Trafik Cezası Yardım.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Geçmiş olsun hocam. Az buz para değil. En iyi yapacağın seçenek 15 gün içinde ödemen. %25 indirim almış olursun hiç yoktan...

Yani senin yaptığını hepimiz yapıyor da olsak evet makas atmak aralara girmek emniyet şeridi kullanmak YASAL olarak yasak. O anda da kıl bi polise denk gelmişin maalesef. Belki önündeki öküze de yazdı...

Teşekkür ederim hocam sağolun.

Gerçekten anlam veremiyorum, bu yol yan yana iki araba durunca zaten kilitleniyor, nasıl makas atmış olabilirim.

Evet çok kıl bi polise denk geldim, muhtemelen regl günüydü herifin hıncını benden çıkardı :pr:

34nC56.jpg

Emniyet şeridinden ceza yesem (ki emniyet şeridi yok denecek kadar ufak) bu kadar gücüme gitmeyecekti.

Neyse sağlık olsun, çıkacağı varmış.

Resmi görünce burada zaten sollama yapılamaz olduğu için seninde öndekini geçmeye çalıştığın için yemişindir cezayı.Burada çift şerit de yapılamaz normalde.

Artı bağlantı yollarının tümünde sollama yapılmaz.

Adam sizin önünüzü keserek hatalı sollama yapmanızı engelleneye çalışmış olabilire kadar varır bu iş :queen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Resmi görünce burada zaten sollama yapılamaz olduğu için seninde öndekini geçmeye çalıştığın için yemişindir cezayı.Burada çift şerit de yapılamaz normalde.

Artı bağlantı yollarının tümünde sollama yapılmaz.

Trafik tamamen durmuştu kıl kıpırdamıyordu hocam, bende 1. vites sağdan ağır ağır gidiyordum :)

O vitaminsiz kendi gidemediği için, başkasının gitmesini istemedi.

Benim hatam; madem önümü kesti hiç zorlamayacaktım, bekleyecektim.

Israrcı davranınca polis kıllanmış. (Polisi görmedim)

Yanlış anlamayın sizi yargıladığım için değil.Yazılan ceza kitabına uyuyor olsada çok sinir bozucu.Aynı durumda ben olsaydım muhtemelen aynı cezayı bende yerdim.Geçmiş olsun diyelim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
İtiraz edersen sonuç çıkmaz diyenlere uyma sakın http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/205474-full-face-kask-ile-maske-cezasi-iptal-edildi.html

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Dün iş - ev arası yolda, hal yolu ayrımında emniyet şeridinde giderken;

Bi tane beyaz taksi ben geçemeyeyim diye sağa kırdı emniyet şeridini kapattı.

Bende soluna geçtim, oda sola kırdı yine geçemedim.

46/2-g'den cezayı döşemişler; "Trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde ardı ardına birden fazla şerit değiştirmeleri, yasaktır."

İtiraz edersen kesin kazanırsın.:cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı

Foto veya video olmadan o iş zor.

onla bu ceza bir mi?

Aynen çok farklı.

İtiraz edersen kesin kazanırsın.:cat:

Azcık daha zahmet edip yolun görseline de baksaydın ya.

O yolun, o minicik emniyet şeridinden her gün yüzlerce motosiklet geçiyor.(yasal demiyorum)

O taksi kasıtlı olarak sağa kırıp geçmemi engelledi.

Şu an tek pişmanlığım, kask kameramın olmaması.

Olsa idi hem o aracın plakası, hem o döl israfının görüntüleri elimde olacaktı, ki ilk yakaladığım yerde onun götünden 1228 liralık kan alırdım.

Ayrıca ben emniyet şeridi cezası yemedim ki, boşuna kalın yazı ile belirtmişsin.

Yazılanları okumadığın çok belli, yine diyorum cezayı emniyet şeridinde olduğum için yesem koymayacaktı.

Tek şeritli yolda (araçların yan yana zoraki iki şerit yaptığı yolda) makas atmaktan ceza yiyorum.

Anladın mı ? yada anlayabildin mi ? daha doğrusu anlayabilecek misin ?

Son düzenleme:
Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Geçmiş olsun. Sözkonusu yerde birden fazla şerit olmadığı için ben olsam indirimli öder sonra itiraz dilekçesi verirdim. Tek şerit yolda nasıl "trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde ardı ardına birden fazla şerit değiştirme" yapılır açıklamak zorundalar...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Geçmiş olsun. Sözkonusu yerde birden fazla şerit olmadığı için ben olsam indirimli öder sonra itiraz dilekçesi verirdim. Tek şerit yolda nasıl "trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde ardı ardına birden fazla şerit değiştirme" yapılır açıklamak zorundalar...

Sağ olun hocam, cezayı dediğiniz gibi indirimli ödedim.

Ceza iptalini araştırdım, elimde fotoğraf yada videolu kanıt bulunmadığı için cezaya itiraz etmek işe yaramayacak.

Üstelik mahkeme masrafları da bana yansıyacak.

Cezayı ödeyip, üstüne bir bardak soğuk su içtim.

Motosikleti
Yukarıda birisi "dava açmaya gerek yok sadece itiraz dilekçesi veriyorsunuz" yazmıştı. Böyle ise verin dilekçeyi, bir şey kaybetmezsiniz.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Yukarıda birisi "dava açmaya gerek yok sadece itiraz dilekçesi veriyorsunuz" yazmıştı. Böyle ise verin dilekçeyi, bir şey kaybetmezsiniz.

Evet hocam oraya kadar doğru, mesele sonrası.

Konu mahkemeye taşınıyor ve kanıt istiyorlar.

Ayrıca şöyle bir durum var, aklınızda bulunsun hocam ;

Adama tek şeritli yolda kesilen cezalara bakın, akla mantığa sığmıyor...

Hele şu motosikletli arkadaşın başına gelen, pişmiş tavuğun başına gelmemiştir.

https://ahmetmerkepci.com/46-2g-kusur-orani/comment-page-1/#comment-4943

Son düzenleme:
aceleniz yoksa böyle durumlarda hiç umursamamak lazım bekleyin. hem de önünüzdeki ibneye onu umursamadığınızı göstermeye çalışırsınız. şok olur çünkü beklemediği bir hareket. sonra inanın yol dahi verebilir. hiç kasmaya gerek yok. sinir bozucu ceza yemek ama aceleniz yoksa sağa geçtiniz sağa kırdı sonra sola geçtiniz sola kırdı.

ya sadece bekleyin ya da gidin dövün. sağa sola sağa sola çocuk oyuncağı olmayın bu tiplerin. dövmek de çözüm değil de çocuk oyuncağı olmaktan daha iyidir. bu aptalların eline oyun olmayın. olmayın ki şaşırıp göt olsunlar.
ters psikoloji her zaman kazanır. sana kötü davranan adamı bile sana hayran olduğunu görürsün.

yalan yok okurken üstüne ceza yediğini görünce benim dahi sinirim bozuldu ama bir şey olduysa unutmak en iyisi. önümüze bakalım

Motosikleti
Evet hocam oraya kadar doğru, mesele sonrası.

Konu mahkemeye taşınıyor ve kanıt istiyorlar.

Ayrıca şöyle bir durum var, aklınızda bulunsun hocam ;

[url]https://i.hizliresim.com/Er898b.jpg[/url]

Adama tek şeritli yolda kesilen cezalara bakın, akla mantığa sığmıyor...

[url]https://i.hizliresim.com/5TjRyr.jpg[/url]

Hele şu motosikletli arkadaşın başına gelen, pişmiş tavuğun başına gelmemiştir.

https://ahmetmerkepci.com/46-2g-kusur-orani/comment-page-1/#comment-4943

O zaman mavzer-i'nin yaptığı gibi motosiklete ön arka kamera takmak lazım.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
düşündüm düşündüm ama legal bir çözüm yok, kask kamerası ile adamı kayıda alıp polise ihbar etseniz yine olmaz, orada emniyet şeridi ihlalinden ceza almaz o araba. ama tek şeritli bir yerde sana bu cezayı nasıl kesiyorlar? geçen hafta mıydı ne kanunlardan tartışıyorduk, birileri bana adaletten kanundan bahsediyordu dimi?

neyse, ben düzenli olarak kırmızı ışık ihlali yaparım, çeşitli kanunlara ve kurallara aykırı şekilde araç sürerim, ama trafikte bir başka sürücüyü ya da yayayı kızdıracak bir harekette bulunmam...

@vandamme, trafikte kendini bilmez sürücünün biri keyfi sebepler yüzünden canınızı tehlikeye atmış, bunun üzerine haksız yere ciğeri beş para etmez bir polis üniforması giymiş bir insan sizin kanun adı altında ceza yemenize sebep olmuş ve şimdi ise hakkınızı aramak için zamanınızdan fedakarlık yapıyorsunuz, zamanınız gidiyor...

