istop ettiğimde gelen sesler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Selamlar, motosikletimi istop ettiğimde çatır çutur sesler geliyor, sanki eskiden yapmıyordu bu kadar. Mekanikler ısınıp soğumaya döndüğü için mi yoksa bilemeden zorluyor muyum :D Bilgisi olanlar benimle de paylaşırsa sevinirim :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Olur öyle. Sorun değil.

Selamlar, motosikletimi istop ettiğimde çatır çutur sesler geliyor, sanki eskiden yapmıyordu bu kadar. Mekanikler ısınıp soğumaya döndüğü için mi yoksa bilemeden zorluyor muyum :D Bilgisi olanlar benimle de paylaşırsa sevinirim :)
Merhaba,
ısınma,genleşme sonrası çıkan seslerdir muhtemelen. Yalnız istop değil, stopdur o.

Motosikleti
Honda CBF 250

Genleşme çatırtıları bence, Havalar serinlediği için daha hızlı soğuyarak daha fazla ses çıkartıyor olabilir...

Merhaba,
ısınma,genleşme sonrası çıkan seslerdir muhtemelen. Yalnız istop değil, stopdur o.

ingilizce stop kelimesi türkçeye istop olarak geçmiştir. TDK'de bu şekildeydi :) yine de top level englishinizden faydalanma onurunda bulundurduğunuz için teşekkürler.

ingilizce stop kelimesi türkçeye istop olarak geçmiştir. TDK'de bu şekildeydi :) yine de top level englishinizden faydalanma onurunda bulundurduğunuz için teşekkürler.

Kahkaha attım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:58 ----------

bence Durdurmak desek ?...
Öneri kabul edilir, sunan kişi alp_tunay olduğu için :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:59 ----------

TDK nın sitesinde, halk ağzında yazıyormuş. Halka kalırsak, ohoo.

"istop etmek
halk ağzında
durmak, çalışmamak

Arabanız birden istop etti."

Tabiki de halk ağzında stop etmek, istop etmek olarak geçecek. Önemli olan doğru bilgiye ulaşmaktır. Yanlışta diretmenin anlamı yok. Doğrusu stop etmektir. Dileyen istop etti der elbet. "Cahilinde özgüvenlisi ayrı oluyor" demiş, o okuduğunuz ve linklenen yerlerdeki sitelerden bir user.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
spiral taşı, spatula, stop bunları "ispirel, ispatula, istop" diye telaffuz edenlere sinir oluyordum, şimdi onlar haklı mıymış? olsun ben yine de gıcık kapmaya devam edeceğim, ve bu arada sibop değil subap.

Motosikleti
Honda CBF 250
spiral taşı, spatula, stop bunları "ispirel, ispatula, istop" diye telaffuz edenlere sinir oluyordum, şimdi onlar haklı mıymış? olsun ben yine de gıcık kapmaya devam edeceğim, ve bu arada sibop değil subap.

Sibop; Siboptur, subapta supabtır. Bunda Külbütorun hiç bir suçu yoktur :) Bende Egzos diyordum burada apaçinin biri egzoz diye doğrusunu öğretti :) Olur böyle şeyler.. Ne demiş Neşet Ertaş; "Tel kırılsın, gönül kırılmasın"

Kahkaha attım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:58 ----------

Öneri kabul edilir, sunan kişi alp_tunay olduğu için :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:59 ----------

Tabiki de halk ağzında stop etmek, istop etmek olarak geçecek. Önemli olan doğru bilgiye ulaşmaktır. Yanlışta diretmenin anlamı yok. Doğrusu stop etmektir. Dileyen istop etti der elbet. "Cahilinde özgüvenlisi ayrı oluyor" demiş, o okuduğunuz ve linklenen yerlerdeki sitelerden bir user.

Birisi de demiyor ki; ingilizce kelimeyi düzeltirken Türkçeden kopmamak lazım diye. ("Cahilinde özgüvenlisi ayrı oluyor" yerine "Cahilin de özgüvenlisi ayrı oluyor". )

Birisi de demiyor ki; ingilizce kelimeyi düzeltirken Türkçeden kopmamak lazım diye. ("Cahilinde özgüvenlisi ayrı oluyor" yerine "Cahilin de özgüvenlisi ayrı oluyor". )

Üf bu forumda sizin gibilerden bıktım. Ben telefondan foruma giriyorum ve "mükemmel" bir şekilde imla yazım kurallarına uyuyorum gibi bir iddiam yok. O halde "Türkçeden" yazarken ne yazdığınıza da dikkat edin bari birine gözünüzün üstünde kaşın var derken :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar