Amazon Japonya’dan Arai RX7-X Kask Almak?

Herkese merhabalar.Geçenlerde Amazon Amerika’dan RAM Mount aldım ve sorunsuz geldi.Yaklaşık bir haftada elimde oldu.Fiyat olarak da buraya göre çok uygundu tabi.
E durum böyle olunca beni de bi kaşıntı tuttu.Amazon Japonya‘da dolaşırken Arai kaskları buldum.RX7-X modelleri yaklaşık 3 bin - 4 bin ₺ arası bir fiyata geliyor.
Daha önce böyle bir tecrübe yaşayan var mıdır forumda?
RX7-X ile RX7-V modellerinin arasındaki fark nedir?

Kargo ve vergi her ürüne göre değişiyor.Verginin tam olarak yüzde kaç olduğunu bilmiyorum ama her türlü buradan ucuza geliyor.Zaten RAM mount X-grip Türkiye’de hiç bir yerde stokta yoktu.Stoktayken olan fiyatlar da benim ödediğimden pahalıydı.

Arai rx7v kullanıcısı olarak söylüyorum
Rx7v Japonya’da Rx7x olarak geçiyor.
Aralarında fark yok.
Gümrük vergisi (Avrupa birliği ülkeleri dışında ülkelerden %20 alınıyor diye hatırlıyorum),
Üstüne de kargo ücretini eklenmeyi unutmayın.
Güncel gümrük kanununa göre Ekstra bir vergi var mı bilmiyorum.
Daha önce İngiltere’den egzoz almıştım vergilendirme bu şekildeydi ama yaklaşık 2,5 yıl oldu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:48 ----------

Eminmisiniz ucuz olduğuna ? Şu kaska baktım 8.000 ₺ fiyat çıktı.

Harbiden rx7x iyi fiyat, indirim yapmışlar :)
55.200 yen yani yaklaşık 3500tl

Eminmisiniz ucuz olduğuna ? Şu kaska baktım 8.000 ₺ fiyat çıktı.

Arai’ler uygun. Bir adet RX7-X,pinlock,siyah vizör,gold vizör;hepsi 5 bin ₺ civarı tutuyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:02 ----------

Arai rx7v kullanıcısı olarak söylüyorum
Rx7v Japonya’da Rx7x olarak geçiyor.
Aralarında fark yok.
Gümrük vergisi (Avrupa birliği ülkeleri dışında ülkelerden %20 alınıyor diye hatırlıyorum),
Üstüne de kargo ücretini eklenmeyi unutmayın.
Güncel gümrük kanununa göre Ekstra bir vergi var mı bilmiyorum.
Daha önce İngiltere’den egzoz almıştım vergilendirme bu şekildeydi ama yaklaşık 2,5 yıl oldu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:48 ----------

Harbiden rx7x iyi fiyat, indirim yapmışlar :)
55.200 yen yani yaklaşık 3500tl

Bazı yabancı kaynaklarda RX7-X modeli Corsair-X olarak da geçiyor ama anlayamadım tam olarak.Evet Türkiye şartlarına göre baya uygun.

Benim bildiğim kadarı ile kask
Avrupa için rx7 v
Japonya için rx7 x
Amerika için corsair x olarak isimlendiriliyor.
Revzilladan bakarsanız sadece corsair x modeli var.
Grafikler de üç model için de aynı.

Benim bildiğim kadarı ile kask
Avrupa için rx7 v
Japonya için rx7 x
Amerika için corsair x olarak isimlendiriliyor.
Revzilladan bakarsanız sadece corsair x modeli var.
Grafikler de üç model için de aynı.

Sharp testin sitesine baktım,orada da RX7-X diye bir model yok. RX7-V var 5 yıldız, bir de Corsair var (X olmayan,düz corsair) o da 3 yıldız.

Normalde Arai Kask kutu içeriğinde

Kask
Pinlock
Çanta

olarak geliyor. Bu durum Japonya'dan alındığında da aynı mı?

Ocak ayında Tokyo’daydım Arai kaskım var, aklıma hiç gelmedi insan bi yedek vizör neyin alır :pr:

Normalde Arai Kask kutu içeriğinde

Kask
Pinlock
Çanta

olarak geliyor. Bu durum Japonya'dan alındığında da aynı mı?
Evet kutu içeriği aynı,pinlock konusunda emin değilim sadece.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:25 ----------

Ocak ayında Tokyo’daydım Arai kaskım var, aklıma hiç gelmedi insan bi yedek vizör neyin alır :pr:

Hatta yedek kask bile alınır...

birde dikkat et bu asian size olayı var malum uzakdoğulu abiler bize göre daha minyon yapılı yani türkiyede deneyip l beden iyi diye l alırsan pişman edebilir onu tam öğren almadan

birde dikkat et bu asian size olayı var malum uzakdoğulu abiler bize göre daha minyon yapılı yani türkiyede deneyip l beden iyi diye l alırsan pişman edebilir onu tam öğren almadan

Biraz araştırdığımda bu durumu belirten kaynaklara denk geldim. Dikkat edilmesi gereken bir husus. Tam kaskı sipariş verecektim ki bu nedenle vazgeçip Türkiye'den aldım.

Evet kutu içeriği aynı,pinlock konusunda emin değilim sadece.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:25 ----------

Hatta yedek kask bile alınır...

hiç aklıma gelmedi, hatta kawasaki için yedek parça da alınabilirdi

Japon kalıplarının farklı olduğu söylentisi var ama doğruluğunu asla onaylatamadım...

Beden sorun olmaz çünkü beden ölçüsü cm cinsinden yazıyor

Biraz araştırdığımda bu durumu belirten kaynaklara denk geldim. Dikkat edilmesi gereken bir husus. Tam kaskı sipariş verecektim ki bu nedenle vazgeçip Türkiye'den aldım.

Japon kalıplarının farklı olduğu söylentisi var ama doğruluğunu asla onaylatamadım...

Beden sorun olmaz çünkü beden ölçüsü cm cinsinden yazıyor

Aynen öyle;beden cm cinsinden yazdığı için doğru ölçü alındığında bir problem olmayacaktır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:37 ----------

hiç aklıma gelmedi, hatta kawasaki için yedek parça da alınabilirdi

Bir dahaki sefere artık. :)

nyk

Cm olarak yazsa da kalıplar farklı olabilir onu iyi öğrenmek lazım. Malum her kask her kafaya uymuyor, dış kabul zaten aynıdır, iç süngerin şeklinde farklılık olabilir ama onu da nasıl teyit edebilirsin bilmiyorum. Arai’ye mail atıp Avrupa ve Japon arasında kalıp farkı var mı onu öğrenmeye çalışabilirsin

"Arai has even developed different shaped inner and different sizes outer shells for different continents! One for Europe, one for Asia and one for North and South America since there are significant differences in head shapes among these regions."

Bu şekilde bir ibare var. Onun için önce teyit almakta fayda var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar