Ruhsatla birlikte notere gidip plaka düştüğü için yeni ruhsat çıkaracaksınız, yeni plaka numaranızla noterden alacağınız belge ile plaka basımcıdan plaka bastıracaksını.
Plaka kaybolduğu için artık güvenlik gereği plaka numaranız değişiyor.
ilk trafiğe gidiceksin noter sonra noterden sonra plaka en son sigorta
Ruhsatla birlikte notere gidip plaka düştüğü için yeni ruhsat çıkaracaksınız, yeni plaka numaranızla noterden alacağınız belge ile plaka basımcıdan plaka bastıracaksını.
Plaka kaybolduğu için artık güvenlik gereği plaka numaranız değişiyor.
ne zamandan beri bu uygulamaya geçildi? plaka kayıp olduğu zaman emniyete dilekçe verip oradan aldığımız belgeyle plaka bastırıyorduk.. Ankara da bunu yaptım.. Mersin de babam direk şoförler odasının basım yerine gitti, ruhsatı istemişler plakayı 30 dk sonra vermişler.. bu bahsettiğiniz uygulama ne zaman başladı acaba?
egm sistemine düştükten sonra kayıp ihbarı notere gitmen gerekecek. motosiklerde tek plaka olduğu için, plaka kaybında plaka değişiyor. plaka değiştiği için de ruhsat değişiyor. ruhsat değişeceği için notere gitmen gerekiyor. noterin kağıdı ile de şoförler odasına. sigortayı da sonrasında arayarak halledersin değişen plaka ve ruhsattaki seri no'yu söyleyerek. geçen hafta ben de kaybettim, hepsi güncel bilgi.
Sen yine bana bakma, yukarıda yasal anlamda doğru cevaplar verilmiş ama ŞU DA OLUR ;
Aynı boyutlarda " mühürlü " bir plaka bastırırsın, internette tonla yapan var .. takar devam edersin .. bir şey de olmaz ..
Ben hiç orijinal plaka kullanmadım mesela, orijinali hep evde falan durmuştur .. girmediğim muayene ya da çevirme de kalmadı .. sorun olmaz .. bunu da bil ..
https://www.gittigidiyor.com/arama/...nkn7jekUrw2U44WTsc0aAok3EALw_wcB&gclsrc=aw.ds
https://www.gittigidiyor.com/arama/?k=app plaka motor
yeni plaka alın, ileride kaybolan plaka suça karışırsa derdinizi anlatamazsınız.
BİR DE O VAR DİMİ![]()
Trafik tescil bürodan kayıp bildirim yaptım. Ruhsat ve kimlik fotokopisi gerekti. Sonrasında sisteme işlendiği bilgisi ile herhangi bir evrak verilmeden notere gidip yeni ruhsat, plaka basım kağıdı ve artes gibi değişik birsey yazan bir kagit verdiler. Bugün araç satışını yapmak istedigimde gelir idaresi başkanlığından plakanın tescilli olmadığı hatası dönüyordu. Bunun için vergi dairesine yonlendirildim. Nakil Araçları vergi dairesinde noterden verilen kağıdı istediler ve işlemi anca bu şekilde tamamlayabildim. Bu son adımla ilgili noterden bilgi verilmiyor. Kayıp yüzünden ruhsat yenileyen olursa aklında bulunsun.