Ben de fikrimi belirteyim o zaman..
Eski- yeni arasında gerçekten çok fark var. Öncelikle, samimiyet, saygı ve dinlemeyi bilmekti o zamanların farkı.
Örnek vermek gerekirse.
Bir başlık açmıştım, bir viraj türü ( sanırım daralan viraj ) resmi de ekleyip doğru viraj çizgisini tartışalım dedim. Konuyu da otorite bir yerden seçmiş, cevabını da aynı yerden yazdım.
Hayır öyle olmaz diyenler, abuk subuk yazanlar oldu.
Okumayan bir toplumuz.
Dominar başlığında, 2019'a dek dominarı önce öven ve sonra 2020 çıkınca eskiyi gömen, titreşimden vs şikayet eden bir motovlogger ( ne izlemişliğim vardı ne de bir şey ) uzuun ve eleştirel ve hodri meyanlı marka-model kıyaslamalı bir yazı yazdım. Konu takipçilerinden dahi yorum almamış. Hatta vlogger olan kişi de oralara uğramamıştı.
Ben, bu forumdan öğrendim ne öğrendimse.
Buradan tanıştığım, bizzat görüştüğüm ülke içi/dışı pek çok arkadaşım oldu. Yardım aldığım/ettiğim de, geziler düzenlediğim de oldu ama hiç biriyle düzeyi elden bırakmadık.
Sanırım, aradaki çimento buydu. Samimiyet, iyi niyet ve saygı

Şimdi ise, daha motor görmemiş ya da tek model kullanmış gençlerimiz " kral, kardeş, sen-ben vs " hitaplarla yazıyor.
Profilde, motosikletiniz bölümünde marka model yazdığım bir dönemlerde yaptığım bir yoruma; " baba parasıyla alıp binmek kolay " diyen de oldu bilip-bilmeden.
Tamam, burası forum, herkes düşüncesini yazmalı ama düşünüp yazmalı.
Daha çok şey yazardım ama, daha önceleri de çok şey yazmıştım.
Sonuç yıllardır aynı.
Ben değiştiremem, değiştirmek gibi niyetim de yok.
Bazı insanların da değişesi yok zaten..
Böyle mutlu olmaya çalışmaktan başka yol yok.
Neticede aynı gemideyiz..
Herkese sevgi saygılar