MOTORLA GİŞEDEN KAÇMAK

Öncelikle Selamun Aleyküm,Motorla gişeden kaçanları biliyorsunuzdur herhalde.Gişeden kaçtıklarında nasıl yakalanmıyorlar gişenin bi baştaki girişi var bide çıkıştaki geçiş yeri var,orda bekleyen yokmu ?

varsada neden durdurmuyor ?

bahsettiğim olay şu

Giriş-----------------------Çıkış
--|---------------------------||

İyi günler.

Paralı yol gişelerini diyorsan bekleyen yok. Genellikle motosiklet ile kaçak geçenler tecrübeli bu işin ilmini yapmış.

Plakası katlı. Açısı ile oynuyor. Topcase biraz geride takıyor. Harf veya rakamı değiştiriyor. Teknik olanlar üzerine naylon yapıştırıyor detayını anlatmayayım veya geçiyor baktı plaka okunmamış hiç istifini bozmuyor aynen devam ediyor.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Gişelerde benim HGS kartımı her seferinde okumuyor, geçerken alarm çalıyor arkamdan, sonra HGS hesabımdan düşüyor geçiş.

Motosikleti
mt-25
yeni sistemde zaten araçlar için bile kaçak geçiş durumu var. plakanı okunuyorsa kaçak geçişten itibaren 7 gün içinde HGS yüklemesi yaparsan hesabından düşüyor. HGS yüklemezsen araç plakasında ceza olarak kalıyor ve muayene yada satışta karşına faiziyle borç olarak çıkıyor.
bu arada, bir giriş bir de çıkış yok, bir çok çıkış var. Ankara'dan otobana girip İstanbul'a gidene kadar 50 yerden çıkabilirsin.

Motosikleti
D400
merak ayagına illegal tavsiye alıyor adam burada.

bu da yönetimin tanıdıgı sanırım

nyk

gişe/turnike sistemi olan pek bir yol kalmadı heralde. Olanlarda da öndeki aracın dibine girip turnike açılınca peşinden kaçanlar vardı eskiden ama riskli bir yöntem. Biraz fazla yaklaşıp öndeki araca çarpma ya da biraz geride kalıp kafana turnikeyi yeme ihtimali mevcut.

Plakaya sql sorgusu yazıp, plaka sistemini hackleyen bir yabancı haber görmüştüm Oha demiştim

Sebebi ne olursa olsun doğru değil. Kamu herkesin ortak yaşam alanırdır. Ben fikir olarak paralı yollara karşıyım. Ülkenin 20-30 yıllık geleceğinin üç beş şirkete bağlanmasına dahada karşıyım. Ama hiç birisi kaçak göçek işler yapmayı haklı çıkarmaz. Kaçak geçiş yapmak hırsızlığa yakın bir tutum ve davranış. Heleki bunu yapmak için çaba sarf etmek, plakaya çeşitli oynlar oynamak bu durumu nitelikli hale getirir.

Motosikleti
Yok
Plakaya sql sorgusu yazıp, plaka sistemini hackleyen bir yabancı haber görmüştüm Oha demiştim

Bahsettiginiz sey SQL Injection ornegi, asagidaki fotograftaki gibi. Ama gercekci degil, bu sekilde bir kotu niyetli isleme izin verecek yazilimci muhtemelen bu kadar buyuk bir projede yer alamaz. Yazilimci olarak ise alindiginizin 2. ayinda bunu ogrenirsiniz zaten.

Ha, bu kadar basit bir isleme onlem alamiyorsa yaksinlar o bilgisayarlari/sunuculari, pazarcilik yapsinlar.

th

Teşekkür ederim. amacımda bilgi edinmek falan değil sadece merakımdan sordum.

Dediklerine göre HGS zaten hiç okumuyormuş ve plakaya yazılan da 10 geçişten en fazla iki tanesiymiş, onda da en kısa mesafe ücreti yazılıyormuş. O yüzden kaçmak ,plaka kapatmak vs. gereksizmiş diyorlar ( Benim hiç başıma gelmedi ) .

Kaçak geçmeyi bırak ben normal zor geçiyorum HGS plakayı okumuyor gişeden kart alıyorum plakaya yazdırıp öyle geçiyorum , gişede nakit ödenince fazla para alıyorlar neden bilmem plakaya yazınca daha düşük ücret oluyor

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Dediklerine göre HGS zaten hiç okumuyormuş ve plakaya yazılan da 10 geçişten en fazla iki tanesiymiş, onda da en kısa mesafe ücreti yazılıyormuş. O yüzden kaçmak ,plaka kapatmak vs. gereksizmiş diyorlar ( Benim hiç başıma gelmedi ) .

Motosiklet 6. sınıf HGS etiket değil kart şeklinde, ben ruhsatla birlikte tutuyorum, hiç göstermiyorum, plakayı okuyup oradan düşüyor. Şimdiye kadar bir sorun yaşamadım. (Birkaç kere plakayı da okuyamamış, İstanbul içi köprü ufak tefek otoyol kullanımları düşmemiş. Plakamı saklamam ve hep temiz tutarım, benden günah gitti...)

Yalnız bu yaz Osmangazi köprüsün otoyol girişinde plakamı okuyamadı, otoyol çıkışında 1. sınıf parası geçirdiler. Mail attım 15 gün sonra farkı iade ettiler.

Tesadüfe bakın ki bugün mesaj geldi yss köprüsünden ihlalli geçiş yapmışım 35 tl ücret ,sorgulama yaptım köprüden geçmemişim oda yerinden girip fenertepeden çıktım gişede plakaya yaz dedim hgs bakiyesimi yetersiz geldi acaba ücret çok değilmi 35 tl köprüden geçmemişiz sonuçta

Son düzenleme:
Öncelikle Selamun Aleyküm,Motorla gişeden kaçanları biliyorsunuzdur herhalde.Gişeden kaçtıklarında nasıl yakalanmıyorlar gişenin bi baştaki girişi var bide çıkıştaki geçiş yeri var,orda bekleyen yokmu ?

varsada neden durdurmuyor ?

bahsettiğim olay şu

Giriş-----------------------Çıkış

İyi günler.

Aleyküm selam. HGS den kaçak geçmek kul hakkına girer ve ahirette hiç tanımadığın adamlardan helallik almak zorunda kalırsın. Herkes veriyor da sen neden vermiyorsun?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Tamam, işin öteki dünya boyutunu tartışmanın alemi yok, kul hakkı kavramına inanan zaten korkar. Lakin hayat aynı zamanda matematikten ibarettir, 99 defa 3,5 TL ödemeden kaçarsın bir gün gişe girişinde çıkışında 100. defada polisin tekinin seni çevireceği tutar öyle bir ceza yersin ki 99 kaçak geçişten fazla ceza ödersin. Ben de dönem dönem trafik kurallarını ihlal ediyor, polisten jandarmadan, gişeden,ondan bundan kaçıyorum. Lakin biliyorum ki bir gün biri öyle bir ceza iteleyecek ki öde öde bitmeyecek.

Gişeler, kaçanları yakalama yeri değil ki. Kaçak geçersen cezası gelir. Plakası yoksa anca çevirmede yakalarlar.

Aleyküm selam. HGS den kaçak geçmek kul hakkına girer ve ahirette hiç tanımadığın adamlardan helallik almak zorunda kalırsın. Herkes veriyor da sen neden vermiyorsun?

20 sene boyunca geçen geçmeyen çoluk çocuk herkese köprü otoyol parası ödetmek de kul hakkına girer mi ? #geçişgarantisi

Motosikleti
D400
valla bayılıyorum bu siteye.

Ben vpn bilgisi istedim diye illegal bilgi istiyorum diye uyarı yiyorum, adamlar ısrarla kaçak geçiş nasıl yapılır onu soruyor ama konu aktif.

sonra forumun cıvkı neden cıktı, yönetim adamına göre muamele yapıyor da ondan cıvkı cıkıyor.i

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar