Forumdaki "kaliteli üye" sayısındaki düşüş her geçen gün hızlanıyor gördüğüm kadarıyla. Bu forumu uzun süredir aktif şekilde takip etmeye çalışıyorum. Bilmediğim konularda bilgi sahibi oluyordum, bildiğim konularda da insanlara elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyordum. Artık son günlerde konulara cevap yazasım bile gelmiyor.
Sorun ne derseniz kendi gözlemlerime göre sıralayayım:
-Seviyeli ve kaliteli eski üyelerin çoğunun forumdan kopması,
-Teknik konuların artık pek konuşulmuyor olması, nadiren konuşulunca da seviyesiz ve saçma tartışmaların olması,
-Trol hesapların sürekli her başlık altında ortaya çıkıp ortamı gereğinden fazla sulandırması,
-Yönetimin bir şekilde bu trol hesaplara gerekli yaptırımı yapmıyor/yapamıyor oluşu,
-Konu dışı harici bir (örneğin haber)başlığı açmak isteyince açılan başlıkların çoğunun onaylanmaması,
-Gerçek yaşamdaki kutuplaşmanın maalesef forum ortamına da sıçraması, siyasi tartışmaların hiç olmadığı kadar sert geçmesi,
-İstesek de istemesek de çoğu konunun maddiyata dayanması ve yine herkesi siyasi kısır tartışmalara sürüklemesi,
-Eskisi kadar çok gezi, tur, motor incelemesi, teknik paylaşım gibi ilgi çeken konularının açılmıyor oluşu,
-Genç nüfusun motosiklete ilgisinin azalması, bilinçli ve kaliteli üye katılımın yetersizliği,
-Yeni açılan başlıkların çoğunun aynı konuların sürekli tekrarı olması,
vs vs...
Bu maddeler daha uzatılabilir ama bu kadarı kâfi diye düşünüyorum. Üzülerek belirmeliyim ki artık foruma girmek bana da zaman kaybı gibi gelmeye başladı ve bu gidişle yakında bende takibi bırakacağım.
Benim ayrılmamın foruma pek bir etkisinin olmayacağı muhakkak. Ancak kaliteli paylaşım yapan üyelerin forumdan ayrılması sürerse forum eski günlerini daha çok arayacak gibi.
Umarım ben yanılıyorumdur ve forum eskisinden bile daha güzel ve aktif bir ortama sahip olur.
Hepinize kazasız sürüşler dilerim arkadaşlar, bir kusurum olduysa affola.