arkadaşlar bugün 2015 xmax ile başıma tuhaf bir şey geldi. yaklaşık 30 km turladıktan sonra kontağı kapadım ve marş etmeye devam etti. anahtarı çıkarsam dahi marş ediyordu. anahtarı takıp çevirip sadece gaza dokununca çalışmaya başladı. yan ayağı indirmeyi denedim yine motor duruyor ama marş basmaya devam ediyordu. eve dönüp, çalışır haldeyken akünün kutup başlarından birini söktüm, tabi tamamen durdu her şey.
hemen tekrar bağladım başı, anahtar takılı değilken bile marş ediyordu. çıkardım, aradan 15-20 dk geçmişti tekrar denediğimde sorun yoktu. kontaktan çalıştırdım ve olağan haliyle kontağı kapadığımda bu marş etme problemi yoktu. aynı şekilde yan ayakta da denedim ve hiçbir problem yoktu. motor durdu ve marş etmeye devam etmiyordu.
kutup başının birini çıkardım tekrar. ustaya gidene kadar çalıştırmadan önce takmam. kendi kendine yine marş almaya başlarsa büyük sıkıntı yaşarım dedim.
böyle birşey xmaxte yada başka bir motorda başına gelmiş yaşamış akıl verebilecek var mıdır varsa çok memnun olurum. tazyikli suyla yıkamadım, motoru sildim sadece. 51 binde, bakımları tam ve şu ana kadar bir sıkıntısı yok ve şu anda da çalışması gayet normal başta bahsettiğim bir bu olayı yaşadım. artık marş motorunda mı sıkıntı yoksa beyni mi karıştı yada bir kısa devre mi neyin nesidir hiç fikrim yok.