- Katılım
- 8 Eyl 2016
- Mesajlar
- 80
5 mart 2021 tarihinde, 6000 km de, çiziksiz bir dominar 400 ug i 37 e aldım. Gelinen nokta içler acısı.
şuraya 2016 faturamı bırakayım da halimizi daha net görelim. pulsar 200ns 2016
[url]https://i.hizliresim.com/j02ytw3.jpg[/url]
Kulağımızın arkası kaldı avrupada 2 3 sene kullandıkları araçlar motosikletler çöp oluyor bizim burada 5 yıllık motor 30 bin tl diyor
anadan doğarken şanslıysan kaderinde zenginlik varsa yaşıyorsun yoksa asgari ücretle ömrünü tamamlıyorsun
Ülkedeki pahalılığın daha doğrusu Türkiye Cumhuriyeti ekonomisinin bitmiş durumda olması konusunda bir itirazım yok, ancak Avrupa'da kimse 2-3 yaşında araçları çöpe atmıyor. Yunanistan'da yeni motosiklet gördüğü zaman şaşırır insanlar (tabii ki şaşırmazlar da işte ender olan bir durumdur). Yüzbinlerce km devirmiş bir sürü eski motoru faal şekilde kullanılırken görebilirsiniz.
Sadece Yunanistan değil Avrupa'nın pek çok yerinde otomobiller de motosikletler de Türkiye'dekinden çok daha uzun seneler kullanılıyorlar. E biraz biraz bugün yaşadığımız durumların arkasındaki sebeplerden biri de bu. Bizde saçma sapan bir çöp muamelesi yapma huyu var.
Hocam bizde de parca fiyatlari oyle ucuz olsa, kimse bajajin suratina bakmaz. Aliriz 15 yasinda 4 silindir japon, 1 asgari ucrete yeniler mis gibi bineriz.
Parça değil, herhangi bir şeyin fiyatı yüksek bizde.
Yalnız Avrupa'da da o bedavaya alınan (sanırım o yüzden çöp zannedilen) ucuz otomobil / motosikletleri yaşatmanın maliyeti bambaşka bir konu. €800'e nispeten temiz bir E36 BMW bulabiliyorsun mesela, ama işte yakıt pompaso bozuluyor, €600 istiyorlar.![]()
Türkiye sınırından arabayla çıkıp Yunanistan’a 2 kere gittim Selanik, Kavala, Keramoti, Halkidiki, Thassos gezmiştim inanın yeni otomobil, yeni motosiklet hatta yeni traktör bile göremezsiniz insanların telefonlarına dikkat ettim İphone 7 kullanılan bir zaman dilimiydi ve millet gayet iPhone 4-5 kullanıyordu ama ne zaman ki tekrar sınır kapısından Türkiye’ye dönüp girdik bir anda hard kapitalizm yüzünü tekrar gösterdi inanılmaz bir tüketim toplumuyuz biz. Arabalar bir anda güncellendi, telefonlar en son model oldu, insanların kullandığı tüm eşyalar, araçlar, objeler her şey son model. Buna benzin istasyonlarındaki pompalar bile dahil. Çok zengin bir milletiz de alım gücümüz mü yüksek? Yok biz kompleksliyiz ve kapitalizmin kucağına oturmuşuz da ondan.
Ülkemizde yeni cep telefonu alacak bir asgari ücretlide muhtemelen şu mantalite mevcut; “Olmuşken iyisi olsun” adam 2800 lira aylık ücret alıp iPhone12 alıyor. Yani alsın tabii ki keyfi bilir ama bu bence biraz ülkedeki statü sembollerinin çok komik olması ve kompleksli bir tarafımızın da olduğundan kaynaklanıyor.
Son bir örnek verip gidiyorum sene 1998 Renault Laguna modelini çıkarmış ve araç bütün uyarılarını konuşarak sesli olarak yapıyor mesela kapıyı açtınız hemen bir abla geri plandan “Passenger door is open now” diyor vs. Benim bir arkadaşım o sene bu araçtan alıp Tatile gidiyor tatilde araca yabancı uyruklu Norveçli kızları alıyorlar yolda giderken tabi bizimkiler başlıyorlar arabayı konuşturmaya ne kadar uyarı varsa bilerek açıyorlar ki araba konuşsun ve kızlar etkilensin ama sonuç maalesef hüsran oluyor etkilenmesini bekledikleri kızlar bu hareketler sonucunda iniyorlar müsait bir yerde.
Yani telefonla, arabayla, motorla statü sahibi olunmaz o statü senin genlerinde, ailende, kanında yoksa bu olsa olsa görmemişlik olur. Avrupa toplumlarında bu görmemişlik yok dolayısıyla insanlar asgari ücret aldığı halde iPhone12 almak İçin kredi çekmiyorlar mesela.
dominar 250 37.000 tl olmus beyler bayanlar.
Diger modeller de zamlanmis.