Şu anda piyasaya bakıp motoruna fiyat belirleyene değil.Bu piyasaya bir kaç yıl önce ilk bu hale geldiğinde aman fiyatlar daha da artacak bir an önce motor alayım diye diye yok canı ile kredi çekip fahiş fiyatlardan 2.el motor alanlara kızın.Fiyatları arttıran satıcı değil alıcıdır.İnsanlar bir yıl motor almasa piyasa paşa paşa normale dönecek.
Dönmeyecek.
Fiyatların düşmesi için ekonominin düzelmesi lazım.
Bunun için istikrarlı bir hükümet, yönetim sistemi lazım.
Üretim lazım.
Türk Lirası' nın şişirmeyle değil gerçekten değer kazanması lazım.
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası' nın altın rezervini katlayarak arttırması, bunu yaparken borçlanmadan yapması lazım.
Salgının bitmesi, etkilerinin ortadan kalması lazım.
Dış borçların ödenerek paranın ülkede kalmasının sağlanması lazım.
Turizmin geliştirilmesi lazım.
İş arayanların değil, işçi arayanların artması lazım.
Asgari ücretin sadece adının olması, herkesin bunun çok üzerinde maaşla çalışması lazım.
Sigortasız işçi çalıştırma tabirinin akıllardan silinip kaybolmuş olması lazım.
Ortalama gelirin çok daha fazla yükselmesi lazım.
Yerli üretim ve tasarımın gelişerek adı değil kendisi yerli markalarla gelişip piyasada liderliğe oturması lazım.
Yöneticilerin orada hizmet için bulunduklarını, cep doldurmak veya güç için halk tarafından "lider" seçilmediklerini, maaşlarının halk tarafından verilen vergilerden karşılandığını anlamalarını sağlamak lazım.
Vergi sisteminin olması gereken duruma gelmesi, gelir/gider odaklı olması lazım.
"Suyumuz tükeniyor, sahip çıkalım" denirken, suyumuzun arap ülkelerine peşkeş çekmek için bedavadan gönderilmesi maksadıyla anlaşmaları yapılıp projeler hazırlanmasına engel olunması lazım.
Aptal yerine koyulmaktan bıkmamız, bunu kendi aramızda konuşmayı bırakıp gerektiği gibi tepki vermemiz lazım.
Adalet ve yargı sisteminin düzeltilmesi lazım.
Eğitim kalitesinin katlanarak arttırılması, bunu için gerekli çalışmaların asla durmadan hep daha da geliştirilmesi lazım.
Yetişmekte olan ve yetişecek nesillerin bilinçlendirilmesi lazım.
Halkın sadece kendi yaş gruplarından ibaret olmadığını, çocuklarının çocuklarını neler beklediğini de düşünerek hareket etmeyi öğrenmesi lazım.
"Bize daha cahil millet lazım" dan bilgece sözleri söyleyecek insanların yönetime getirilmesi, bu şekilde düşünen, konuşan, hareket eden, insanların "Vatan Haini" statüsüne alınarak yaptırımların uygulanması lazım.
Fabrikaların özelleştirilip sonra da kapatılarak dışarıya bağımlılığın kasıtlı olarak arttırılmasını sağlayan değil, üretimin ve tüketimin kontrolünü halkını düşünerek elinde tutan devlet yapılanması lazım.
Daha çok şey lazım. Çok çok hemde çok şey. Yukarıda yazılanları okumaya bile üşendiyseniz bunları yapmaktan çok uzağız demektir.
Bunlar size ne kadar uzak, saçma, rüya, imkansız geliyorsa, sizin istediğiniz şey de o denli uzak, saçma, rüya ve imkansız. İnsanlar bitme noktasına gelmedikçe o istediğinizi yapamaz. Bitme noktasına gelindiyse de durum büyük çoğunluk için aynıdır, siz de o çoğunluğa tabi kesimdeyseniz sizin için durum yine değişmeyecektir. Tabi olmasaydınız zaten o şekilde düşünmez, bunu yazmazdınız. Yani sizin mantığınızla sonuç imkansız.