şu durumda psikolojinizi sağlam tutabiliyorsanız buda büyük bir başarı, geçmiş olsun, gerçekten üzülüyorum böyle durumlara. maddi yönden sizi sarsmayacak ise ben derim ki boş verin. şansınız varsa ceza indiriminden bahsediyorlar ondan yararlanın, ben kanunmuş adaletmiş pek anlamıyorum ben.

Forumdan Uzaklaştırıldı
aceleniz yoksa böyle durumlarda hiç umursamamak lazım bekleyin. hem de önünüzdeki ibneye onu umursamadığınızı göstermeye çalışırsınız. şok olur çünkü beklemediği bir hareket. sonra inanın yol dahi verebilir. hiç kasmaya gerek yok. sinir bozucu ceza yemek ama aceleniz yoksa sağa geçtiniz sağa kırdı sonra sola geçtiniz sola kırdı.

ya sadece bekleyin ya da gidin dövün. sağa sola sağa sola çocuk oyuncağı olmayın bu tiplerin. dövmek de çözüm değil de çocuk oyuncağı olmaktan daha iyidir. bu aptalların eline oyun olmayın. olmayın ki şaşırıp göt olsunlar.
ters psikoloji her zaman kazanır. sana kötü davranan adamı bile sana hayran olduğunu görürsün.

yalan yok okurken üstüne ceza yediğini görünce benim dahi sinirim bozuldu ama bir şey olduysa unutmak en iyisi. önümüze bakalım

Haklısınız hocam, o gün öğleden sonra kahveyi fazla kaçırdım :mrgreen:

Saçma gelebilir ama tez canlılık yapıyor bende :) bi sağa bi sola derken hanıma maskara olduk :p

Normal günümde yaşamış olsaydım bu durumu, dediğiniz gibi sadece beklerdim.

Ters psikoloji konusunda sonuna kadar katılıyorum size. Bu coğrafyada çok işe yarıyor hakikaten. Çünkü basit düşünen insanlarız :)

Unutmanın en iyi yolu kabullenmektir. Cezayı ödediğim gün o defteri kapattım ben :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:56 ----------

O zaman mavzer-i'nin yaptığı gibi motosiklete ön arka kamera takmak lazım.

Evet mantıklı olanı o hocam.

düşündüm düşündüm ama legal bir çözüm yok, kask kamerası ile adamı kayıda alıp polise ihbar etseniz yine olmaz, orada emniyet şeridi ihlalinden ceza almaz o araba. ama tek şeritli bir yerde sana bu cezayı nasıl kesiyorlar? geçen hafta mıydı ne kanunlardan tartışıyorduk, birileri bana adaletten kanundan bahsediyordu dimi?

neyse, ben düzenli olarak kırmızı ışık ihlali yaparım, çeşitli kanunlara ve kurallara aykırı şekilde araç sürerim, ama trafikte bir başka sürücüyü ya da yayayı kızdıracak bir harekette bulunmam...

@vandamme, trafikte kendini bilmez sürücünün biri keyfi sebepler yüzünden canınızı tehlikeye atmış, bunun üzerine haksız yere ciğeri beş para etmez bir polis üniforması giymiş bir insan sizin kanun adı altında ceza yemenize sebep olmuş ve şimdi ise hakkınızı aramak için zamanınızdan fedakarlık yapıyorsunuz, zamanınız gidiyor...

şu durumda psikolojinizi sağlam tutabiliyorsanız buda büyük bir başarı, geçmiş olsun, gerçekten üzülüyorum böyle durumlara. maddi yönden sizi sarsmayacak ise ben derim ki boş verin. şansınız varsa ceza indiriminden bahsediyorlar ondan yararlanın, ben kanunmuş adaletmiş pek anlamıyorum ben.

Psikoloji bozacak kadar bir travma söz konusu değil Fatih hocam :)

Mühim olan can sağlığı.

Daha önce böyle bir durumla karşılaşmadığım için yardım istedim, sağ olsunlar herkes elinden geldiğince fikirlerini beyan etti.

Zaten çözüm de aramıyorum, indirimli tutarı ödedim geçtim.

Sağ olun, teşekkür ederim.

F54

ceza çokmuş yaw bu kadar yüksek ceza mı olur
aq elinde telefonla gezen magandaları yakalasın devlet baba
perşembe günü istanbula geldim 10 kişiden en az 6 7 si araç kullanırken telefonla oynuyor nerde devletin memuru amiri

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar