moto(R)siklet değil ! motosiklet !

Arkadaşlar her zaman en çok dikkat ettiğim şey bu benim.Bakıyorum çoğunuz moto(R)siklet diyorsunuz.Hemen hemen hepimizin evinde imla klavuzu vardır.Bakın bi bakalım motorsiklet mi motosiklet mi...O kadar takılıyorum ki bu mevzuya yazma gereği duydum.
Hepinize Sevgiler....:rendeer: :rendeer:

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ben motorsiklet diyorum :)

ben size ne diyim şu ehliyet kursunun kitaplarında mopet için motorsiklet deniyor sanırım bu kelimenin karşılığı bu

Arkadaşlar her zaman en çok dikkat ettiğim şey bu benim.Bakıyorum çoğunuz moto(R)siklet diyorsunuz.Hemen hemen hepimizin evinde imla klavuzu vardır.Bakın bi bakalım motorsiklet mi motosiklet mi...O kadar takılıyorum ki bu mevzuya yazma gereği duydum.

Dikkatin için teşekkürler arkadaşım. Doğru kelime : MOTOSİKLET

birde motorlubisiklet diyenler var. hatta dalga geçen bile var "ne oo motorlu bisiklet almışsın" diyenleri o motorlu bisikletin lastiginin altında yakmak istiyorum.::rantinp: ::rantinp: ::rantinp: ::rantinp:

ehehhehhe sakin sakin göhkan :mrgreen: :mrgreen:

aferin kız bravo sana:cat:

ewet önemlı bir konu hemde aŞırı Onemli. Mazallah biri tutar bizim motosikletlerimize motorsiklet, motorlubisiklet, motopisiklet derse fiyakamız çizilir. Ya geçin arkadaşlar bunları. Tamam belkı denılmemesı lazım ama boyle uyduruk bır hadise başlık acmayı gerektirmez. Sanki ''motosiklet'' haricindekı bütün kelımeleri lügatımıza uygun bir şekilde konusuyoruz.

eh yani herhalde motosiklet. = Motocycle (English) Aklıma geldi Bir arkadaş şöyle diyor... "Çok kültürlü canım... Hem ingilizcesi hemde amerikancası var. " bu konuşma baştan sona imla hatası ile dolu...Bazılarıda "ben kendim şahsen"
veya "ömrü hayatımda" yada "mesela örneğin" Niye böyle ? Çünkü bizde dil fonetiği (Vurgulamaları) Artikulasyon( Çevrimleme) öğretilmiyor. Yani yazı imlası öğrendik hep okullarda. Konuşma imlası öğrenmedik. Diksiyonu bozuk bir dil kullanıyoruz. Dizilerde, haberlerde, filmlerde sonuç Motorrrrrrsiklet oluyor

ewet önemlı bir konu hemde aŞırı Onemli. Mazallah biri tutar bizim motosikletlerimize motorsiklet, motorlubisiklet, motopisiklet derse fiyakamız çizilir. Ya geçin arkadaşlar bunları. Tamam belkı denılmemesı lazım ama boyle uyduruk bır hadise başlık acmayı gerektirmez. Sanki ''motosiklet'' haricindekı bütün kelımeleri lügatımıza uygun bir şekilde konusuyoruz.

+1000000000000000000000000:wiinkk: :wiinkk:

sorarsın sen bi ilacın rapor kodunu :mrgreen: :mrgreen:

toplumca geniş insanlar olduğumuz ve herşeyi kulak ardı ettiğimiz için bu tür cevapları duyacağımı tahmin ediyordum.ama ne güzel gerek olmadığını düşündüğün topiğe düşüncelerini yazmış ve okumuşsun, evet bu da güzel..

Motosikleti
Forza250-cygnusL
ben motor diyom ya da makina... siklet de neymiş:queen: :queen: :queen:

Sahi bunun sikleti ne?????????

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ya arkadaşlar gerçekten güzel değinmişsiniz ..Bizim burada Diyarbakırda özellikle çermik,,ve çüngüşte adamlar Honda CBR 600 makinaya motorpıskılet diyorlar..bu motorpıskıleti kaça aldın deyince 13 kaat diyorum tabi adamın gözleri dışarı ya sen kafayı yemişsen bi pıskılete bu kadar para vereceğine bi taxi aladın...otomobil değil...:queen: :queen: Motorsiklet demeye bin şükür..:cherry: :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar