorsanız bu ürün işinize yarayabilir. Ben de denedim, çevremden bir kaç farklı kullanıcı da denedi, bizim yorumumuz şu şekilde; Xiaomi kaç psi hava gösteriyorsa asıl gerçek değer onun 1 psi altı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar