Siparişi verdim.Tecrübelerimi paylaşacağım.
Gümrük vergisi ve nakliye dahil kaça gelecek?
Siparişi verdim.Tecrübelerimi paylaşacağım.
4.200 gibi bir fiyat.Gümrük vergisi ve nakliye dahil kaça gelecek?
Standart shipping,genelde UPS veya DHL getiriyor.Nakliye ücreti ve gümrük vergisi ödemesini zaten ürünü alırken en başta yapıyorsunuz.Merhaba
Teslim aldınız mı?amazon.com'da bir satıcıdan ürün alacağım 35$ ücretsiz standart shipping ile gönderiyor.Standart shipping nedir?Bir kaç yerde baktım ptt teslim etmiyor muş?Gümrük vergisi ödemesini kime yapıyorum.özel nakliye firmaları ile gelirse gümrüğe tabi tutabilirler.
Ptt beni deli etti, geçenlerde bir iki ürün almıştım. Sen teee Amerika'dan ürün gelsin. Ne telefon ile arama! ne kapıya not bırak! nede internet sayfasındaki transfer sürecini doğru düzgün yaz! Sonra benim sorunum değil deyip işin içinden çık oh ne güzel memleket. Ptt'yi aramam sonucunda kargonun teslim alınmamasından ötürü istanbul'a geri yollandığını öğrendim. Efendim İstanbul'a geri gönderilen ürün istersem istanbul gümrükte olaymışım alamazmışım. Bir daha tövbe ptt ile çalışmam. Kaç paraysa fazlasını vereyim içim rahat etsin. Birde 23₺ gümrük ücretiniz var diyo hee ben almadığım ürüne birde gümrük vergisi ödeyeceğim.
Allah kimseyi PTT'nin eline düşürmesin, büyük günahlara sürüklüyorlar insanı.
17 track diye bir uygulama var,uluslar arası bütün kargoları oradan takip edebiliyorsunuz.İşi PTT’ye bırakmadan kontrolü elinizde tutabilirsiniz.
zaten orası yanılttı beni istanbulda görünüyordu kargo sürekli yirmi küsür gün olunca bi arayayım dedim. Açıkcası süreklide açıp bakmadım, daha önce ups getiriyordu çok iyiydi.
Ben de İngiltere'den kadran koruyucu sipariş ettim, nerden denk geldiyse tracking hizmeti vermeyen düz posta hizmetini seçtim... aldığım firma ürün gelmedi diye ikinciyi yolladı, üzerinden 4 hafta geçti gelen giden yok....
Arai ABD ve Avrupa için farklı kalıplar kullanıyor. Uzak Doğu'da da eğer yanlış bilmiyorsam ABD kalıplarını kullanıyor ya da Uzak Doğu'nun da ayrı kalıbı var. Yani kafa çevresini ölçüp buna göre bir model alsanız bile burada dükkanda denediğiniz Avrupa kalıplı kask ile aynı şekilde olmayacaktır. Burada şans devreye giriyor.
Yurtdışından bir ürün alıyorsanız eğer varsa UPS/DHL gibi seçenekler daha mantıklı. DHL'de ürün Türkiye'ye geldiği gün online olarak gümrüğünü ödeyebiliyorsunuz ve kapıda teslim ediliyor. Daha yeni İtalya'dan depo üstü çanta aldım, bir Çarşamba günü öğleden sonra verdim siparişi, Cuma öğlen kapıma geldi.
Bu kargodaki şans işi semte göre de değişiyor sanırım.Size çalışan şube ve elemanların hizmet kalitesi önemli.
Siparişi verdiğim ilanda direk cm cinsinden ölçü ile sipariş verilebiliyordu,Bu yüzden problem yaşamadım.
Bundan emin misiniz?Bir kaynağınız var mı?Tamamen aynı diye biliyorum.Japonya için RX-7X,Avrupa için RX-7V olarak üretiliyor.Yok cm olarak çevresi aynıdır zaten, onu demek istemedim.
Atıyorum M-58cm olan RX7V'nin Avrupa'daki kalıbı ile Japonya'daki kalıbı farklı. Çevresi 58cm'dir yine, ama tamamen aynı kask değil.
Bundan emin misiniz?Bir kaynağınız var mı?Tamamen aynı diye biliyorum.Japonya için RX-7X,Avrupa için RX-7V olarak üretiliyor.
Ayrıca baş çevresini ölçüyoruz 58 cm,kaskın içinde yazan da 58 cm.Zaten global bir ölçü birimi olan santimetre,en fazla dış kalıbında farklılık olabilir söylediğinize göre ama o da aerodinamiği değiştirecek.Avrupadaki aerodinamik ihtiyacı ile Japonyadaki farklı değildir herhalde.![]()