Merhaba Arkadaşlar,
Ben de ay başında dominar 250 ile motora başlamış bulunmaktayım. zaman bulamadığımdan daha sadece 100km oldu.
Ben alırken bayilerde stok kalmamıştı, hep bir hafta sonrasına işaret ediyorlardı. 2.el ilanları da pek yok.
merak ettiğim bir kaç soru var.
1) kasa olarak dominar 400 ile aynı kasa sonuçta. aerodinamiği değiştireceğini pek düşünmüyorum. bajajın yabancı forumlarında genel olarak arka lastik için max 140/70 olur yazılmış. yorumlarda bajaj yetkileleri ile görüşmelerde de bunun üstüne çıkılmaması tavsiye edilmiş. kendi ölçülerinde pek lastik modeli bulunmadığı için ilerleyen dönemlerde lastik değişirken bir ebat büyütmek uygun mudur? genel olarak motosikletlerde ebat büyütülmesi için viraj'a yatmaz, çok yakar, güç düşürür deniyor ama bunların etkisi ne kadardır? dominar 250 gibi 400lük kasasında olan bir motorda da geçerli midir bu durum?
2) motosiklet kitapçığında zincir yağı olarak öneri göremedim. başka motor kitapçıklarında oring için özel üretilmiş yada sae90 tipi şanzıman-dişli yağı öneriliyor. fiyatının uygun olması sebebiyle 1litre kadar sae90 tipi bir yağ aldım (orta kalite), siz ne öneriyorsunuz? orta sehpa veya paddock yok. zincire ve arka dişliye sürüş öncesi bir kaç damla sürüyorum ama daha sadece 3-4 sürüş yaptığım için asıl kullanım etkisi ne olur bilemiyorum.
3) topcase kullanmayı planlamıyorum ancak çanta falan bağlamayı kolaylaştırması açısında arka çanta demiri aldım. artçı ayak pedlerinden destek almayan bir versiyon. yük bindirmeyi pek planlamıyorum ama artçı tutamaçlarına takılan arka çanta demiri tahminen ne kadar yük kaldırır? çadır, mat, uyku tulumunu taşır mı uzun yolda? yaklaşık 5-6 kilo olur tahminen.