4 temmuzdan beri kimse girişi yapmamış ilginç .Sorunu olanlar tık buraya yazmıyor mu ?Ben de en son 26 mart 2020 tarihinde konjektör sorunumdan bahsetmiştim lakin kimse girmediği için göremedi ben de tamirhaneye yazdım sağ olsunlar orada bir iki yazan olmuş yardımcı olmaya çalıştılar. Motorcuların korkulu rüyası marş basmama stop etme akü,statör .Ben konjektör kısmından bahsedeceğim. Yaşadıklarımda ve öğrendiklerimden yola çıkarak .
Statörün ya da konjektorun yanması, genelde zayıf aküyle dolaşmaktan oluyor. Eğer akünüz bitik durumdaysa, onu şarj etmek için bu ikisi çok fazla çalışıp ısınıyor ve bu parçalar yanabiliyor. Eğer akünüz çok zayıfladıysa, disardan şarj makinesiyle şarj edip kullanmakta fayda var. Bu arada soketlerin yanması bence temassızlıktan değil, bu parçalar çok ısınınca, soketler de etkileniyor .
Sonuç olarak konjektörüm arızalı çıktı benellinin orjinal konjektörü 530 tl onu da bulabilirseniz. mondial RX3 İ EVO marka motosikletlerin konjektörü soketleri ve tüm özellikleri benelli ile aynı .ve yaklaşık üçte bir fiyatına 188 tl kargo dahil. Benelli ile birebir uyumlu bilginiz olsun .Belki birilerine faydamız dokunur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:20 ----------