Keith Code'un "Twist of the wrist" kitabının bizim gibi ölümlere faydası olmaz.Orda denilenlleri test ederken pamuğu tıkarlar adama.
Başınıza iş açacak, tehlikeli olabilecek ne tavsiye var o kitapta?
Faydalı olacak, icabında hayat kurtaracak bilgi akıyor resmen.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:08 ----------
Hocam en iyisi sakin sakin akıllıca kullanmak ��
Sakin sakin kullanmak için mi 600cc SS aldınız?
Eğer şuurunuz yerindeyse, keyifli olduğunuz bir gün, güvenli bir ortamda gazı açacaksınız o motosiklet üzerinde. Keyif alacaksınız. Tekrarlayacaksınız. Ve gaz açmaya alışacak, açtığınızda eskisi kadar panik yapmayacak, daha rahat ve güvenli hissedeceksiniz. Motosiklete hakim olduğunuz düşüncesi hasıl olacak. İşte o aralar yukarıda @Nikkfurie'nin tavsiyesine kulak vermeniz gereken zamanlar.
O motosiklet üzerinde "akıllıca" vereceğiniz kararlar, sizi kazaya sürükleyebilir.
Çünkü o motosiklet akıl ve mantıkla değil, eğitim ve pratikle kullanılması gereken bir araç.
Mesela:
Çıkışı görülmeyen ve çapı gittikçe azalan bir viraja girdiğinizde "akıllıca" davranıp fren yapmak isteyebilirsiniz. Tahmin edilenin aksine çoğu motosiklet bunu affeder. Bir SS o kadar tahammül etmez.
Çoğu binek motosikletin aksine 600+cc SS'i sadece ön fren durdurur. Eğitimde tavsiye edildiği üzere ön ve arka freni birlikte eşit miktarda sıktığınızda arka teker kayabilir.
Viraj çıkışında motosikleti doğrultmak için gaz verilir. Çok da zevklidir. Aynı zamanda high side için ideal bir zamandır. Ağırlığı yüksek ya da gücü az motosiklet kolay kolay high side yapmaz. Bir SS ise highside için fırsat kollar.
Sahip olduğunuz motosikletin birincil amacı hızlı yön değiştirmektir. Bunu da stabiliteden, yani dengeden ödün vererek yapar.
Deneyimi sınırlı olmasına rağmen kraldan kralcı olup helva muhabbeti yapanlara benziyor yazdıklarım ama amacım kesinlikle o değil. Sadece kendi yaşadıklarıma, geçirdiğim kazalara binaen yazıyorum. Malesef normal motosiklete benziyor ve kontrolleri de aynı. Ancak dinamikleri çok farklı. Caddede kullanılabilen bir yarış motosikleti aldınız.
600cc SS yerine 200 beygir, 320 kilo, 1700cc bir VMAX almış olsanız bunların hiç birini yazmazdım. Çünkü daha güvenli bir motosiklet.
Masum görünüyor, hissediyor, mantıken de öyle. Ama değil işte. Kazasız belasız kullanmanız dileğiyle. Hayırlı olsun tekrar.