2010 ila 2012 arası üretilen son kuru GS ler çift eksantrikli ve daha güçlü , önceki modelden çok daha az yaktığı bilgisine ulaştım , sanırım bu sebeple talep görüyor vede fiyatı farklı , birde eski modelleri pek tavsiye etmediler sensör arızaları hemen hemen hepsinde yaşanıyor , Abs beyni bile arızalanabiliyormuş , ilandaki bazı motorlarında Abs si iptal yazılmış..
..
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:06 ----------
Şimdi 2004-2007 kadar motor aynı ABS servolu aslında en iyisi ama bakımsız kaldıgı için arıza yapıyor
2007 de ABS revize edili sorun yok 2007 ve üzerinde sıkıntı yok
2004-2006 şaft sıkıntılı gizli ayıp
2008 den sonra motor revize edildi (ESA) geldi (DİKKAT ESA opsiyonel fiyat farkı ile var ESA sız model de çok)
2010 dan sonra motor tekrar revize (üstden çift egzantrikli oldu) edildi yakıt düşütü güç arttı
2013 den sonra suluya geçti
2013-2014 şaft da dahil olmak üzere bir çok parça sorunlu (BMW kabul etmiyor ama bir çok gizli ayıbı var) ALanlanlar şaft olsun konjektörler olsun elektronikler olsun çok sıkıntı yaşadı
GS , Gs yapan şeyler neler ?
1) paleverer telverer, (şase yok yılan gibi kıvrılıyor kasislerden ) kasisden geçtigini bile anlamıyorsun , virajları kendisi alıyor NERdeyse sen bir şey yapmıyorsun..(handikapı neden düştügünü de anlamıyorsun çünkü tekerin kaydıgını hisetmiyorsun)
2) boxer motor (bu sayede agırlık merkezi aşagıda
3) ESA müthiş bir şey
Sİz benim önerimi de yanlış anlamışsınız ben size 2008-2010 arası ESA lı alın dedim , Bunlarda elektronik arızası öyle yok ,
Paradan bagımsız düşünüyor isen alınacak GS ler az sorun olsun diyor iseniz ;
2010(ikinci yarısı Çİft egzantirikli)-2012 arası
Sulularda ise 2015 ve üzeri
Para çokomel egrisi düşünüyorsanız 2008-2010 (ESA) arası ,
İlla GS biniyim diyorsanız 2006 da olur , Sİze 2012 nin verdiği zevki de verir.
Gidişi iyi olsun performanslı kullanacagım diyor iseniz 2015 ve üzeri şart Çünkü 1(ıslka kavrama) (Çünkü 2 2012 ye kadar kuru kavrama kuru kavrama ani güç verdiginiz de teker yapmak isterseniz (araba gibi baskı balatalı ) oldugu için ıslak kartel gibi kayıpsız değil, birde üzerine şaft kayıpları var teker bile yapmanız zor )"""GS alacak teker yapacagından değil de ne demek istedigimi anlasın diye yazıyorum)
Kapalı kuru alanda muhafaza ediyorsanız bir GS motoru için 200 bin km ler bir şey değil zaten fazla devir çevirmiyorlar deki çevirsinler piston segman atmak da çok kolay her şey ortada gerek yok da gözün korkmasına gerek yok .
Her kes yorumu japon a göre yapmış yag eksiltmede de neymiş vs vs bunların yapısı dizayn böyle ..Hayatlarında şaftlı motor kullanmamışlar ..Burada ki hayattında sadece japon çin motoru görmüşlerin yorumu çok dikkate alma .. Ben temiz fiyatı uygun km si yüksek olsun isterse 400 bin olsun GS bulsam alırım .
İlgilendiginiz motor da Ögrenmeniz(galeriden alacagınız bilgi) gerekenler ;
YAğ eksiltme o kadar mesele değil aslında bu motor için ..
Bu motor kavrama değiştirmiş mi değiştirmiş ise kime kaç km de değiştirmiş (bunun masrafı yaptıracgınız yere göre 7-12 lik olursunuz çünkü motor ikiye ayrılıyor öyle baskı balata değişiyor ) Çünkü söylediğiniz KM tam zamanları gibi kulanıma göre tabi 250 -300 binde gider sert kulanıyor isen 70-90 binde de biter... Yapmış ise kim yapmış ne zaman yapmış , yapmamış ise durumu nasıl acaba?
Bunların bakmanız gereken tesisat durumu nasıl çünkü aşırı elektronik sök tak olabilir ama oynanmış mı temiz mi ? (eger oynanmış ise sorun açar ise çok aşırı ugraşırsınız iyi bir exper şart bu iş için grenajların sökülüp detaylı bakılması lazım.
Bİr de dediginiz KM ler de şaftın istavroz körükleri ve kontrolleri bakılması gerekir ciddi masraflar bunlar ...
Daha da uzun yazabilirdim ama yoruldum ,
Son olarak da şunu diyeyim ;
2006 moldel ile 2010-2012 arasında iki kat fiyat farkı vermeye degecek kadar donanım olsun zevk olsun değecek fark yok ,120bn gerçekten o motor için fazla bir rakam bence değmez ..60-70 bine 2006 alın aynı ya (yakın zevki alırısınız ) Boxer var, PAlever telerever var ne yok ;(ESA yok ) ,biraz gücü düşük(bir tık) , biraz yakıtı(bir tık) fazla gerisi aynı ..
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:37 ----------
ABS merkezi arızaları genelde servo olan modellerde oluyor, 2004-2006 servo frenlidir, 2007 sonrası servo yok, ABS arızası kronik olarak duymadım. Servolarda da hidrolik değişimine dikkat edilirse rastlanmıyor diye biliyorum.
5binde 2litre yağ eksiltmesi normal değil, başka sızıntı olabilir mi? Motor/şanzıman arası keçeler şüpheli olabilir, iki ana keçe var, motor/şanzıman dışardan bakınca yağ gözüküyorsa keçe değişecek, motor ikiye bölünecek demektir gerçi yağı silerler anlamazsın, dikkat. Bu yağ eksiltmenin nedenini tespit etmeden gözü kapalı girmemek lazım.
Günde 750km yaptığım oldu, hiç birinde de yanımda yağ taşımadım, zaten kuru debriyaj nedeniyle herhangi bir benzinciden araba yağı da konabilir ihtiyaç durumunda, seyahatinde yağ taşıyan abartmış

20w50 yağ bile konuyor yahu, ayıp olmasın diye 10w50 kullanırım, geneli 15w50 gider.
Onun haricinde sınıfında benchmark motor, ne desek boş, boşuna başka model önermeyin bu zehri alan zor vazgeçer.
Servo arızasının iki sebebi var .
1 Hidroliklerin değiştirmemesi katılaşması ve zorlanması mekanizmanın
2 Akünün zayıfladıgında değiştirilmemesi ve düşük voltaj servo ya zarar vermesi
Bu hususa dikkat edilirse aslında daha servo sistem daha iyi (ama nazik o yüzden bize gelmiyor)