Motosiklet nasıl yazılır
Yaa bunu yazarken biraz utanıyorum, yani biraz eğitici ve öğretici kol çalışması tadında olacak ama, gelen maillerde pek çok motor sevdalısının bile hala sevdalandıkları şeyin adını yanlış yazmaları beni bu noktaya itti. Çok küçük bir ayrıntı ama bilmekte fayda var. Yani yazmadan edemeyeceğim... Efendim ağzımda geveleyip durduğum şey şu; hani bizim delisi olduğumuz, yana yakıla sevdalanıp, imkan bulanların sahip olduğu, sahip olamayanların hala ağzından sular akıtan, gözümüz gibi baktığımız, üzerindeyken yüzümüze 10 numaralı gülümsememizin yapıştığı aletin adı MOTORSİKLET değil efenim... Kendilerinin adı MOTOSİKLET. Yani arada R yok. Hatırlatır, gözden kaçırmamanızı temenni ederim.
Kılavuzu Dishy olanın...Canım benim.İlk mesajında klavuz demişsin, "ı" yı yutmuşsun...Doğrusu "kılavuz" onun... :queen: :queen:r:
![]()
![]()
oda bişimi benimkisinde hem R ile yazmışlar bide üzerine tutup motosiklet yamışlar ikisi de var ben böyle işin.............benim ruhsatımda da R ile ve sinir oluorum.
oda bişimi benimkisinde hem R ile yazmışlar bide üzerine tutup motosiklet yamışlar ikisi de var ben böyle işin.............r: :farao:
ingilizce de motorbike motorcycle diye geçiyor. bisiklet de bike bicycle olarak geçiyor yani bu iki tekerlekli aletlere motor takılınca bu iki kelime birleştirilip yeni bir kelime oluşturuluyor. yani motorbisiklet, motorsiklet, motorlubisiklet de doğru olması lazım bu hususda.
fakat türkler neden bu kadar kafaya takıyor özellikle motosiklet motosiklet diyor anlamadım gitti. tamam sana göre (ve de tdk ya göre) doğrusu motosiklet olabilir fakat bence çok üstüne düşülmesi gereken, yazıldığında yazan kişinin uyarılması gereken ve gıcık kapılacak bir konu olmamalı
TDK'yı kendi binası içine hapsederseniz, Türkçe'nin ipini çekmişsiniz demektirr:.
Gidin İngiliz bir topiğine bir İngilizce kelimeyi yanlış yazın ve tepkiyi görün.
Konuyu açanın Türkçesi sanki çok iyi de bu konuya takmış. Kelime yanlışları ve çeşitli kural ihlalleriyle yazmış. Böyle iddiada bulunan birinin bu konuda hatasız olması lazım, yoksa kime lafı geçebilir ki. Fıkra gibi olmuş. Hani birine bir olaya örnek verirsin, örneğin adam şişmandır ve sana nasıl zayıflayacağını söylüyordur. Önce sen yöntemini kanıtla da sana inanayım. :bounce: